Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900 Sezona čemaža
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Kmalu na voljo
že za $100
pri AT&T (USA)
Čemaž je najbrž najbolj zdravilna rastlina

Hyde-Park.si

Osebna svoboda
Gospodarska svoboda
Pravna džava

Botanični vrt na Hyde-Parku

Zadnje sporočilo 12-15-2011 23:26 by Silence. 76 odgovorov.
Stran 8 od 8 (77 vrstic) « Začetek ... < Nazaj 4 5 6 7 8
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 12-09-2011 16:11 In reply to

• Atena
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 07-10-2007
    • Objav 542

Re: Botanični vrt na Hyde-Parku

Citymamba:
    A veš da sem imel jaz letos kar nekaj takih na vrtu? In to zgolj na šestih sadikah. Te moram pohvaliti. 2 Thumbs! Edino kar ti svetujem je, da čez palice (opore) napneš polivinil. Samo kot streho. Ne kot rastlinjak. Toliko da se pradižnik ob deževju ne zmoči. Ta ki ga ponosno razkazuješ je namreč že lepo "napokan". Kar ni posledica premajhne "oblekice" ampak od moče. Lahko dežja, rose, ali pa zalivanja. Sploh če je rastel prenizko. Je bil pa dober k nede? App

Dober je bil res. Smile

Tole o streh'ci pa imaš prav. Sem razmišljala o rastlinjaku, ampak  zaenkrat ga še ne bo, je predrag - strehca iz polivilila, tole pa bi šlo zaenkrat. Za predvzgojo pa imam itak lepo urejeno, kar na balkonu.

Kdo bi si mislil, da se tako dobro razumeš tudi na hortikulturo ? Kako dolge pa naj bi bile te palice - ene  2,5 m ?

Atene - rojstni kraj demokracije
    Αθήνα σταθερότητα demos, της δημοκρατίας

http://hyde-park.si/photos/tunizija-djerba/
  • 12-10-2011 15:11 In reply to

Palice naj bodo visoke toliko, da ne ovirajo rasti paradižnika. Včasih zadostuje 2m. Odvisno od vrste, ki jo sadiš. Svetujem tudi, da narediš odcedno strehco. Kar pomeni, da ne sme biti vodoravna. Saj bi se deževnica nabirala v njej in bi čez čas najbrž popustila in ti polomila rastline. Torej mora biti streha z naklonom. Enodelnim ali dvodelnim. Torej s ploskvijo nagnejo zgolj v eno stran, ali pa s slemeno, in dvema poševnima ploskvama. Pomebno je, da voda odteka. Tak nadstrešek si lahko narediš iz odpadnih lesenih "lajšt". Lahko pa kupuš kaj podobnega v trgovini z vrtnim materijalom. Obstajajo tudi palice iz trde plastike. Pazi le, da bodo dobro medesbojno povzane. Da se zadeva ne podre. Veter in dež znata biti včasih zelo huda. Jaz razmišljam, da bi v zemljo vgradil trajne puše. Vanje bi na začetku sajenja vatknil palice, ali pa kovinske drogove, Naje pa potem nasadil strehco. Ve skupaj bi po končani sezoni odstranil. Na isto mesto pa posejal motovilec, radič, ali kaj podobnega, prezimnega. Ko si omenila balkonsko pridelavo sočivja moram priznati, da je vzgoja slednjega po balkonih postala pravi hit. Če si paradižnik na fotografiji vzgojila v loncu oz. koritu ti lahko samo čestitam. Glede mojega hortikulturnega "znanja" pa moram priznati, da gre zgolj za ljubiteljstvo, Rad ima vse rastline. Ki me pomirjajo in navdušujejo. Sploh cvetoče. Je pa res, da so mi po preselitvi na Ptuj mnoge pričele cveteti kot za stavo. Čeprav ne najdem prave razlage. Saj sem tudi v Ljublajni dobro skrbel zanje. 

• 12-10-2011 15:14 In reply to

Jest sem bil pa skor celo življenje na Poljanski 13. Poj pa na Kristanovi. Poj pa bliz Domžal. No na konc sem pa na Ptuju pristal. Če majo Italijani svoje večno mesto, poj ga mamo tud mi. Ptuj je to definitivno. App Sam še en mini Vatikan mu manjka pa smo tam nekje. Ob naši politiki in gospodarskih razmerah se nam pa Marija tko in tko kr napej prkazuje. Tko da ne rabmo bazilike sv. nevemžekoga. VryE

• 12-10-2011 15:28 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.394

Haha! A še z Mestnim Gurencem sta bila soseda. Pa Koprivček, sej si nas skori vse na cesti dnevno srečeval. Kewl Razigran veseljak

• 12-10-2011 15:31 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.394

Citymamba:

Rad ima vse rastline. Ki me pomirjajo in navdušujejo. Sploh lečo.

App Res, no!

• 12-10-2011 17:13 In reply to

Silence:

Haha! A še z Mestnim Gurencem sta bila soseda. Pa Koprivček, sej si nas skori vse na cesti dnevno srečeval. Kewl Razigran veseljak

Odvisno od zornega kota. Al pa vi mene. Wink Smile
  • 12-15-2011 23:26 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.394

Ja nič, organizirej leča pojedino, da se končno ta ulični spoznamo. Res, no!
Stran 8 od 8 (77 vrstic) « Začetek ... < Nazaj 4 5 6 7 8
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.