Palice naj bodo visoke toliko, da ne ovirajo rasti paradižnika. Včasih zadostuje 2m. Odvisno od vrste, ki jo sadiš. Svetujem tudi, da narediš odcedno strehco. Kar pomeni, da ne sme biti vodoravna. Saj bi se deževnica nabirala v njej in bi čez čas najbrž popustila in ti polomila rastline. Torej mora biti streha z naklonom. Enodelnim ali dvodelnim. Torej s ploskvijo nagnejo zgolj v eno stran, ali pa s slemeno, in dvema poševnima ploskvama. Pomebno je, da voda odteka. Tak nadstrešek si lahko narediš iz odpadnih lesenih "lajšt". Lahko pa kupuš kaj podobnega v trgovini z vrtnim materijalom. Obstajajo tudi palice iz trde plastike. Pazi le, da bodo dobro medesbojno povzane. Da se zadeva ne podre. Veter in dež znata biti včasih zelo huda. Jaz razmišljam, da bi v zemljo vgradil trajne puše. Vanje bi na začetku sajenja vatknil palice, ali pa kovinske drogove, Naje pa potem nasadil strehco. Ve skupaj bi po končani sezoni odstranil. Na isto mesto pa posejal motovilec, radič, ali kaj podobnega, prezimnega. Ko si omenila balkonsko pridelavo sočivja moram priznati, da je vzgoja slednjega po balkonih postala pravi hit. Če si paradižnik na fotografiji vzgojila v loncu oz. koritu ti lahko samo čestitam. Glede mojega hortikulturnega "znanja" pa moram priznati, da gre zgolj za ljubiteljstvo, Rad ima vse rastline. Ki me pomirjajo in navdušujejo. Sploh cvetoče. Je pa res, da so mi po preselitvi na Ptuj mnoge pričele cveteti kot za stavo. Čeprav ne najdem prave razlage. Saj sem tudi v Ljublajni dobro skrbel zanje.