Vzorec obnašanja, ki se očitno v Butalistanu krepi, je mržnja do "južnih bratov". Ok, saj jih ni potrebno ljubiti, ampak, takole?
Direktorica KCB-ja Danica Jovović je 23. marca napisala in poslala Lampiču pismo s predlogom za sodelovanje, 27. marca pa je po elektronski pošti dobila takle odgovor: "Menim, da smo si s Srbijo vse, kar je bilo treba, ze zdavnaj povedali, da se dobro, se predobro poznamo in da je zato najbolje, ce se nikoli vec ne vidimo in ne srecamo. Kolikor je meni znano, nihce ne rabi vzpostavljanja vezi z vami. Verjamem pa, da Srbija in vecina njenega prebivalstva se vedno sanja svoje imperialne sanje. Ampak to je njena stvar. Vase nadaljnje poste ne bom vec odpiral. Zbogom, P. Lampic."
In še izsek iz pogovora z dr. Primož Lampičem, docentom na oddelku za umetnostno zgodovino na ljubljanski filozofski fakulteti in kustosom za fotografijo v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani:
"Ali veste, da se v Beograd prav zdaj odpravlja slovenski veleposlanik?
Saj v tem je problem. Jaz temu pravim čefurokomunizem. Nam v Sloveniji vladajo čefurokomunisti, in dokler bo tako, boste vi tukaj še malo vedrili in oblačili. Mislim, da si mi nimamo več kaj povedati. Potem pa bo mir.
Kako pa gledate na sodelovanje s Hrvaško, z Bosno?
Zame je svet južno od Kolpe eno in isto. To je srbohrvaški kompleks, ki je Slovenijo pahnil za petdeset let nazaj v civilizacijskem in vseh drugih pogledih. To je za nas velika škoda. Naša oblast je pač čefurokomunistična in nas verjetno želi še enkrat prodati v srbohrvaški svet.