Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900 Sezona čemaža
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Kmalu na voljo
že za $100
pri AT&T (USA)
Čemaž je najbrž najbolj zdravilna rastlina

Hyde-Park.si

Osebna svoboda
Gospodarska svoboda
Pravna džava

Veselje na borzi?

Zadnje sporočilo 02-06-2012 9:09 by Navadni Nimda. 977 odgovorov.
Stran 98 od 98 (978 vrstic) « Začetek ... < Nazaj 94 95 96 97 98
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 10-13-2011 12:04 In reply to

Re: Četrtkovo filozofiranje o borzi.

Jerry:

Ne štekaš res.

En lolek v ZDA je imel denar v banki, navadni TR, recmo 1000 dolarčkov. Ni imel delnic, ni vezal, ni delal nič. Denar je biu na računu.

Kravatar v borzi se je loparčkau z delnicami te banke in jo spravil v propast in je šlo tistih 1000$ v pm.

Torej od kje tebi logika da se oni špilajo z svojim denarjem?
    Takih primerov je bilo na tisoče, desettisoče, pa ne samo v ZDA.

Kako svobodo bi pa ti tem korenjakom še dal? Tako da ti še tvojo ledvico proda brez da podpišeš pa ko umreš zastavi še tvoje organe za darovanje?giggle

Ti ne štekaš. Kje je dobil tistih $ 1000 na TR? So bili državna podpora? Jih je ukradel kakemu zasebniku?
  • 10-13-2011 12:05 In reply to

• Jerry
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-20-2007
    • Out of Space!
    • Objav 3.397

Zaslužu jih je v služba sevedaTko je in nič drugač! giggle

"Navadni smrtnik" tako kot jaz in tiWink

SpaceInvader!
  • 10-13-2011 12:17 In reply to

Večina Američanov špara vsaj delno takole za penzijo in večina jih ni lopovov. Wink

• 10-13-2011 13:52 In reply to

Jerry:

Ja samo nekdo bi moral držati kontrolo nad tem, da se z delnicami upravlja primerno. Tudi če je lastnik delnic je še vedno v tistem podjedju lahko na tisoče ljudi brez službe.

Ja in? Če sem jaz lastnik delnic in se mi naprdne, da bom firmo zaprl, jo pač zaprem. Temu se reče svobodno razpolaganje s svojo zasebno lastnino.

Tudi delavci so svobodni in si lahko kadarkoli poiščejo drugo službo, če jim v moji ni všeč.

Enostavno in učinkovito je tole!

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 10-13-2011 13:56 In reply to

Navadni Nimda:

Kdor je lastnik neke firme, je lastnik neke firme. Kdor je lastnik dela neke firme, je lastnik dela neke firme. Zato tem deležem pravimo delnice. In to je njegova lastnina in s tem lahko počne kar hoče.

Pajade! Tako pač ne gre. Delničarstvo pomeni, da prineseš svoj denar in potem se tvoje pravice in dolžnosti nehajo. S premoženjem bodo upravljali poklicani in usposobljeni preverjeni kadri. Kam bi pa prišli, če bi lahko kar čisto vsak razpolagal s svojo lastnino. Da bomo to že v kali preprečili, bomo lastnino kar ukinili. Država najbolje ve, kaj je najboljše za njene neuke državljane. Na na na, na na na! VryE

• 10-13-2011 18:08 In reply to

• Jerry
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-20-2007
    • Out of Space!
    • Objav 3.397

kekez:

Jerry:

Ja samo nekdo bi moral držati kontrolo nad tem, da se z delnicami upravlja primerno. Tudi če je lastnik delnic je še vedno v tistem podjedju lahko na tisoče ljudi brez službe.

Ja in? Če sem jaz lastnik delnic in se mi naprdne, da bom firmo zaprl, jo pač zaprem. Temu se reče svobodno razpolaganje s svojo zasebno lastnino.

Tudi delavci so svobodni in si lahko kadarkoli poiščejo drugo službo, če jim v moji ni všeč.

Enostavno in učinkovito je tole!

O boh ti in tvoja lastnina, dojem že da je kle folk v bankrot spravlu ferme ki niso bile njihove, če že mogoče ime ne pa celotno premoženje, npr. bankeTko je in nič drugač!  Jeez...

Če bi ti meu banko, jaz pa pri tebi 10k € in mi jih brez mojega dovoljenja zafuraš z nekimi kvazi krediti kamor rineš tudi moj keš brez pooblastil... hja, na balkanu nebi dolgo živelgiggle

SpaceInvader!
  • 02-06-2012 8:34 In reply to

Tale cenejši hrvaški dizel pa kar rula 2 Thumbs!

Danes pri -15 se tudi pomišljal ni, da ne bi kresnil, pa sem bil kar malo v skrbeh, ko sem ga točil. App

• 02-06-2012 9:09 In reply to

A to dela una rafinerija na Krku?

Stran 98 od 98 (978 vrstic) « Začetek ... < Nazaj 94 95 96 97 98
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.