Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900 Sezona čemaža
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Kmalu na voljo
že za $100
pri AT&T (USA)
Čemaž je najbrž najbolj zdravilna rastlina

Hyde-Park.si

Osebna svoboda
Gospodarska svoboda
Pravna džava

Camino Slovenija

Zadnje sporočilo 10-06-2010 7:06 by Mestn Pu. 51 odgovorov.
Stran 5 od 6 (52 vrstic) « Začetek ... < Nazaj 2 3 4 5 6 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 08-30-2010 9:23 In reply to

Re: Camino Slovenija

Mestn Pu:

Navadni Nimda:

Zdi se mi, da je bolje hoditi naokoli kot forumirati.App

A sta imela kaj problemov z dežjem včeri? Baje je bilo v precejšnjem delu Slovenije cel dan lepo in sončno, pa še spucano ozračje je bilo. Mene so nategnili vremenarji in sem cel dan doma čakal v zasedi.AuP

Ko sva uletela na start okoli 9 ure, je bilo oblačno in hladno, nato pa se je kmalu spucalo in sonce je prijetno grelo. Je bilo pa prvič toliko hladneje v senci, da sem si zaželel, da bi s sabo vzel kak tenek flis.

Ko bo hladneje, bo oprema tanek flis z windstopperjem, kasneje pa debelejši, alpinistični flis in anorak namesto windstopperja. Seveda velja enako tudi za hlače po potrebi.

Definitivno bo za forumiranje primernejši čas jeseni in pozimi. VryE

Ja, opazno hladneje postaja. Bom pa tudi jaz mogu kaj kupiti za jesenske pohode. Če bo tkole hladno postajalo, ne bo dobro v sami majici naokoli hoditi. Tole globalno segrevanje je "kr neki". Srs
  • 08-30-2010 16:43 In reply to

V Lidlu in Hoferju kaj pametnega dobiš od cot kadar so tedni za pcikliste in pohodnike, ne da bi bankrotiral. Recmo soliden termoflis z nepremočljivim windstoperjem že za par 10 EU in ponavadi imajo njihve cote na strateških mestih tudi perforirano, da telesce diha, premoči pa ne.

Jasno za ure na dežju imam najraje pelerino, ker jo lahko vmes, ko manj pada, samo vržem čez hrbet in ruzak, da se suši in odteka, medvedka pa bolj obrajta nepremočljiv anorak in tak windstoper, ki diha pod pelerino je prava stvar.

Za res dober termoflis k diha in je tkan de je delno windstoper, od 20 plus celzija, do 20 minus in čez, pa je treba v alpinistične štacune. Smile

In k daš na to anorak, greje skor k puhovka, sam je dost lažji.

• 08-30-2010 21:04 In reply to

Ja, to je precej koristno. Ni ravno fajn obubožati za vsak kos obleke ali anoraka. Vseeno se pa itak pazi na vremensko napoved, da se naokoli ne hodi po dežju in nalivih. Tisto ni tolk fajn, pa tudi sklizneš lahko hitro in se polomiš. Mau se je treba tudi znati paziti.Tko je in nič drugač!

• 08-31-2010 17:14 In reply to

Navadni Nimda:

Ja, to je precej koristno. Ni ravno fajn obubožati za vsak kos obleke ali anoraka. Vseeno se pa itak pazi na vremensko napoved, da se naokoli ne hodi po dežju in nalivih. Tisto ni tolk fajn, pa tudi sklizneš lahko hitro in se polomiš. Mau se je treba tudi znati paziti.Tko je in nič drugač!

V Španiji ni bilo kaj izbirat ali hodit v dežju, snežnem metežu ali ne.Anedepajade?
    Tako sva to doktorirala in edino kar ne marava so razmočene traktorske poti, saj je tako, kot da bi tacal po razmočeni njivi.

K sreči pri nas teh ni toliko kot ponekod na Caminu SP, ker je tram šoder bolj redkost.Smile

• 08-31-2010 18:12 In reply to

Pri nas je tudi traktorski poti manj, saj se kmetje večinoma drenjajo v Ljubljani, kjer moledujejo za subvencije.AuP

• 09-29-2010 10:10 In reply to

Malo manj bom na netu, ker je prišel na obisk prijatelj s Camina, Pete, s Škotske. Pravzaprav sploh ni šel domov, ampak je ostal v Španiji in hodil še špuro Camina po Asturiji, skočil še malo v Francijo, nato pa čez IT v Trst, kjer sem ga včeraj ponoči pobral, shujšanega ko dahavca. Hoja pobere kile, da to ni res, ampak vse se prinese not..

Izraelska frenda, ki prideta naslednje leto, sta po slikah sodeč prinesla not in še krepko nadgradila svoje kilce.Anedepajade?

Pete hodi naokoli v kiltu, se razume.DSmile

• 09-29-2010 11:08 In reply to

A zdej te 2 leti ne bo ne neti?! Eeek! DSmile

• 09-29-2010 14:51 In reply to

Navadni Nimda:

A zdej te 2 leti ne bo ne neti?! Eeek! DSmile

Ma ne, bolj z prekinitvami.Smile

Rabi par cunj, ker bi si rad ogledal še balkanske konce in čudovito..Škoti, bratje Gorenjcev po krvi, res razmišljajo popolnoma enako in vsak cent dejansko trikrat obrnejo, preden ga ne dajo iz žepa, medtem, ko ga mi samo dvakrat.

.2 Thumbs! 2 Thumbs! 2 Thumbs! 2 Thumbs!

Kot bi higlander Pete rastel med našimi vršaci.App

Gorenjsko- Škotska do Tokya! Smile

Seveda se globoko zgraža in sočustvuje z nami, ker imamo toliko razsipnih komijev. App

• 09-29-2010 20:24 In reply to

• arc
    • Top 50 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-22-2010
    • Objav 184

Ampak jaz bi še zmeraj rad vidu tiste fotografije iz Camina.

Saj jih ni tako težko naložit, no.

• 10-05-2010 16:56 In reply to

arc:

Ampak jaz bi še zmeraj rad vidu tiste fotografije iz Camina.

Saj jih ni tako težko naložit, no.

Škota smo popeljali po SLO in ga odpremili. SLO mu je zelo všeč, LJ se mu je zdela dolgčas. Zdaj moram urejat prezentacije in članke za medvedko in logistiko za Izraelca, ki prideta maja.

SLO Camino je še nedodelan in da bi bile etape lahko kratke tudi samo 20-25km in imele ne predraga prenočišča, kot v Španiji je potrebno vse te podatke zbrat ročno-na licu mesta. Društvo SV.Jakoba ima premalo folka, midva to rabiva in tudi za druge rajžarje po SLO Caminu bo to kasneje prišlo prav.

Fajn bi bilo imet tud Garmin parametre, ki jih je baje že naredil nek makaronar za SLO Camino, pa ga nekako ne najdemo.

Škoda, da se ne da naložit slide showa z musko ali brez, na forum, bi bilo še najbolj simpl. Če se da, potem..Anedepajade?

Stran 5 od 6 (52 vrstic) « Začetek ... < Nazaj 2 3 4 5 6 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.