Pa smo ga dobili.
Včeraj.
Slovenski Camino od hrvaške meje-Obrežja, do Trsta.
Dolg 300km, 9 etap, 9 prenočišč. S tem, da ni nikjer rečeno, da moraš prehodit čez 30km povprečno na dan.
Lahko, če si preskrbiš prenočišče, ali te kdo pobere po prehojenih, prehodiš recimo dosti prijetnejših 20-25km.
Seveda z ubogimi 30km nisem imel problemov in sem za zabavo ves dan hodil na repu kolone, potem pa kake 15X "potegnil" mimo počasnel vse do začetka kolone, kar povzroči zanimiv pojav, ki me je zabaval že na Caminu, da kar naenkrat vse počasnele divjajo za tabo in je smešno videt, kako povzročiš pravcati človeški stampedo.
Zelo podobno pobegom na kolesarskih dirkah.
In organizatorji so se na cilju etape zadovoljni čudili, kako smo hodili kar eno uro manj od predvidenega časa.
Meni je tako bezljanje vedno pomagalo, da sem zbildal na ta način mišice in pospešil in izboljšal regeneracijo, je pa to stvar navdiha, ker hitra hoja meji na tek in se ti ne da zmeraj.
Seveda obstajaSLO peregrinski credencial in štemplji ob poti, da zadevo okrancljaš s štemplji in v Trstu dobiš, kot v Santiagu, diplomo, da si odmendral SLO Camino.
Z medvedko sva včeraj odhoditirala(hoja+meditacija= hoditacija) prvo etapo do Novega Mesta skupaj z še 50imi drugimi Caminoželjnimi.
Etapa je zelo lepa in zanimiva, ob poti je ogromno stavbne dediščine in jasno, vinogradov in ker gre za območje z najboljšim cvičkom, sem se žal prepozno spomnil, da vino tako in tako telo ob taki hoji skuri za šalo(je celo odličen energent za hojo!) in sem se začel pojit malce pozno.
Skoraj za vsakim vogalom so nas gostoljubni domačini futrali in pojili in bilo je ob postankih kar nekaj žebranja in na začetku maša(razumljivo, ker so naš Camino pet let delali zagreti RKCjevci), kar je zame QL, ker sem ta čas lepo frej.
Aja. SLO Camino seveda lahko tudi odkolesarite in traja 5 dni.