Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Ledena doba tik za ovinkom?

Zadnje sporočilo 09-05-2010 22:27 by gora. 36 odgovorov.
Stran 1 od 4 (37 vrstic) 1 2 3 4 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 02-26-2010 0:02

Ledena doba tik za ovinkom?

Pustimo pri kraju neresna natepavanja skupnoskledarjev in njihovih obdavčevalskih nagnjenj, ki se vrtijo okoli nekega "kao" problema globalnega segrevanja. Vsi prisebni vemo, da gre za natego, ki je popolnoma brez znanstvenih temeljev, tam kjer jih ima, so pa ponarejeni.

Tule pa imamo odličen članek, kjer so intervjujali znanega Zagrebškega fizika Vladimirja Paar-ja, ki trdi, da je naslednja ledena doba tik pred vrati. Seveda te trditve niso kar iz lufta  potegnjene, kot to počno Algorovski Karbonajzarji, ampak gre za rezultate več-desetletne znanstveno-raziskovalne kariere.

Evo link (in English only):
    http://www.sott.net/articles/show/203434-Croat-scientist-warns-ice-age-is-overdue-could-start-in-five-years

Upam, da davčno-nabijaški vampirsko-naravnani karbonajzarji zmrznejo ob prvi priliki, s čemer bo njihova "okoljska zavest" dokončno nehala onesnaževati ta čudoviti planet.AuP

Na sliki: iz Francije bo možno peš na Irsko ali pa iz Nemčije na Švedsko. Tudi Slovenci bomo premraženi.

• 02-26-2010 0:05 In reply to

Re: Ledena doba tik za ovinkom?

Jaz mislim, da se ledene dobe ne da napovedati na 5 let natančno.

Če bi bilo napisano 10.000 let bi nabrž še peljal, da bo čez 5 let, pa ne kupim. Tko je in nič drugač!

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 02-26-2010 16:08 In reply to

• BOBI
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-18-2007
    • FORT BONES
    • Objav 2.344

Take napovedi niso resne, niti realne. V petih letih do ledene dobe ROTL!

Nič kaj bolj niso resni od ostalih paranoikov. Slovenijo pa itak tudi brez ledene dobe doleti hud mraz. Samo brat Rus zapre pipco, pa v dveh letih posekamo Pokljuko.

• 02-26-2010 16:15 In reply to

Rečeno je bilo "lahko celo v do 5 letih, lahko pa v 40 ali 400". Ni bilo napovedano, da bo točno 5 let, tako precizni pač ne moremo biti (ne da ne znamo, ampak ker se ne da).

• 03-10-2010 12:26 In reply to

Vremenarji so nas spet nabrisali. Ma ne no

Sicer sem jaz ves čas sumil, da bo tako, saj so napovedovali 3 nezdružljive vremenske pojave hkrati:

* mraz < -10 stopinj
    * veter > 200 km/h
    * ogromno snega

To troje še nikoli ni šlo skupaj. Niti dva od teh pojavov. Tko je in nič drugač!
    In kaj smo od tega dobili na Gorenjskem?

* običajnih 0 stopinj
    * niti sapice
    * snega toliko, da sem zjutraj za čiščenje stekla samo vključil brisalce

Ko bi vsaj ena od napovedi držala. (meni sta všeč 1. in 3. Jojprejoj)

Včeraj pa so po medijih ves dan objavljali senzacije. Sredi zime bo mraz in snežilo!!! Eeek!

Morda nismo več daleč od časov, ko bodo znali senzacionalno napihniti tudi novico, da se bo zjutraj zdanilo VryE

• 03-10-2010 12:30 In reply to

Take novice ponavadi pripravijo, ko je na obzorju kak nov davek, ki bo enkrat za vselej opravil z ogljikovimi emisijami, ki povzročajo globalno segrevanje.Srs Clwn

• 03-10-2010 13:05 In reply to

• 03-10-2010 13:17 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Kekez, ce bi se dalo tkole zmeniti, koj podpisem! HaE Ti si tam pri Kranju nekje; koj, ko vi nehate meglo posiljati proti nam - pred Stolom se more ustaviti, vam mi posljemo meter snega (sevede velja samo za zimski cas) Drugace jih je pa na Dolenjkem spet fajn zamedlo. V GO ruva drevesa, brez elektrike je bil cel dopoldne vecji del Primorske, pestro je. Smile

• 03-10-2010 13:43 In reply to

Tle k sm jest, megle ni sploh.

Res pa, da se samo v službo pripeljem (15 min), pa sem potem cel dan v megli. Srs

Sva ravno računala s sodelavcem za foto voltaiko.
    Doma sva narazen dobrih 10 km, pa imam jaz v jesenskem času vsaj pol več sončnih dni. App

Poleg tega pride tudi, da imam jaz dostikrat do 5 stopinj nižjo temperaturo in več snega (ki tudi dlje obleži).
    Neverjetno koliko se pozna teh nekaj metrov razdalje.

Ravno danes sem razmišljal, če imajo na primorskem tako burjo pri nas pa niti sapice. Od kod hudiča pride tisti veter.
    Eni fizikalni zakoni namreč učijo, da razni tokovi ne morejo kar nastati iz nič.

• 03-17-2010 7:41 In reply to

• Jerry
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-20-2007
    • Out of Space!
    • Objav 3.414

Se strinjam s temle ne vem če bo tok kmal ampak definitivno bo.

Samo misliti da pa vso to onesnaženje k ga je človek naredil v zadnih 100-120 letih ni imelo popolnoma nobenega vpliva na to... heh... no ja tisti ki to misli za moje pojme ni čisto gladek...

SpaceInvader!
Stran 1 od 4 (37 vrstic) 1 2 3 4 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.