Evo opet mi muke isusove...
Pr bajt smo spet posodabljali hardver. In to un od naše, kjer je bil edino še wirus gor.
Zdaj se nisem dal in sem za osnovo vzel ubuntu. Potem pa virtualizacija in na to virtualni wirus za tiste blesave .net aplikacije, ki jih rabi za službo. Razne ofise ipd. kramo smo lepo vse prestavili na ubuntu.
Ubuntu je bil gor za tren oka. Zdaj pa švicam z MS Wirusi. Setup, pa iz butastega razloga failed in potem ti da opcijo, da pogledaš v nek fajl, ki ti ga izpiše, v setup.log, kje je crknilo. Pogledam in fajla nikjer. Potem mi je vžgalo, da imajo wirusi po defaultu ene fajle in mape na sistemu skrite. Hudič preklet, kje je logika, da ti da setup.log v skrito mapo in te potem zaj***ava: Poglej me, saj me ne vidiš, pa sem te ha ha ha... In to naj bi bilo narejeno za neračunalnikarje.
Seveda pa se tokrat nisem dal niti na domačem mlinčku. Pod ubuntujem je cel disk šifriran. Zadeva vžge šele s certifikatnim ključem. Tokrat smo varnost celo dodatno zaostrili. Če vžigaš z napačnim ključem, se vsebina namerno uniči. Razne 3-črkovne organizacije, policija, vojska, nočni priči, JE**TE SE
. Ne bo vam uspelo, to NI Jelovica! 
(jasno, da so skupaj z nosilnim hostom potem šifrirani tudi kompletni MSWirusi. Ni da ni!)
Linux assumes you know exactly what you are doing.