Navadni Nimda:Tole zveni, kot da se tudi v naše kraje naseljuje Caminovsko-naravnana logika.
Midva imava na manjšem ruzaku, ki ga nosiva s sabo še vedno vse insignije, ki sva jih imela na Caminu.
Slovensko zastavo, Jakobov križ, Jakobovo školjko in še par manjših Camino simbolov. In seveda limonado v camelbagu in cev camelbaga na naramnici ruzaka.
Tako, da folk na daleč spozna, da sva trekerja in ne kaka kolesarska pussya, ki smo jih na Caminu gledali zelo zviška, saj kolesarit po Caminu pomeni popolnoma falit to kar Camino ponuja in podobno je s kolesarjenjem na splošno.
Vem, ker sem bil tudi sam navdušen kolesar. Hoja rulezz.
In poti po naših krajih so napram španskim-odlične, narava pa kot v najlepših delih Španije..
Razen morda Cruz de ferro, kjer je gora poraščena z čudovitimi rožicami in zelišči(vresje je visoko do meter in pol) in med 1000 metrskim spustom v Molina Seco uživaš v vonjavah in rožah kot jih ni nikjer drugod in evkaliptusovih gozdov Galicije v katerih se ti zdi, da so ti zrasla dodatna pljuča...Tega mi nimamo.
Današnjih 20km naju ni niti malo zmatralo, kljub soncu in vročini. Še 20 bi jih za šalo prehodila, saj je bil ruzak samo eden in lahek in še ko sva ga v Lidlu nabasala ni imel niti bogih 10kg.
Na Caminu sem lifral 18-20kg, drža se mi je popravila v piko, ker se je temu ustrezno nabildalo mišičje(telo tako reagira samo od sebe) in na ergonomijo ruzaka sem se tako navadil, da brez njega skoraj ne grem niti na skret.
Folk jamra pri bogih 10-15kg na puklu in obstaja smešna teorija, da je najbolje nosit v ruzaku samo desetino svoje teže.
Ne vem kateri idiot si jo je izmislil, ampak ponavljajo jo vsi.
Če greš plezat malo bolj na hard, verjetno ta teorija drži, pri sestopanju tud pride sklepom kaka kila manj prav, drugače pa z za en drek ruzakom lifrat 10 kg na ramah al pa z ergonomskim 20kg- raje 30 kg z ergonomskim, saj ga ne nosiš na ramah ampak je teža razporejena po vsem zadnjem delu telesa in ti bilda mišice.