Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Camino Slovenija

Zadnje sporočilo 10-06-2010 7:06 by Mestn Pu. 51 odgovorov.
Stran 1 od 6 (52 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 07-26-2010 8:26

Camino Slovenija

Pa smo ga dobili.Smile

Včeraj.

Slovenski Camino od hrvaške meje-Obrežja, do Trsta.2 Thumbs!

Dolg 300km, 9 etap, 9 prenočišč. S tem, da ni nikjer rečeno, da moraš prehodit čez 30km povprečno na dan.

Lahko, če si preskrbiš prenočišče, ali te kdo pobere po prehojenih, prehodiš recimo dosti prijetnejših 20-25km. 

Seveda z ubogimi 30km nisem imel problemov in sem za zabavo ves dan hodil na repu kolone, potem pa kake 15X "potegnil" mimo počasnel vse do začetka kolone, kar povzroči zanimiv pojav, ki me je zabaval že na Caminu, da kar naenkrat vse počasnele divjajo za tabo in je smešno videt, kako povzročiš pravcati človeški stampedo.VryE

Zelo podobno pobegom na kolesarskih dirkah.Wink

In organizatorji so se na cilju etape zadovoljni čudili, kako smo hodili kar eno uro manj od predvidenega časa.VryE

Meni je tako bezljanje vedno pomagalo, da sem zbildal na ta način mišice in pospešil in izboljšal regeneracijo, je pa to stvar navdiha, ker hitra hoja meji na tek in se ti ne da zmeraj.  Smile

Seveda obstajaSLO peregrinski credencial in štemplji ob poti, da zadevo okrancljaš s štemplji in v Trstu dobiš, kot v Santiagu, diplomo, da si odmendral SLO Camino.App

Z medvedko sva včeraj odhoditirala(hoja+meditacija= hoditacija) prvo etapo do Novega Mesta skupaj z še 50imi drugimi Caminoželjnimi.

Etapa je zelo lepa in zanimiva, ob poti je ogromno stavbne dediščine in jasno, vinogradov in ker gre za območje z najboljšim cvičkom, sem se žal prepozno spomnil, da vino tako in tako telo ob taki hoji skuri za šalo(je celo odličen energent za hojo!) in sem se začel pojit malce pozno.

Skoraj za vsakim vogalom so nas gostoljubni domačini futrali in pojili in bilo je ob postankih kar nekaj žebranja in na začetku maša(razumljivo, ker so naš Camino pet let delali zagreti RKCjevci), kar je zame QL, ker sem ta čas lepo frej.HaE

Aja. SLO Camino seveda lahko tudi odkolesarite in traja 5 dni.DSmile

• 07-26-2010 8:44 In reply to

Re: Camino Slovenija

Hehe, tole so pa zanimive novice. Kje pa sploh gre pot? 2 Thumbs! Predpostavljam, da fejst zavija, da se nabere 300 km.

• 07-26-2010 9:45 In reply to

Navadni Nimda:

Hehe, tole so pa zanimive novice. Kje pa sploh gre pot? 2 Thumbs! Predpostavljam, da fejst zavija, da se nabere 300 km.

Kolikor je šlo, so jo naredili po srednjeveški poti do Zagreba do Trsta. Res gre zelo naokoli, kot gre tudi španski Camino in trdijo, da so Italijani, ki so preizkusili naš Camino, še ko je nastajal, rekli, da je težji, ker gre še bolj gor-dol kot španski.
    Meni se tale prva etapa glede tega ni zdela nič kaj bolj gor-dol, ker ima španski Camino kup takih etap, ki grejo zelo gor dol.

Bova pa prehodila naslednji teden etape Logatec-Trst, ki naj bi bile še dosti bolj gor-dol in se bo potem dalo kaj več povedat.

Te etape je delal prijatelj Honza, ki sva ga spoznala na španskem Caminu, tako da ne bo možnosti falit špuro.

In ker je Honza včeraj tud hodil, se je prvič zgodilo, da smo bili na poti po SLO osebki, ki so skupaj hodili že na španskem Caminu.App

Ta je namreč za moje pojme še kar označena, žal pa so markacije in puščice mikroskopske velikosti napram španskim, posledica uradniških bedakov na občinah.

Nekje sredi gmajne, ko špura še malo zavije v Hrčkovino in skozi območje medveda, pa rabiš specialko. DSmile

Se pa dobi knjigica-priročnik v kateri so tudi specijalke in špura za bicikliste in seveda bom ocenil tudi to knjigico, čim bo teh bogih 300km prehojenih.

Verjamem, da se bo to sčasoma popravilo in da bo SLO Camino za odročne kraje pomenil dodano turistično vrednost, kot je to v Španiji, predvsem pa je Camino SLO, peš transverzala od HR do IT meje, ki je prej nismo imeli.

Bili smo pravcata atrakcija za domorodce in ti pozabljeni kraji so res prelepi, že kar eksotični in iz avta ali z pciklom, jih spregledaš in ne začutiš.

Za to ma človk noge.Smile

• 07-26-2010 9:50 In reply to

Kje gre pa ta pot od Logatca do Trsta - čez Idrijsko-Ajdovske hribe? Tam je res veselo gor pa dol! HaE

• 07-26-2010 10:02 In reply to

Navadni Nimda:

Kje gre pa ta pot od Logatca do Trsta - čez Idrijsko-Ajdovske hribe? Tam je res veselo gor pa dol! HaE

A, a...

Do pogorja Nanosa in po njem in pol po jamborni poti levo dol prek Vipavske doline prke Sežani in na Opčine.

Tko, de idrsk odpade, ajdovsk pa verjetn ne odpade.

Knjigce še nisem imel čas pogledat, ker sva pršla pozno domov, dons pa na job.Smile

• 07-26-2010 10:17 In reply to

Kje se gre - čez Predmejo, nato pa dol pri Colu? Smile

• 07-26-2010 11:19 In reply to

Navadni Nimda:

Kje se gre - čez Predmejo, nato pa dol pri Colu? Smile

Po moje, ja. Tam nekje pri Sinjem vrhu je tekla jamborna pot. Domačini so Benečanom iz svojih gojitvenih gozdov prodajali les za jambore, od tod ime Jamborna pot.HaE
  • 07-26-2010 11:57 In reply to

Uni kraji okoli Sinjega vrha so fenomenalni. Glej, da boš zemljevid poti kje zrofkal.Kewl

• 07-26-2010 13:06 In reply to

Navadni Nimda:

Uni kraji okoli Sinjega vrha so fenomenalni. Glej, da boš zemljevid poti kje zrofkal.Kewl

In čez Vipavsko dolino proti Sežani je tud lepo, tako da se že kar malo veselim.

Web page ma to društvo bolj bogi. Se vidi, da več hodijo kot tipkajo.Razigran veseljak

http://www.jakobova-pot.si/
  • 07-26-2010 14:49 In reply to

• admin
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-17-2007
    • Objav 675

Božemili, vsaj kak zemljevidek bi lahko scoprali. Kewl
Stran 1 od 6 (52 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.