Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Cestno prometni predpisi

Zadnje sporočilo 12-16-2011 0:07 by Slowhand. 30 odgovorov.
Stran 1 od 4 (31 vrstic) 1 2 3 4 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 11-19-2009 17:40

Cestno prometni predpisi

Za hec sem šel malo reševat teste in od 10 poizkusov naredil samo enkrat. Eeek!

Kljub več 10-letnemu voznemu stažu in več kot milijon kilometrov prevožene prakse brez omembe vrednih nesreč. Pravi vitez (<-trkam po lesu)

Sploh ni čudno, da pri nas nihče ne zna zvoziti enakovrednega križišča:

Jaz sem odgovoril rdeče, prav pa naj bi bil oranžen odgovor!?!?

Očitno edino pri nas. V Belgiji bi te pri takem pojmovanju prednosti naravna selekcija kmalu poslala med pešce.
    Belgijci (in tudi ostali Beneluxani) v res številnih enakovrednih križiščih praktično ne gledajo in niso pozorni na druge kot le na svojo desno stran.

A pri nas ima pa prednost desni, razen če ta zavija levo???  Narobe svet.

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 11-19-2009 17:42 In reply to

Re: Cestno prometni predpisi

So pri nas res čisto razveljavili desno pravilo?

Evo, še ena napaka?

Tu trdijo, da rdeče vozilo, ki je na neprednostni cesti prevozi križišče pred modrim, ki je na prednostni. Dno

• 11-19-2009 17:45 In reply to

kekez:

Za hec sem šel malo reševat teste in od 10 poizkusov naredil samo enkrat. Eeek!

Kljub več 10-letnemu voznemu stažu in več kot milijon kilometrov prevožene prakse brez omembe vrednih nesreč. Pravi vitez (<-trkam po lesu)

Sploh ni čudno, da pri nas nihče ne zna zvoziti enakovrednega križišča:

Jaz sem odgovoril rdeče, prav pa naj bi bil oranžen odgovor!?!?

Očitno edino pri nas. V Belgiji bi te pri takem pojmovanju prednosti naravna selekcija kmalu poslala med pešce.
    Belgijci (in tudi ostali Beneluxani) v res številnih enakovrednih križiščih praktično ne gledajo in niso pozorni na druge kot le na svojo desno stran.

A pri nas ima pa prednost desni, razen če ta zavija levo???  Narobe svet.

Jaz bi sicer štartal na B. Ni mi jasno, zakaj bi imel motorist prednost pred mano. A ni desno pravilo to, da unemu na desni prepustiš prednost?!
  • 11-19-2009 17:47 In reply to

Ja no?

Jaz sem desni motoristu, motorist je desni tovornjaku.

• 11-19-2009 17:50 In reply to

Zato imaš ti prednost pred motoristom. Motorist in tovornjak nista v konfliktu.

Mislim pa, da se morata ti in zelenec "zmeniti" (online negotiation) glede prednosti v tem primeru, ker ni določena!

• 11-19-2009 17:54 In reply to

Da se boste še ostali "zabavali" in čudili.

http://www.tecajcpp.com/baza/test.php

Pogrnil sem tudi na vprašanju, ali moram dati v križišču prednost vozilu na nujni vožnji, če imam jaz zeleno oni pa rdečo.

Jaz sem odgovoril: Da, če je možno to storiti varno.

Pravilen je bil: Da, v vsakem primeru.

Mene so namreč učili, da policaj (rešilec, gasilec) z lučjo lahko prevozi rdečo v križišču, vendar pri tem ravnati previdno, kot da nima prednosti. Če povzroči nesrečo, bo kriv.
    Primer: recimo, da ga nisem pravočasno opazil in bom sunkovito zabremzal in se ustavil sredi križišča!?!?

• 11-19-2009 17:58 In reply to

Navadni Nimda:

Zato imaš ti prednost pred motoristom. Motorist in tovornjak nista v konfliktu.

Mislim pa, da se morata ti in zelenec "zmeniti" (online negotiation) glede prednosti v tem primeru, ker ni določena!

Zakaj? Jaz sem skrajno desni, on je skrajno levi.

Jaz peljem prvi, ona dva potem hkrati. Tako v "Evropi", pri nas vozniki ponavadi cincajo, ker niso navajeni enakovrednih križišč, navajeni pa so, če zavijajo levo, odstopijo prednosti tistemu, ki gre naravnost ali zavija desno. Kar tudi ni vedno prav. Kaj pa če je potek prednostne levo?

Poznal sem nekaj takih križišč, kjer je pokalo kot za stavo in so potem režim prilagodili naši mentaliteti.

• 11-19-2009 17:58 In reply to

To ne negira tega, da moraš prepustiti rešilcu prednost v vsakem primeru. Paziti mora pa on vsekakor bolj kot ti. Isto velja za oba Policaja, ali pa za gasilce in seveda tudi za spremljevalce AtaTurka na poti na letališče.

• 11-19-2009 18:52 In reply to

Ha, ha, ironija! Zdaj se oni sklicujejo na desno pravilo.

In sem spet padel. Čeprav niti ni toliko pomembno, ZAKAJ ima kdo prednost. Za varnost je pomembno, da se ve da jo ima! Jojprejoj

• 11-19-2009 18:54 In reply to

Plavi ima prednost, tukaj ni dileme.

Stran 1 od 4 (31 vrstic) 1 2 3 4 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.