No kot rečeno zgoraj omenjenega koncerta nisem šel pogledat, letos pa jih preprosto nisem smel zamuditi in tako je pač moral pasti Zagreb in lahko rečem, da so Rammsteini razturali na polno... http://24ur.com/ekskluziv/glasba/foto-rammstein-arena-gorela-kri-in-penisi-skropili.html, čekiraj fotke in predvsem video. V fan pitu je bilo peklensko in lahko rečem, da sem se jih verjetno še zadnjič naužil do zadnjega atoma moči. Rammsteini se namreč po tej turneji skoraj zagotovo poslavljajo in odhajajo v zgodovino. Koncert je bil izjemna predstava tako kot vedno, z nekaj povsem novimi elementi in novo sceno... dva odra in pa spuščajoči se most med obema, ki je bil krivec za spektakularen prihod na oder. Igrali so vse naj komade, kar meni sicer ni bilo najbolj povšeči, a je bilo razumljivo, saj so predstavljali njihovo retrospektivo 1995-2011 ob izdaji greatest hits kompilacije z naslovom "Made In Germany". Všeč mi je bilo, da so postregli z vsemi možnimi vizualizacijami in efekti, ki so jih kdajkoli prikazali na odru, tudi "Buck Dich" sceno, zaradi katere so si v najbolj svobodni državi na svetu prislužili aretacijo in prenočitev v zaporu. In tako kot tamle v linku lahko rečem, bruhal je ogenj, kri in penisi so škropili. PREŽIVEL SEM FAN PIT RAMMSTEINOV!!!
Tegale komada pa na mojo žalost niso igrali, smo ga pa zato slišali v Ljubljani pred šestimi leti, ko so enkrat in očitno tudi edinkrat gostovali pri nas. Tole je komad "Stein Um Stein"