Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Si.mobil d.d nikoli več!

Zadnje sporočilo 11-12-2011 12:11 by Silence. 58 odgovorov.
Stran 1 od 6 (59 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 09-03-2009 20:52

Si.mobil d.d nikoli več!

Opisal bom nategovanje in brezobzirno norčevanje in vsiljevanje pokvarjenega telefona, kot si ga privošči Simobil.Na na na, na na na!

Tole sem jim poslal po elektronski pošti na njihov info mail tri tedne nazaj in nato sem enkrat na teden dobival odgovor, da so posredovali v naslednji oddelek in da bodo odgovorili v dveh dneh!

In vmes nobenega konkretnega odgovora, samo danes nov SMS, naj prevzamem, od novega pokvarjen telefon, ki nikoli ni delal normalno niti par dni!

Vsak dan bom tule dal nov, kratek post, da se bo v Google SLO tole redno odprlo potencijalnim bodočim žrtvam Simobila in jim omogočilo, da premislijo katerega operaterja si bodo izbrali.! 2 Thumbs!

Skoraj desetletno naročniško razmerje bom seveda odpovedal, kar po preživetem norčevanju in poniževanju njihovih služb za ignoriranje uporabnikov(reklamacijskega oddelka očitno ne premorejo) in pogodbenika, toplo priporočam vsakomur.

Pozdravljeni.

Sem vaš dolgoletni naročnik, kot je tudi vsa moja družina.

Pred pol leta sem se prvič odločil za nov telefonski aparat in nov naročniški paket.
    V Vama trade, Domžale, sem vzel aparat LG KF750.

Sicer me je čudilo, da baterije zadostujejo ob vseh izklopljenih dodatnih funkcijah, ne da bi slikal, kaj šele uporabljal kamero, internet in MP3 predvajalnik in z samo pol ure klicanja na dan, samo slab dan, a so me, žal, v trgovini in na servisu nalagali, da je to značilno za večino multimedijskih telefonov in zato ga nisem takoj reklamiral in se tako obsodil na večno "servisiranje" od novega pokvarjenega telefona, ki vsakič traja več kot mesec in celo dva(kar pomeni še eno kršenje zakona, saj bi morali ponudit zamenjavo za drug, delujoč telefon!)...

Moj 8 let stari mobilnik s prvo baterijo deluje 5 dni brez polnjenja! 

Po slabem mesecu hoje s polnilcem v žepu in iskanja vtičnic kamorkoli sem šel, je aparat dokončno zablokiral in omogočal samo še klicanje na 112!

Romal je na servis in tam ostal kar dober mesec!
    Kar je nezaslišano, saj so mi istočasno pri Logitechu na mojem Music serverju, modul za ethernet zamenjali v dveh dneh, brez pravljičarjenja, da je normalno, če občasno crkava in zdaj seveda deluje tako, kot človek pričakuje od novega proizvoda!

Na LG servisu so mojemu telefonu samo menjali baterijo in ga resetirali(za kar so porabili dober mesec!), saj je nova baterija sicer delovala z enim polnjenjem kar 2- 3dni, nato pa je aparat po enem tednu spet začel ekspresno praznit baterijo, da je delovala samo še slab dan in seveda je znova zablokiral in omogočal samo še klice na 112!
    Zabrisal sem ga v predal in še naprej uporabljal moj stari mobilnik.

Po mesecu dni sem ga znova reklamiral v Vama trade in po 37 členu Zakona o Varstvu potrošnikov zahteval delujoč aparat, saj gre evidentno za Stvarno napako novega proizvoda!

Žal mi je, da nisem zahteval prekinitve pogodbe z Simobilom, ker me je prodajalec zavrnil in znova poslal telefon na servis in sem po kar dveh mesecih potem dobil SMS sporočilo, da me čaka tam.

Na klice na Vama trade številko, 040 410 804 se nihče ne oglasi, pa tudi sicer nimam več ne volje, ne živcev in zahtevam(po 6 mesecih nategovanja z nedelujočim ali z samo pogojno in občasno delujočim aparatom!) še enkrat nov- tokrat popolnoma delujoč aparat drugega proizvajalca(ki ima normalno delujoč srevis!) ali pa prekinitev pogodbe z Simobilom, ker mi delujočega aparata očitno ne zna, niti noče, zagotovit.

Posledično bo celotna družina iskala novega operaterja in tudi on line prijatelje in znance na SLO forumih bom seznanil, kaj vse se jim lahko zgodi, če jim bodo pri Simobilu podtaknili nov aparat z Stvarno napako.

• 09-03-2009 21:15 In reply to

Re: Simobil nikoli več!

Skoraj 10-letnem?

Počakaj še malo, za 10 letnico talajo torte. Jaz sem jo dobil letos ravno za 1. april.
    Sicer pa mobilni operater kot mobilni operater, noben ni idealen.

Tudi meni so šle nekoč na živce neke pogodbene klavzule, pa smo potem rešili preko poznanstev.
    (Ker gre za moj foh, je jasno poznanstev na pretek.)

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 09-03-2009 21:22 In reply to

Če prodajalec zavrača  reklamacijo zaradi stvarne napake, je prava pot tržni inšpektorat (prijavo je možno podati tudi elektronsko).

Za stvarno napako lahko inšpektor z odločbo zahteva od prodajalca, da se to uredi v korist potrošnika
    (za razliko od garancije, kjer tega ne more, ampak mu lahko naloži samo zasoljeno kazen, pravico pa je treba iztožiti).

Težava je samo v tem, da se inšpektorji otepajo dela, kot se le morejo. Večino napora vložijo ravno v to, kaj narediti, da jim ne bi bilo treba ukrepati.
    Je pa znanih kar nekaj primerov, kjer so potrošniki s pametno mero vztrajnosti dosegli svoje.

• 09-03-2009 21:34 In reply to

kekez:

Skoraj 10-letnem?

Počakaj še malo, za 10 letnico talajo torte. Jaz sem jo dobil letos ravno za 1. april.
    Sicer pa mobilni operater kot mobilni operater, noben ni idealen.

Tudi meni so šle nekoč na živce neke pogodbene klavzule, pa smo potem rešili preko poznanstev.
    (Ker gre za moj foh, je jasno poznanstev na pretek.)

Torto naj si kar zatlačijo, saj veš kam..HaE
    Imam zveze pri Mobitelu in če bi bil njihov user, jih za nekaj tako smešnega, kot je tole otročje Simobilovo nategovanje za en ubogi mobilec, ki ga dobiš na Bolhi za par 10EU(sedem mesecev star model je vreden točno toliko, če pa ne dela, kot ta, pa ni vreden nič) kot so si ga privoščili, ne bi nikoli uporabil..Smile
  • 09-03-2009 21:44 In reply to

Meni je nekoč telefon crknil pred potekom vezave. V garanciji ni bil več, zato mi drugega niso hoteli dati, za odpoved pa so imeli oderuško klavzulo (najbrž dokazljivo in iztožljivo oderuštvo). Pač, sem šel do kolega in mi je dal drug telefon. Enak, sicer ne nov, ampak nek razstavni model, ki še danes zadovoljivo deluje v naši familiji (po 5 letih).

Saj pri Mobitelu imam tudi znance. Mobitel se mi je pač zameril pred Simobilom, ko so bili dejanski oderuhi, niso pa mi hoteli prodati samo SIM kartice (več kartic na en telefon za službeno uporabo in evidenco stroškov uporabe) z uradno razlago, da je uporaba tega nezakonita. Po pojavu Simobila kar naenkrat ni bilo več nezakonito in je bilo to kmalu možno. Ne smemo pozabiti, da je v začetku (sicer ne GSM) telefon stal 8500 DEM, bilo pa ga je za mali kuferček.

Ko sem o tem spraševal kolega pri Simobilu, mi je ta zvito pojasnil, da tudi če bi bilo, niso oni pooblaščeni razsojati o (ne)zakonitem ravnanju svojih uporabnikov in se pač s tem ne obremenjujejo.

• 09-03-2009 22:04 In reply to

kekez:

Če prodajalec zavrača  reklamacijo zaradi stvarne napake, je prava pot tržni inšpektorat (prijavo je možno podati tudi elektronsko).

Za stvarno napako lahko inšpektor z odločbo zahteva od prodajalca, da se to uredi v korist potrošnika
    (za razliko od garancije, kjer tega ne more, ampak mu lahko naloži samo zasoljeno kazen, pravico pa je treba iztožiti).

Težava je samo v tem, da se inšpektorji otepajo dela, kot se le morejo. Večino napora vložijo ravno v to, kaj narediti, da jim ne bi bilo treba ukrepati.
    Je pa znanih kar nekaj primerov, kjer so potrošniki s pametno mero vztrajnosti dosegli svoje.

Wink

Seveda sem se pozanimal na Tržnem inšpektoratu in bom vložil prijavo, če bojo trmarili, da nočejo skenslat pogodbe, pa čeprav jo kršijo sami, saj mi niso dali delujočega aparata, pa tudi sicer so prekršili člen o Stvarni napaki in še člen o 45 dnevnem reklamacijskem roku, saj so me šele po 2 mesecih obvestili, da so spet enkrat "popravili" telefon in bi seveda morali avtomatično dati novega...VryE

Samo prepričali so me, da njihov mastodontski sistem niti malo ne deluje in je torej skrajni čas za kakega drugega operaterja, ki kaže znake vsaj minimalne skrbi za userje.

Da bi jih jaz še naprej zastonj opozarjal, kako crknjene in shojladrajsane službe in pogodbenike imajo, mi ne pade na pamet, razen seveda, če mi dobro plačajo.

Do danes sem še vedno znal doseči v podobnih zadevah dostojen dogovor, če ne drugače, sem vedno znal predvsem najbolj oglušelim sogovornikom plastično predstavit svoje mišljenje o takih zadevah, ki je kratko in jedrnato..

"Če bi hotel tak nedelujoč škart, kot ste ga prodali meni8pa ga ne rabimSmile ), bi šel na Bolšjaka in porabil par centov, vi pa oglašujete, da baje prodajate nove in delujoče tehnikalije in v rokah imam dokaz, da to sploh ni res.."

• 09-03-2009 22:19 In reply to

kekez:

Meni je nekoč telefon crknil pred potekom vezave. V garanciji ni bil več, zato mi drugega niso hoteli dati, za odpoved pa so imeli oderuško klavzulo (najbrž dokazljivo in iztožljivo oderuštvo). Pač, sem šel do kolega in mi je dal drug telefon. Enak, sicer ne nov, ampak nek razstavni model, ki še danes zadovoljivo deluje v naši familiji (po 5 letih).

Saj pri Mobitelu imam tudi znance. Mobitel se mi je pač zameril pred Simobilom, ko so bili dejanski oderuhi, niso pa mi hoteli prodati samo SIM kartice (več kartic na en telefon za službeno uporabo in evidenco stroškov uporabe) z uradno razlago, da je uporaba tega nezakonita. Po pojavu Simobila kar naenkrat ni bilo več nezakonito in je bilo to kmalu možno. Ne smemo pozabiti, da je v začetku (sicer ne GSM) telefon stal 8500 DEM, bilo pa ga je za mali kuferček.

Ko sem o tem spraševal kolega pri Simobilu, mi je ta zvito pojasnil, da tudi če bi bilo, niso oni pooblaščeni razsojati o (ne)zakonitem ravnanju svojih uporabnikov in se pač s tem ne obremenjujejo.

Ne delam si iluzij, da so drugi operaterji starševski tipi...

Pred 15 leti sem zaradi podobnih jalovih uradniških štosev menjal LB za Poštno banko in sem z njo popolnoma zadovoljen..

Sam sem uradnik in ker se uradniki delimo na še razumne in žive in na jalova hodeča trupla, ki lazijo samo po plačo in luftat in najedat, se jih zmeraj z veseljem znebim, če se jih že na jobu ne morem..HaE

• 09-03-2009 22:26 In reply to

Dunaj - Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil, ki je del avstrijske skupine Telekom Austria, je v drugem četrtletju letošnjega leta ustvaril za 42,4 milijona evrov prihodkov, kar je za 8,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja je v isti časovni primerjavi upadel za 41,6 odstotka na 5,8 milijona evrov.

Kot so danes v predstavitvi polletni poslovnih izidov sporočili iz Telekoma Austrie, je Simobil v drugem trimesečju leta število naročnikov na letni ravni sicer povečal za 8,8 odstotka na 581.800. Operaterjev tržni delež na slovenskem mobilnem trgu se je v tem obdobju okrepil s 27,2 na 28 odstotkov.

Povprečni prihodki na uporabnika so se v drugem četrtletju zmanjšali za 10,2 odstotka na 21,2 evra, kar je bila predvsem posledica nižjih prihodkov iz medomrežnega povezovanja, medtem ko sta pozitivno na prihodke vplivala že omenjeno večje število naročnikov in povečanje povprečnega števila zaračunanih minut pogovorov na naročnika. Slednje se je povečalo za 9,2 odstotka na 147,8 minute.

Nižje skupne prihodke Simobila v krovnem podjetju pripisujejo deloma nižjim prihodkom od naročnin in zaračunanih pogovorov deloma pa nižjim prihodkom od medomrežnega povezovanja, potem ko je Agencija za pošto in elektronske komunikacije (Apek) aprila z začasno odločbo posegla na veleprodajni trg zaključevanja klicev v javnih mobilnih omrežjih za oba največja operaterja, Mobitel in Simobil, začasno uveljavila simetrično ceno največ 0,0523 evra. Dotlej je veljala asimetrija med Mobitelom in Simobilom v razmerju 1:1,25.

Slabše tudi Telecom Austria

Telekom Austria je v prvem polletju ustvaril za malo manj kot 2,4 milijarde evrov prihodkov, medtem ko so skupni prihodki v enakem obdobju lani znašali dobrih 2,5 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja se je medtem zmanjšal za 6,9 odstotka, s 376,4 na 350,3 milijona evrov. Čisti dobiček je v prvih šestih mesecih znašal 167,6 milijona evrov, medtem ko je v enakem obdobju lani znašal 226 milijonov evrov.

• 09-03-2009 22:33 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Jest sem imela do zdej samo 3 mobitele App  (dva se delata in sta tudi u uporabi). Tko je in nič drugač! Iz Mobitela sem sla na Simobil, ampak bom menjala, ker ni dobrega signala tam kjer bi ga u krizi zares nujno rabila. Tko je in nič drugač! Vezana pa nisem ze sto let.

• 09-03-2009 22:43 In reply to

Jaz sem si ravnokar po dolgem času (so me že skoraj na kolenih prosili) spet vezal.

Nabavil sem nov telefon, ki je čisto po Nimdinem okusu in sploh ni po okusu Silence. DSmile
    Vgrajen ima namreč GPS. Ravnokar se matram spraviti gor topografsko karto Slovenije, v originalu namreč dela z Google earth in seveda pri uporabi kuri net (ker je Google online storitev).
    Težave mi jasno povzročajo pingvini, saj oni niso naklonjeni uporabi GPSja (se naravno dobro znajdejo), M$ pa nimam.

Oziroma lažem, zdaj imam M$ na telefonu (je pač take vrste), bem mu sveca. Srs Censored
    (ne me vprašati, kolikokrat ga je že bilo treba resetirati, ker nisem štel,
    in seveda, jasno DA IMA reset knof, nujnost pri M$, zdi se mi, da je že najbolj znucan) Bljak! Bljak!

Menda obstaja android pingvin (ampak temu se bomo posvetili nekoč kasneje).

Stran 1 od 6 (59 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.