Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

MEGAProjekt: menjava banke

Zadnje sporočilo 04-24-2012 10:40 by Navadni Nimda. 47 odgovorov.
Stran 1 od 5 (48 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 09-08-2008 11:02

MEGAProjekt: menjava banke

Tukaj bo kekez napisal, kako se pri nas (ne?)uspešno zamenja banko. Eeek!
    (čisto pesniško, v skladu z današnjim navdihom)

Mogoče bo še komu prišlo prav ...

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 09-08-2008 11:22 In reply to

Re: MEGAProjekt: menjava banke

Kot prvo: razlaga RAZLOGA, zakaj sploh menjati banko

Moja trenutna banka posluje z mojim denarjem že ~15 let. Ni moja prva, prva je bila banka, ki sem jo imenoval KA&HA HA in je v mojih cajtih edina sploh hotela poslovati s študenti. Ko sem se zaposlil, pa me je dala na čevelj (sicer s polno dodatnimi razlogi, en od njih je bil tudi stečaj). Tako sem potem kmalu ( ne še takoj) pristal pri tej Moji z imenom nekje pri začetku abecede, ki jo trenutno menjam...

Moja banka je bila včasih najboljša, najbolj prijazna, najbolj učinkovita in sploh in oh "banka prijaznih ljudi".
    Spomnim se davne prigode, mojega potovanja v Španijo, ko v Trstu na železnici niso sprejemali kartic in sem bil ob vso gotovino. Potem sem šel nazaj v Sežano v izpostavo Moje banke rekoč:

Sem komitent vaše banke v nekem drugem mestu, žal pa nimam s sabo nobenega dokazila ali bančne kartice. A je možno dobiti kaj denarja?

To so bili še časi, ko si v drugi izpostavi svoje banke lahko dvignil samo nekaj tringelta, neomejeno pa le v svoji. Po vprašanju, koliko bi pa rad imel, sem "skromno" odgovoril, da ene 2000 mark. Neverjetno, ampak vse so zrihtali (s tem, da je se ženska kar skoraj pol ure trudila po telefonu). 2 Thumbs!

Kaj pa zdaj?
    Zdaj so tile isti bankirji postali eni zoprneži. Ne dajo mi niti gotovine po mojih željah, v stilu "rad bi bankovce po 100", on pa: "nimamo". Po vprašanju, če imajo pri sosednjem šalterju (ki praktično sedi zraven) pa dobim odgovor "ne vem!". Potem moram sam še enkrat v sosednjo vrsto čakat, da pridem do želenega.

Ali pa kredit za avto 1% obrestno slabše v primerjavo z banko, ki me še nikoli ni videla, oziroma neverjetne 3% slabše od ene druge moje banke (z imenom bolj s konca abecede)!

...

Hvala za sodelovanje. Zbogom!

• 09-08-2008 11:34 In reply to

Najprej sem razmišljal o novi banki iz druge regije iz naše EU gotovine, ker mi gre na živce, da si neke agencije (SISBON, DURS...) brez moje vednosti med sabo podajajo moje podatke.
    Podjetju, ki mi nakazuje plačo, je preverjeno vseeno tudi če odprem račun v domovini patrij.

Po preverjanju pa mi ni več dišalo, saj sem prišel do podatka, da tole ni poceni. Za trimesečje te čez bližnjo bivšo mejo ocurijo ~15 evrov za osnovni račun brez kartic. Pa pravice nerezidentov so bolj omejene.
    Torej sem pristal na isti čezmejni banki, vendar na naši strani bivše meje (po priporočilu s slo teh-nološhega foruma)

Da malo skrajšam in izdam najprej (trenutni) konec te zgodbe.
    Za nov račun se trudim ~2 tedna in še vedno ne vem niti številke računa, kamor mi bodo ravnokar morali nakazati naslednjo plačo.

• 09-08-2008 13:44 In reply to

ajej, i feel you. Srs Srs

tud sama sm zamenjala banko, pa ne bom skoparila z imeni....blo je se v tistih casih, ko smo menjali cel sistem v osebne racune. nlb je takrat glede menjave zaostajala za vsemi ostalimi bankami, kar so opravicevali s stevilom njenih komitentov. 

problemi so nastali, ko mi je potekla stara kartica, nove pa nisem dobila, ker nisem se imela osebnega racuna. noben seveda ni vedu, kaj takrat nardit, poleg tega so bli se ultra neprijazniSrs da so nesposobni, se je vedlo za takrat, znova pa se je potrdilo kaki dve leti kasneje (po zaprtju racuna in izrecni zelji, da z njimi ne zelim imeti nicesar vec), ko sem nekega lepega jesenskega dneva v kaslc dobila novo bancno kartico, ker da mi je stara ze potekla. da ne govorim o tem, kaj so caral, ko sem pobrala ves denar (takratnih 29 sit) z racuna in ga zaprla - kmalu bi mi izplacali nekje 20 000 sit stranke, ki je bila v vrsti pred mano, kar se je mladmu cepcu za salterjem zdelo hudo smesno in s cimer se je, sej ne morm verjet, se hvalil pred sodelavci. neumnost res ne pozna meja.to je blo se v studentskih cajtih.

potem sem sla na skb in sem se zdaj tam. sm dobila svojo prvo mastercard kartico, vse je blo ok, dokler se nismo mal vsekal glede spletne banke. pa nism zahtevna stranka oz. ne zahtevam kar nekaj tja v tri dni, samo zelim, da se drzijo pogodbe, ki so jo konc koncev napisali sami. pa smo resil zadevo v 2h dneh, seveda sm zagrozila, da bom menjala banko, nakar se je zadeva potem cudezno resila. sem pa vmes iskala primerne banke za menjavo in so bli pogoji za menjavo grozni - na nov mastercard bi mogla cakat pol fakin leta, da bi oni vidli in se prepricali, da mam dost prilivov in da sm OK stranka....pol leta brez mastercarda jst nimam kej delat. tko da zaenkrat na skbju laufa, ce bo pa treba kdaj menjat, pa ne vem sploh, kam bi sla. menjava banke je res en mega projekt.

• 09-08-2008 14:21 In reply to

Ok, pa še malo o izbiri banke. Evo direktno: izbral sem šparkaso, ker:

* imajo ~20x višje obresti (stopnja progresivna glede na stanje) na vpogled kot pri Moji banki: 2% prot 0,1%
    * imajo "vse zastonj" (ni provizij na položnice pri EB, ni provizij na bankomatih kjerkoli v evroobmočju, ni članarin na master card...)

* ne vem, ali so pri EB kompatibilni s pingvini (tole zna biti zame hud udarec, podatka pa nikjer, niti demo banke nimajo) Dno

Od česa le pa potem živijo (saj so naložbe pri plasiranju denarja zadnje leto so bolj švoh)?

Potek:

1. teden:
    1. dan, grem na informativni razgovor in poberem obrazce za potrditev v podjetju
    2. dan, prinesem izpolnjene obrazce v upanju, da bomo odprli račun, me odslovijo s pojasnilom, da za to rabijo čas
    4. dan, pridem na podpis pogodb za račun, opazijo, da mi niso pripravili EB in mastercard. Pozabili so mi naročiti, da prinesem zadnjo plačno listo
    5. dan, prinesem plačno listo, uredimo še MC, dobim številko računa na papirju za v podjetje.

Ves čas smo govorili, da bodo vse zadeve brez provizij (našteto zgoraj), odprejo mi pa navaden osebni račun, saj je po besedah osebne svetovalke (tako zdaj imenujejo uslužbenke za šalterjem) razlika med navadnim in plus računom le v mesečni članarini in višini limita.
    Meni limit (dovoljeno negativno stanje ni pomemben), zato so mi pripravili navaden račun.

Med vikendom sem imel očitno slab občutek in šesti čut, pa sem šel brat njihov cenik. Tam piše, da na navadnem računu provizije in članarine so, na plus računu pa ne. Ups!?!? 

2. teden:
    * grem v banko pojasnit, da je prišlo do pomote, saj želim račun brez provizij in članarin
    * napišejo vlogo za "spremembo produkta"
    * spet rabijo čas in so dejali, da me bodo obvestili, kdaj naj pridem na podpis novih pogodb (stare niso več dobre).
    * pojasnili so mi, da moram počakati na prve kartice za navaden račun, da jih bodo blokirali in zaprli račun
    * potem mi bodo odpli nov račun z novo številko in novimi karticami
    (če pomislim, da lahko svojo tel. številko prenašaš med operaterji, v banki pa niti v okviru iste banke ne morejo št. računa Pravi vitez )

Zdaj me je najbolj strah, da mi bodo zaračunali:
    * članarino za MC za navaden račun
    * blokiranje kartic
    * zapiranje računa
    * 2x odpiranje EB

Sicer sem danes vprašal, koliko me bo vse to stalo, pa so po nekaj sekundnem premisleku odgovorili, da NIČ.
    Me res zanima. Če bo vsaj to držalo, pa res kapo dol.

• 09-08-2008 14:31 In reply to

Štosen je bil pogovor za MC (master card):
    (J=jaz, B="bankirka")

B: Rabite MC ?
    J: A je kaj pristopnih stroškov s tem
    B: Nič! (<- tole je bil en od njihovih napačnih odgovorov, ki je botroval odprtju napačnega računa, razloženo v prejšnjem postu)
    J: Potem pa kar.
    B: Koliko bi pa imeli mesečnega limita porabe?
    J: Pojma nimam, koliko pa ga lahko dobim?
    B: (v zadregi) Ja no, koliko...?
    J: Pojma nimam.
    B: Bo za začetek 500 evrov v redu?
    J: Pa naj bo 1000!
    B: (jo je kar malo privzdignilo s stola) O, to pa ne! Nemogoče. Ni govora, toliko ne moremo dati.
    J: Zakaj pa potem sprašujete, saj sem prej rekel,  kolikor pač gre... ROTL!

Itak naj omenim, da sem vzel MC, ker ni nobenih stroškov.
    Imam AMEX, kjer mesečnega limita sploh ne poznajo (only sky is the limit). Ima sicer visoko članarino, vendar tudi zelo dobro zavarovanje pred zlorabo (v nobenem primeru ne morejo oškodovati uporabnika za več kot 100 evrov).

• 09-08-2008 14:39 In reply to

Sicer jih pa že kar vidim, kako jih bo vrglo, ko bom prišel zapret stari račun v Mojo banko.
    Spet bo jokanje na njihovi strani. Ene 2x, ko sem malo požugal z zapiranjem so bili potem čisto medeni. Enkrat sem celo pri šefici v kancliji pil kavico, med tem, ko se je ona posebej zame trudila, da so mi uredili, kar se prej sploh ni dalo.

Kaj čmo, vsake ljubezni je enkrat konec VryE
    (bom poročal)

• 09-08-2008 16:47 In reply to

Kako se pa vlado zamenja? Srs

• 09-08-2008 17:06 In reply to

• Mowgli
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-12-2007
    • current
    • Objav 2.034

Who's the real Kekez? Clwn Očitno tudi bančni kader menja banke, pa pristaneš nekako na podobnem...

• 09-08-2008 19:23 In reply to

Navadni Nimda:

Kako se pa vlado zamenja? Srs

Po novem je to izredno enostavno. Usedeš se v prevozno sredstvo in se trajno transliraš v poljubni smeri za ~150 km ali več.

Stran 1 od 5 (48 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.