Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Camino gre naprej

Zadnje sporočilo 08-16-2011 18:50 by Mestn Pu. 47 odgovorov.
Stran 1 od 5 (48 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 07-10-2010 13:32

Camino gre naprej

Spokala sva malo po sedmi in naredila novo etapo Camina po Domžalskem Krasu, dolgo slabih 20km.  Smile

Malo pred odcepom za Žeje je nekdo rjul z balkona nove bajte in tako sva pri znancu s faksa spila medico.DSmile

Sledilo je potepanje po gozdu v smeri proti Ihanu in tako sva nabasala na bivalni kontejner Sunroller, ki si ga lasti eden bratrancev moje drage za vikend in pri njem na vrtu sva spila še dos caffe con leche.

Nato pa v Ihanu po eno zeljnato glavo za kosilo in nato par km ob reki Kamniški Bistrici do domačega Lidla po materijal za Cervezza con lemon in domov na govejo župco.App

V Mečkatorju prodajajo Unionov Radler po 80c za pol litra.

V Lidlu dobiš Siti limonado, 2L, za 25c in dva pira za 78c za oba.

Torej kar 3L Cervezze con lemon za borih 1EU, 3c!

Seveda si lahko tak domač Radler namešaš po lastnem okusu!

V Španiji ti prijazni Španci tako Cervezzo con lemon namešajo v vsakem baru v vsaki vasi.

Razmerje pivo-limonada zmešajo po želji in je izredno poceni in ko jo spiješ, hodiš kot mašinca. 2 Thumbs! 2 Thumbs! 2 Thumbs!  

• 07-10-2010 14:26 In reply to

Re: Camino gre naprej

Tole zveni, kot da se tudi v naše kraje naseljuje Caminovsko-naravnana logika.2 Thumbs!

• 07-10-2010 15:59 In reply to

Navadni Nimda:

Tole zveni, kot da se tudi v naše kraje naseljuje Caminovsko-naravnana logika.2 Thumbs!

Midva imava na manjšem ruzaku, ki ga nosiva s sabo še vedno vse insignije, ki sva jih imela na Caminu.
    Slovensko zastavo, Jakobov križ, Jakobovo školjko in še par manjših Camino simbolov. In seveda limonado v camelbagu in cev camelbaga na naramnici ruzaka.Smile
    Tako, da folk na daleč spozna, da sva trekerja in ne kaka kolesarska pussya, ki smo jih na Caminu gledali zelo zviška, saj kolesarit po Caminu pomeni popolnoma falit to kar Camino ponuja in podobno je s kolesarjenjem na splošno.
    Vem, ker sem bil tudi sam navdušen kolesar. Hoja rulezz.2 Thumbs!

In poti po naših krajih so napram španskim-odlične, narava pa kot v najlepših delih Španije..

Razen morda Cruz de ferro, kjer je gora poraščena z čudovitimi rožicami in zelišči(vresje je visoko do meter in pol) in med 1000 metrskim spustom v Molina Seco uživaš v vonjavah in rožah kot jih ni nikjer drugod in evkaliptusovih gozdov Galicije v katerih se ti zdi, da so ti zrasla dodatna pljuča...Tega mi nimamo.

Današnjih 20km naju ni niti malo zmatralo, kljub soncu in vročini. Še 20 bi jih za šalo prehodila, saj je bil ruzak samo eden in lahek in še ko sva ga v Lidlu nabasala ni imel niti bogih 10kg.VryE
    Na Caminu sem lifral 18-20kg, drža se mi je popravila v piko, ker se je temu ustrezno nabildalo mišičje(telo tako reagira samo od sebe) in na ergonomijo ruzaka sem se tako navadil, da brez njega skoraj ne grem niti na skret.
    Folk jamra pri bogih 10-15kg na puklu in obstaja smešna teorija, da je najbolje nosit v ruzaku samo desetino svoje teže.

Ne vem kateri idiot si jo je izmislil, ampak ponavljajo jo vsi.

Če greš plezat malo bolj na hard, verjetno ta teorija drži, pri sestopanju tud pride sklepom kaka kila manj prav, drugače pa z za en drek ruzakom lifrat 10 kg na ramah al pa z ergonomskim 20kg- raje 30 kg z ergonomskim, saj ga ne nosiš na ramah ampak je teža razporejena po vsem zadnjem delu telesa in ti bilda mišice.

• 07-10-2010 16:48 In reply to

Haha, odlično ugotavljanje glede teže ruzaka. Tudi jaz imam raje malo več robe, ki jo morebiti ne bom rabil, kot pa malo manj, pa da sem pol brez ako zatreba. Dodatno se strinjam tudi glede tega, da "hoja rulez". Jaz ne grem nikoli več đogat, ker je butasto. Lepo gojzarje na ramo, pa ruzak, pa palice, pa ajmo v hosto.Kewl

Camino pa ima verjetno čar tudi v tem, ker je na taki dolžini izjemno raznolik.Tko je in nič drugač! 2 Thumbs!

• 07-10-2010 19:16 In reply to

Navadni Nimda:

Haha, odlično ugotavljanje glede teže ruzaka. Tudi jaz imam raje malo več robe, ki jo morebiti ne bom rabil, kot pa malo manj, pa da sem pol brez ako zatreba. Dodatno se strinjam tudi glede tega, da "hoja rulez". Jaz ne grem nikoli več đogat, ker je butasto. Lepo gojzarje na ramo, pa ruzak, pa palice, pa ajmo v hosto.Kewl

Camino pa ima verjetno čar tudi v tem, ker je na taki dolžini izjemno raznolik.Tko je in nič drugač! 2 Thumbs!

Camino pa ima verjetno čar tudi v tem, ker je na taki dolžini izjemno raznolik?

Pravilno razmišljaš. 2 Thumbs!

Ne samo, da je raznolik, tudi ljudje so zelo različni v pokrajinah kjer Camino poteka.

Na začetku Camina so potomci Baskov, nato prideš med potomce Zahodnih Gotov(provinca Leon, moram še preverit ali so res Goti), v zadnji pokrajini pa so potomci Galcev.HaE

Severna Španija je bila še najmanj časa pod Mavri in tudi Kastiljcev tu ni niti za vzorec. Samo v neki vasi v provinci Palencia smo naleteli na ostanke mošeje spremenjene v hlev.

Fascinantno je, kaj tako časovno dolga pot naredi telesu, ko se to počasi uhodi.

Od začetka se v hoji zaletavaš in mečlješ energijo stran, nato pa te dobesedno telo prisili, da mu prisluhneš(kar ne velja za tiste in ni jih malo, ki so na protibolečinskih tabletah in telo gonijo brez milosti, se poškodujejo do te mere, da morajo domov ali pa ga pretentajo z res veliko dozo painkillerjev) in vsak teden bolj spoznavaš kako deluje in kaj rabi za hojo, mišična masa se ti veča in veča in špeh kopni..Smile

Pomembno je, da zaradi tega ne delaš več kilometrov, ker lahko zaideš v težave, saj koža na podplatih ostaja enako dovzetna za žulje, kite, mišice in vezno tkivo pa ravno tako.HaE  

• 07-10-2010 20:24 In reply to

Mestn Pu:
    moram še preverit ali so res Goti)

Najbrž niso več. A dejstvo je, da so Zahodni Goti obvladovali vso Španijo, razen južne, ki je bila pod Vandali, od Justinijana (zmaga nad vandalskim kraljem Gajzerihom)  pa nekaj časa pod Bizantinci.

"Izročilo Čebin oziroma temeljna načela čebinskega manifesta so ostala aktualna tudi danes. Mislim namreč, da smo soglasno ugotovili, da je čebinski manifest pomenil zakoličenje tiste poti KPS, ki je ostala v bistvu nespremenjena do danes."
    (dr. Dušan Nećak, slowenistanski zgodovinar)
  • 07-11-2010 8:54 In reply to

hopcefizelj:

Mestn Pu:
    moram še preverit ali so res Goti)

Najbrž niso več. A dejstvo je, da so Zahodni Goti obvladovali vso Španijo, razen južne, ki je bila pod Vandali, od Justinijana (zmaga nad vandalskim kraljem Gajzerihom)  pa nekaj časa pod Bizantinci.

Zanimiva je ena od interpretacij bitke pri Roncesvallesu, kjer naj bi padel gotski kralj v spopadu z Mavri.
    V resnici je šlo za nesporazum in so Baski napadli Gote, ko so ti šli čez Pirineje, ker so jih doživljali kot grožnjo.

Morda je del besa Kastiljcev do Baskov treba iskati v luči te bitke.

Francozi Baske priznavajo, Kastiljci jih ne.

V nasprotju s tem so do prebivalcev Leona dosti popustljivejši in je Leon na gosto posejan z grafiti o neodvisnosti, kar je razumljivo, ker za Leonce ni sprejemljiv naziv Castilla y Leon, ker je bil Leon od nekdaj neodvisno in močno kraljestvo, jasno še tedaj, ko so Kastiljce jahali Mavri.

Galaežani so Galci, enako kot Portugalci in v Galiciji so Kastiljci popolnoma počepnili, tako da je Galicija več ali manj neodvisna država v državi, ki v nasprotju z ostalo Španijo zelo čisla državno lastnino, medtem, ko je v Leonu in Navarri obratno.

Tam so alberghi in hostali občinski, privatni ali last raznih organizacij, tudi cerkvenih redov, medtem ko v Galiciji močno prevladujejo državni spalni silosi za peregrine, ostalih pa je kvečjemu za vzorec.

Opisano je šolski dokaz kako stari arhetipi narodov še naprej delujejo v 21 stol.

V luči tega me zanima predvsem, če kumrovško murgelski skupinski arhetip morda korenini še v kakšnih starejših arhetipih, saj mora biti razen dejstva, da  jugoslovanarski karakterji izhajajo iz arhetipov nemčurskih hlapcev, verjetno še kaj polega tega.

• 07-11-2010 9:00 In reply to

Mestn Pu:
    V luči tega me zanima predvsem, če kumrovško murgelski skupinski arhetip morda korenini še v kakšnih starejših arhetipih, saj mora biti razen dejstva, da  jugoslovanarski karakterji izhajajo iz arhetipov nemčurskih hlapcev, verjetno še kaj polega tega.

Kaj pa arhetip jesterja, dvornega norčka? A misliš, da se hecam? HaE 2 Thumbs!

• 07-11-2010 9:05 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Mestn Pu:

Navadni Nimda:

Midva imava na manjšem ruzaku, ki ga nosiva s sabo še vedno vse insignije, ki sva jih imela na Caminu.
    Slovensko zastavo, Jakobov križ, Jakobovo školjko in še par manjših Camino simbolov. In seveda limonado v camelbagu in cev camelbaga na naramnici ruzaka.Smile
    Tako, da folk na daleč spozna, da sva trekerja in ne kaka kolesarska pussya, ki smo jih na Caminu gledali zelo zviška, saj kolesarit po Caminu pomeni popolnoma falit to kar Camino ponuja in podobno je s kolesarjenjem na splošno.

In poti po naših krajih so napram španskim-odlične, narava pa kot v najlepših delih Španije..

Razen morda Cruz de ferro, kjer je gora poraščena z čudovitimi rožicami in zelišči(vresje je visoko do meter in pol) in med 1000 metrskim spustom v Molina Seco uživaš v vonjavah in rožah kot jih ni nikjer drugod in evkaliptusovih gozdov Galicije v katerih se ti zdi, da so ti zrasla dodatna pljuča...Tega mi nimamo.

Današnjih 20km naju ni niti malo zmatralo, kljub soncu in vročini. Še 20 bi jih za šalo prehodila, saj je bil ruzak samo eden in lahek in še ko sva ga v Lidlu nabasala ni imel niti bogih 10kg.VryE
    Na Caminu sem lifral 18-20kg, drža se mi je popravila v piko, ker se je temu ustrezno nabildalo mišičje(telo tako reagira samo od sebe) in na ergonomijo ruzaka sem se tako navadil, da brez njega skoraj ne grem niti na skret.
    Folk jamra pri bogih 10-15kg na puklu in obstaja smešna teorija, da je najbolje nosit v ruzaku samo desetino svoje teže.

Če greš plezat malo bolj na hard, verjetno ta teorija drži, pri sestopanju tud pride sklepom kaka kila manj prav, drugače pa z za en drek ruzakom lifrat 10 kg na ramah al pa z ergonomskim 20kg- raje 30 kg z ergonomskim, saj ga ne nosiš na ramah ampak je teža razporejena po vsem zadnjem delu telesa in ti bilda mišice.

2 Thumbs! App Midva sva se u ŠviceRaj kregala za ruzak (sva vzela enga 60 l in enga malega, pač odvisno kam se gre, kerga nucaš) Meni neki manjka, če ga nimam, vampir pa kot pravi đentelmen, ni pustu, da ga jest tovorim. AuP Tko da vsakič, ko se mi ga je uspelo izboriti, sem mu pol 18x hvala rekla, da je dojel, da resno mislim glede tega, da ga hočem nositi (če mi ga ni hotu dat, sem bila pa tečna - easy zmaga Kewl Razigran veseljak) Sem pač navajena sama tovort svoje, če je od obeh, pa tud prou (konckoncev sem jest rekla, da se vzame samo po en velik in en mali ruzak) Po MLDH pa vsak svoje tovori, tko da ni krega. HaE

Aja, z unim, da je kolesarjenje brezvezno se pa kakopak ne strinjam. Smile Kewl

• 07-11-2010 11:43 In reply to

Silence:

Mestn Pu:

Navadni Nimda:

2 Thumbs! App Midva sva se u ŠviceRaj kregala za ruzak (sva vzela enga 60 l in enga malega, pač odvisno kam se gre, kerga nucaš) Meni neki manjka, če ga nimam, vampir pa kot pravi đentelmen, ni pustu, da ga jest tovorim. AuP Tko da vsakič, ko se mi ga je uspelo izboriti, sem mu pol 18x hvala rekla, da je dojel, da resno mislim glede tega, da ga hočem nositi (če mi ga ni hotu dat, sem bila pa tečna - easy zmaga Kewl Razigran veseljak) Sem pač navajena sama tovort svoje, če je od obeh, pa tud prou (konckoncev sem jest rekla, da se vzame samo po en velik in en mali ruzak) Po MLDH pa vsak svoje tovori, tko da ni krega. HaE

Aja, z unim, da je kolesarjenje brezvezno se pa kakopak ne strinjam. Smile Kewl

S kolesarjenjem je tako, da je odvisno v kateri fazi karakterja si.Smile
    Trenutno mi ne ustreza, da se nekam pripeljem in grem spotoma mimo marsičesa in se potem od tam peljem naprej.

Pri hoji je "biti tu in zdaj" mnogo močnejši. Smile

Men se k sreči za medvedkin ruzak ni bilo treba cufat. Sicer je samo 32L, ampak ima toliko možnosti kaj navesit nanj in ob straneh(Deuter v ta namen pprodaja kup različnih malh in dodatnih žepov, pa jih ne rabiš, tud polivinil vreča je OK), da je takoj 20 kilaš.VryE

Moj je isti model, samo da je 42L, kar pomeni par dek ruzaka več in radikalno več placa v spodnjem delu, da se ni treba matrat z tlačenjem spalke kot pri 32L.

Najbolj sem se režal Nemcu, ki je imel velik, drag in neroden Deuter Explorer ruzak in se je hvalil, da tovori kar 20kg in da samo ruzak vaga čez 3 kg.

Ni skapiral, da moj Deuter Futura PRO alpinističen ruzak vaga enako, zaradi notranjega ogrodja, da je dosti priročnejši, prilagodljivejši, se dosti bolje prilega telesu in da 20kg tovor "skrije", ker na zunaj ni videti velik.

Futura je pri uporabnikih eden daleč najbolj priljubljenih Deutrov.

Stran 1 od 5 (48 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.