Citymamba:A zato sem danes v Ljubljani videl poln turistični avtobus Judov. Vsi so bili oblečeni tradicionalno. Torej črne hlače, bele srajce in črne čepice. Pa vsak je imel eno polivinil vrečko v roki. Orkaduš. Očitno gre tokrat zares.
Odkar Dunaj ni več glavno letališče za Jude, ker Jogri niso pristali na varnostne zahteve Izraelcev, so po srečnem naključju pristali tu.
Že prej je bilo videti v LJ veliko turističnih skupin Judov, zdaj jih bo še več.
Če bi se nas prijelo nekaj judovskega pragmatizma, velike inventivnosti in predvsem njihove velike srčnosti, bi se mogoče celo mi naveličali biti komunistične človeške cunje za pucat rdeče skrete.
Moje judovske prijatelje in Izraelce nasploh, navdušuje naša obilica vode in zelena pokrajina, predvsem pa očitna sorodnost dveh malih narodov obkroženih z večjimi narodi.
Če vzamejo Murgelsko jamo brez dna, NLB, za en evro z njenimi pufi vred, je to za nas blagoslov, za skonto pa jim ruknimo še njen Murgelski prizidek, SKB in potem bojo zagotovo v kratkem Murglpalči, Kmetozof in Saraorćan, nosili kaftane in kitke na sencih.