Silence:Prosim lepo, nej jo svirajo zase - tko kot si jo jest.
Letos mi sicer ni treba narodnjakov poslušati, pa vseen, una grozljivka je še vedno frdamano sveža v spominu.
Aja, ker je letos mir te nič ne vabim naokoli Mestn Gurenc - ampak sej vseen, kufe vedno lohka skuham, pa še fizikalcev za raztovarjanje mašinerije naumo rabili.
V bistvu ne bi bilo kaj dost za raztovort, ker sem vse koncipiral tako, da je zadeva majhna, samo obnaša se kot da bi bila velika.
Sosedje so pa tako in tako medvedkina žlahta, nekateri med njimi so zapiti ali zmešani stebri domače fare, ki že ob petih zjutraj rjovejo na vrtu.
Zadnji mesec so cele dneve po svojem vrtu lovili majhnega sobnega zajca, velikega dober decimeter, ki jim je pobegnil in to z motikami in sekirami in zraven rjoveli:"A si mu odbil glavo, prim ga, itd."(ko nabijem muzko, se jih ne sliš več in dejstvo je, da jih fusion jazz, zelo iritira in spizdijo v bajto)
Zato sva jim rekla, naj zajca naženejo na naše dvorišče, kjer bo revež imel mir in da nama ne bo treba poslušat in gledat nesposobnih norcev kako rjovejo on skačejo cele dneve.
Nato pa jih lepega dne jih zagledam plesat s sekirami pred mojimi vrati in po našem dvorišču in okoli avta in sem jih nahrulil, naj takoj zginejo dol in si grejo sami kupit prisilne montlne, če se jih že v nornhausu ne usmiljo..Mi mamo majhne otroke in bebci s sekirami že ne bojo skakali okol njih.
In zdaj so čis hepi, k majo kao namesto sovražnika, ubogega zajca, mene in rijejo po svojem vrtu kot zmešani, kadar zajček paradira pol metra od njih-na naši strani plank, oni pa ne morejo bit več "veliki lovci".
Ne vem kaj je v zajcih, da v nekaterih prebudijo lovski nagon in trmo in sovraštvo, sam fajn je, da se mi Bunny Vabbit risanka ne rola več v živo vsak dan in se mali, fletni, mikro zajec, lepo varno pase okoli bajte.