Opisal bom nategovanje in brezobzirno norčevanje in vsiljevanje pokvarjenega telefona, kot si ga privošči Simobil.
Tole sem jim poslal po elektronski pošti na njihov info mail tri tedne nazaj in nato sem enkrat na teden dobival odgovor, da so posredovali v naslednji oddelek in da bodo odgovorili v dveh dneh!
In vmes nobenega konkretnega odgovora, samo danes nov SMS, naj prevzamem, od novega pokvarjen telefon, ki nikoli ni delal normalno niti par dni!
Vsak dan bom tule dal nov, kratek post, da se bo v Google SLO tole redno odprlo potencijalnim bodočim žrtvam Simobila in jim omogočilo, da premislijo katerega operaterja si bodo izbrali.!
Skoraj desetletno naročniško razmerje bom seveda odpovedal, kar po preživetem norčevanju in poniževanju njihovih služb za ignoriranje uporabnikov(reklamacijskega oddelka očitno ne premorejo) in pogodbenika, toplo priporočam vsakomur.
Pozdravljeni.
Sem vaš dolgoletni naročnik, kot je tudi vsa moja
družina.
Pred pol leta sem se prvič odločil za nov
telefonski aparat in nov naročniški paket.
V Vama trade, Domžale, sem vzel aparat LG
KF750.
Sicer me je čudilo, da baterije zadostujejo ob vseh
izklopljenih dodatnih funkcijah, ne da bi slikal, kaj šele uporabljal kamero, internet in
MP3 predvajalnik in z samo pol ure klicanja na
dan, samo slab dan, a so me, žal, v trgovini in na servisu nalagali, da je to značilno za večino multimedijskih telefonov in zato ga nisem
takoj reklamiral in se tako obsodil na večno "servisiranje" od novega pokvarjenega telefona, ki vsakič traja več kot mesec in celo dva(kar pomeni še eno kršenje zakona, saj bi morali ponudit zamenjavo za drug, delujoč telefon!)...
Moj 8 let stari mobilnik s prvo baterijo deluje 5
dni brez polnjenja!
Po slabem mesecu hoje s polnilcem v žepu in iskanja
vtičnic kamorkoli sem šel, je aparat dokončno zablokiral in omogočal samo še klicanje na
112!
Romal je na servis in tam ostal kar dober
mesec!
Kar je nezaslišano, saj so mi istočasno pri
Logitechu na mojem Music serverju, modul za ethernet zamenjali v dveh dneh, brez
pravljičarjenja, da je normalno, če občasno crkava in zdaj seveda deluje tako,
kot človek pričakuje od novega proizvoda!
Na LG servisu so mojemu telefonu samo
menjali baterijo in ga resetirali(za kar so porabili dober mesec!), saj je nova baterija sicer delovala z enim
polnjenjem kar 2- 3dni, nato pa je aparat po enem tednu spet začel ekspresno
praznit baterijo, da je delovala samo še slab dan in seveda je znova zablokiral
in omogočal samo še klice na 112!
Zabrisal sem ga v predal in še naprej uporabljal
moj stari mobilnik.
Po mesecu dni sem ga znova reklamiral v Vama trade
in po 37 členu Zakona o Varstvu potrošnikov zahteval delujoč aparat, saj
gre evidentno za Stvarno napako novega proizvoda!
Žal mi je, da nisem zahteval prekinitve pogodbe z
Simobilom, ker me je prodajalec zavrnil in znova poslal telefon na servis in sem
po kar dveh mesecih potem dobil SMS sporočilo, da me čaka tam.
Na klice na Vama trade številko, 040 410 804 se
nihče ne oglasi, pa tudi sicer nimam več ne volje, ne živcev in zahtevam(po 6
mesecih nategovanja z nedelujočim ali z samo pogojno in
občasno delujočim aparatom!) še enkrat nov- tokrat popolnoma delujoč aparat drugega
proizvajalca(ki ima normalno delujoč srevis!) ali pa prekinitev pogodbe z
Simobilom, ker mi delujočega aparata očitno ne zna, niti noče, zagotovit.
Posledično bo celotna družina iskala novega
operaterja in tudi on line prijatelje in znance na SLO forumih bom seznanil, kaj
vse se jim lahko zgodi, če jim bodo pri Simobilu podtaknili nov aparat z Stvarno
napako.