Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Zunanji ministeh Melita Jankovič Ljudmila Janša Nagradna igra!
Ehjavec ima
vse pothebne kahaktehistike
Zanimiva opozicijska kombinatorika Zanimiva ministrska kombinatorika Janšo se vidi, Erjavca tudi, kje so pa ostali trije?

Hyde-Park.si

Trdo delo
Odrekanje
Preživetje v 2012

ŠviceRaj

Zadnje sporočilo 05-31-2011 0:03 by Silence. 120 odgovorov.
Stran 1 od 13 (121 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 08-01-2010 17:09

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 11.043

ŠviceRaj

Najprej morem povedati, da bo trajalo neki cajta, da unih neki deset fotk izmed taužntih prilimam - torej mau potrplenja prosim. Srs

Spala sva v vasici Lauterbrunnen. V enem mini hotelu z ornk velikimi sobami in noro prijaznimi lastniki, za naju sta bila Hanzi in Marička (komi 5 sob ima hotelčič). To je vasica v fejst lepi dolini, nad njo sta pa Wengen na eni strani in Mürren na drugi strani (vasici kamor se ne da z avtom pridt)
    Prve tri dni je bilo fejst oblačno, zares nascalo naju sicer ni, samo razgledov pa tud ni bilo. Ful je bil mraz, tko da sem v prvih 3 dneh ponucala vse tople cunje, ful sem bila načebuljena cel cajt. Kar je bilo grozljivo, če sem pomisnla, da sledi v prihodnjih dneh, ko se vreme popravi še 2000, 2970 in 3574 m  n. v. Pa smešno, ko sem se spomnla na kopalke v kufru. HaE Glih tolk da se niso ledene sveče delale (druga polovica junija na 700 nadmorske) AuP

Tko da se je šlo prvi dan malček po dolini naokoli. Dolina z 72 slapovi, deset jih je v jamah (čist utrgano kaj voda naredi skali - pure beauty - teh slik ne bom llimala, ker se ne vidi tiste mogočnosti, filma pa ne morem prlimati) ...  8 stopinj je bil glih kewl za ogled unih jam s slapovi, nobene temperaturne razlike. Voda je pa iz Eigerja, Möncha in Jungfrau.

Tole je slikano iz vasice Lauterbrunnen - skoraj 300 m visok slap, ki butne dol v vasico. Se da priplezati do vrha ob njem (a ni magic skalca no! App) - Če bo kdo kdaj gledal dokumentarec The Alps, to je slap ob katerem pleza:

• 08-01-2010 17:15 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Re: ŠviceRaj

Tole pa razgled iz sobe (še vedno je nikakvo vreme) Ful mir. 2 Thumbs! Za hiškam je zobata želežnica za v Wengen (skori neslišna)
    Soba je imela pa 5 metrov visok strop in konstantnih 23 stopinj Tud, če so bila okna in balkonska vrata odprta (ful je pasalo, ko je bilo zunaj komi nekaj nad nulo in tudi, ko je bilo +32°C) Kewl

Na spodnji sliki je drug slap, kot na zgornji (spodnji je miniaturen Tko je in nič drugač!)

• 08-01-2010 17:23 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Glede na to, da je bilo še zmeri oblačno in ledeno in brez razgleda, sva šla naslednji dan v Montreux pogledati spodnji grad. Čist utrgan grad, na pečini, voda okoli in okoli. To je bil obrambni grad. Slik iz notranjosti ne bom limala, to je treba vidt! Srs Je pa sama šetnja po tem gradu ornk rekreacija! Kewl Tko je in nič drugač!

Joj, sva parkirala v parkirni hiši in doktorirala iz tega kuko ven pridt. Bemo Francoze. Jojprejoj Naslednji dan sva šla pa z ladijco naokoli, parkirala v parkirni hiši v nemškem delu (App) ŠviceRaj (slike in ostalo sledi) in prišla ven brez najmanjšega problema  - sevede, sej je bilo vse označeno, pa tud če ne bi bilo, je bilo vse logično. Tko je in nič drugač!

• 08-01-2010 17:32 In reply to

Hoho, tole pa res precej rajsko zgleda, moram pohvaliti, no. Uno glede delitve na Francoski in Nemški del je precej zanimivo. Očitno tudi Švica ni imuna na domače paradajze.HaE Nisem pa vedu, da obvladaš fotografijo! 2 Thumbs!

Aja, pa film lahko prilimaš - pošlji ga na Uredništvo in ga bodo dali na strežnik, da se linka, seveda če ti paše.

• 08-01-2010 17:37 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Bom preverla, če se me kej sliši (Smile), in če se me ne, javim Žabčku.  Kewl
  • 08-01-2010 17:42 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Kot že rečeno, se je šlo naslednji dan, ko je bilo po višavah spet slabo vreme, z ladijco naokoli - na ogled še dveh gradov.

Tkole pa zgledajo švicarske garaže:

Spodnji grad je bil tak pravljčen, 4 stolpi - tak kot ga mulčki narišejo. Živeli so pa predvsem od turizma.

• 08-01-2010 17:49 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Nazajgrade je pa padu še ta luksuz od gradu. Slik soban bo koj par, ker se ne vidi unega luksuza (recimo, cele stene so bile lesene in izrezljane) - dišalo je pa ful dober - po lesu kakopak. 2 Thumbs! Stolpič je v vodi - čeprav mi ni jasno čemu je služi - no estetiš je, to je treba priznatti - tko kot cel grad. Tko je in nič drugač!

Turška kadilnica - sem bila takale Eeek!, ko sem tole vidla:

Po celem gradu so bili portreti ljudi, ki so tam bivali - malček scary scena, sam gledaš kdaj bo oči premaknu Anedepajade?

WhatGaWorry, espešeli 4 ju - knjižnica:

Še mau luksuza:

• 08-01-2010 17:52 In reply to

Uaaa, kakšne slike! Eeek!

Emm, kakšne so pa kaj knjige v uni knjižnici - a je tudi za prebrat kakšna dobra? DSmile

• 08-01-2010 18:05 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Tlele se stolpič bolš vidi:

• 08-01-2010 18:06 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Navadni Nimda:

Uaaa, kakšne slike! Eeek!

Emm, kakšne so pa kaj knjige v uni knjižnici - a je tudi za prebrat kakšna dobra? DSmile

Ne vem, ni se smelo gor zlezt. Jojmene...
Stran 1 od 13 (121 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.