Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Zunanji ministeh Melita Jankovič Ljudmila Janša Nagradna igra!
Ehjavec ima
vse pothebne kahaktehistike
Zanimiva opozicijska kombinatorika Zanimiva ministrska kombinatorika Janšo se vidi, Erjavca tudi, kje so pa ostali trije?

Hyde-Park.si

Trdo delo
Odrekanje
Preživetje v 2012

Nova mašina

Zadnje sporočilo 04-14-2010 18:14 by Mestn Pu. 53 odgovorov.
Stran 1 od 6 (54 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 01-26-2010 10:46

Mhm, yes, yes! [APPCLW] Nova mašina

Cajt je bil, da nabavim novo mašino za client uporabo. Prejšnja je bila že stara in uboga in usmiljenja ter socialne-naravnanosti vredna. Šel sem v online shop AGT, kjer je zelo ugodno kupovati mašino po delih, saj imajo verjetno najbolj ugodne cene. Na njihovem webu je online konfigurator ("Sestavi si sam"), kjer si sestaviš mašino tako, da ne moreš zayebati (recimo da bi naročil nekompatibilno matično plato in procesor). Mašino potem oni sestavijo in tudi testirajo, tako da dobiš mašino, ki je delujoča in pripravljena za akcijo.

Mašina je Intel I7 920 na 1336 podnožju z Noctua 12 hladilnikom in 750 W Silverstone napajalnikom, 12 GB Rama na 1600 Mhz, 80 GB SSD Intel Postvile, 2x1TB WD Green diska v mirrorju in seveda grafična 5870 Vapor-X. (Dal sem okroglo 2 jurja.HaE)

Ne morem verjet kolk hitrejše dela od prejšnje! Haaa?! Zdele grem na brzino na Steam zloadat Far Cry 2, da tole mau sprobam, enkrat ko bo cajt, pa še Crysis. Ni ga boljšega testa.

• 01-26-2010 11:20 In reply to

Re: Nova mašina

Na sliki: nova makina je v sredi, desno od nje je Hyde-Park strežnik. Stara mašina je na skrajni levi pod mizo in bo tam ene 14 dni, da prenesem vso vsebino na ta novo. Nato bo romala na http://www.podarimo.si/, kjer bo morebiti še komu prav prišla (ampak brez monitorja, ker nisem milijonar).

• 01-26-2010 11:30 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 11.043

O lej lej, pa si res na zogi. App 2 Thumbs!

• 01-26-2010 11:37 In reply to

Ja, vedno. Nobenega stola ni tam, da bi kdaj goljufal.App Razen seveda, ko se je treba odkotaliti na foteljćić.Smile

• 01-26-2010 11:49 In reply to

Čisto drugačen pristop od mojega. Jaz nikoli ne bi dal toliko za železnino.
    Jaz kupim kaj cenovno ugodnega in brez vsake rezerve za naprej. Kupovati računalništvo na zalogo je velika traparija.

Potem pa, če se kaj pokvari, primem škatlo in jo vržem skozi windowse. VryE
    Zadnji ulov za mojo osebno uporabo je Lenovo SL510.

Temu se učeno reče: DISPOSABLE COMPUTING Owned!

Zato imam trenutno doma že več mašinerije od marsikatere firme, saj za vsak jajc dodam eno (npr. za multimedijo, za prezentacije, za ženo, za otroke...). Niti ena ne doseže 500 evrov vrednosti.

Itak imam isti postopek za druge stvari. Ko sem doma delal ograjo, sem rabil vrtati s tremi svedri. Ampak menjavanje svedrov je zamudno. Pač, kupiš 3 vrtalne stroke po 15 evrov. HaE

Linux assumes you know exactly what you are doing.
  • 01-26-2010 12:14 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Navadni Nimda:

Ja, vedno. Nobenega stola ni tam, da bi kdaj goljufal.App Razen seveda, ko se je treba odkotaliti na foteljćić.Smile

Kje je pa ogromna salca caja? To more biti skoz pri roki. Profesor

Kekez: 3 vrtalne stroje, da ni treba svedrov menjati. ROTL! ROTL! ROTL!

• 01-26-2010 12:34 In reply to

Čaj skoz natepavam, samo se ga ne vidi v foto-dokumentaciji, ker je čisto skrajno na levi strani mize, da ja ne polijem po milijon dolarjev vredni opremi. Kewl

@KEKEZ, ta oprema ni kupovana na zalogo, ampak za sproti. Zahteven uporabnik pač zahteva spodobno mašino.Tko je in nič drugač! Tudi jaz se strinjam, da se računalniške opreme (in katerekoli druge) NE sme kupovati na zalogo, saj zastara že v pol ure.

• 01-26-2010 12:46 In reply to

Zato pa v službi delam na "PCu", ki ima 12 CPU jeder, 16 GB RAMa in 8 diskov (od tega 2x SSD). Clwn
    (ampak to je po sili razmer, ker imam rezervni strežnik namesto PCa, da ne leži ravno v omari) HaE

Linux assumes you know exactly what you are doing.
  • 01-26-2010 12:57 In reply to

Jaz tudi mislim, da mora vsak pošten profi delati tudi s strežnikom, če pa že ne, ga mora imeti pa vsaj kje v bližini.2 Thumbs!

• 01-26-2010 13:24 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Navadni Nimda:

Čaj skoz natepavam, samo se ga ne vidi v foto-dokumentaciji, ker je čisto skrajno na levi strani mize, da ja ne polijem po milijon dolarjev vredni opremi. Kewl

Placa tamle na levi je skoride nic, ampak nej ti bo. ROTL! Pa ne mi rect, da un bratec od IVOta tole OK posesa. HaE
Stran 1 od 6 (54 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.