Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900 Sezona čemaža
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Kmalu na voljo
že za $100
pri AT&T (USA)
Čemaž je najbrž najbolj zdravilna rastlina

Hyde-Park.si

Osebna svoboda
Gospodarska svoboda
Pravna džava

Pomoč za Google.

Zadnje sporočilo 02-02-2011 13:03 by Silence. 43 odgovorov.
Stran 5 od 5 (44 vrstic) < Nazaj 1 2 3 4 5
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 01-17-2011 11:28 In reply to

Re: A mogoče kdo ve ... Zdej vemo!

A že brez škode prenese, če folder naraste čez 2 GB?

Včasih se je vse sfižilo. MS Outlook pa je celo (za razliko od Outlook expressa in drugih mail klientov) kar vse mail direktorije shranjeval v eno samo datoteko na OS. Ni treba 2x poudarjati, da je presegla 2GB kot bi mignil. Razni rudarski programčki, ki so potem na trnek lovili posamezna sporočila v fajlu pa so bili vsi po vrsti vprašljivi in plačljivi.

MS Outlook se je nekdaj občasno razletaval tudi, če je bila struktura kakšnega sporočila nekoliko neobičajna.

Outlook express je vsaj vsak direktorij shranjeval v svojo datoteko. Pa tudi ta je mrknil, če je katera presega 2 GB. Če nisi bil priden pri sortiranju pošte, se je tudi to hitro pripetilo.

Kako je zdaj s tem? Sicer smo v 21. stoletju in mi ni jasno, zakaj imajo nekateri še vedno take težave. Dno

Drugače pa za maile pri nas uporabljamo zimbro, thunderbird in squirrel.

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 01-17-2011 13:33 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.394

Jest nimam nobenih težav - vse se lepo prenaša, shranjeno je tam kjer naj bi bilo, izvozilo in uvozilo se mi je tudi vse lepo (ko sem formatirala računalo), maili so taki kot naj bi bili, nobena priponka ni uničena (kar se je prej prepogosto dogajalo) ... Skratka jest res ne poznam problemov o katerih govoriš (uporabljam ga pa že dobra 4 leta).

Thunderbird smo tud mi meli prej, samo zdej moremo imeti pa Outlook, če na mail ne dela ... Pa se ju ne da niti primerjati. Srs S tem ne kritiziram Thunderbird! Tko je in nič drugač!

• 01-17-2011 13:49 In reply to

Hm, jaz imam v svojem thunderbirdu še maile iz leta 1994. Pred tem časom pa smo uporabljali tavelke računalnike s terminalskim dostopom. Mailov od tam pač nismo nikoli konvertirali v PC.

Saj niso od nekdaj tu, ampak včasih mi je šlo na živce, ker se je to ob vsaki nadgradnji nekaj konvertiralo in nikoli nisi mogel napovedati uspešnosti. Pa tudi ob raznih prekoračitvah je vsake toliko šel dan ali dva, da se je okvare datotek popravilo in nalovilo spet skupaj sporočila.

Ko sem (pojma nimam katerega leta) začel uporabljati thunderbird in vse prekonvertiral vanj, sem nekoliko bolj brez skrbi, saj ob vsaki nadgradnji ali menjavi mašine samo prekopiram .thunderbird direktorij, pa je spet vse na broju.

Zadnja leta sicer vse bolj uporabljamo, da je pošta direktno na strežniku, ampak jaz imam s tem težave, ker imam veliko podpisane in šifrirane pošte. Svojih zasebnih ključev pa ne zaupam strežniku. Torej mora en del mailerja vsekakor teči na klientu, da sfolga kriptografijo.

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 02-02-2011 13:03 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.394

Kekez, če sprobaš Outlook 2010, boš pomojem fejst navdušen (sej ni druge). 2 Thumbs!  Tud 2003 ni švoh, 2007 nisem pa nikol uporabljala. No, vsaj če maš veliko pošte je noro uporaben ... če maš 30 mailov na dan itak nima veze kaj uporabljaš.
    Sploh si več ne predstavljam funkcionirati brez. HaE Edino kar mu zamerim je to, da me ful pridno opozarja na vse konference - ki jih kakopak fejst lubm. Anedepajade? Clwn

Stran 5 od 5 (44 vrstic) < Nazaj 1 2 3 4 5
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.