zokipoki:
Mestn Pu:...Drkat na grobu je človeško, ovce samo blejejo, sicer pa če so njihovi tastari lahko v tihi dolinici(sklepam, da je kak tak organiziral strelišče) slačili ženske, otroke in starce(tistih par vojakov so zagrebli nekaj 10m proč), jim pobrali vse osebne predmete, razen svetinjic, te zdaj služijo z prvo identifikacijo, naše so drugačne od SR in HR(v Kamniku so tedaj vsi naenkrat imeli ročne ure, plen je bil obilen) in jih pobili, potomci ne morejo biti dosti drugačni...
S tolikšnim britofom v glavi mora biti pa težko živet, rajtam.
Slučajn sem ta britof pojerbal (postopek vračanja še kar teče, teče, teče, teeee...) in star ati so djal, da na Kopiščih prej ni bilo britofa, samo krave na paši.
Ker so za zraven potolkli še maminega strica, ko je šel gledat kaj tam dogaja, mi je zadeva še posebej nadležna, še posebej, ker sem prvoborsko dete in so me učili, da mi pa tega nismo počeli kar so delali tisti tagrdi v lagerjih.
Če bi to vedel, ko smo se igrali partizane in grde Nemce, bi mi bilo tedaj lahko vseeno katero vlogo bi izbral, tako pa sem čisto brezveze težačil, da hočem bit partizan.