Najprej morem povedati, da bo trajalo neki cajta, da unih neki deset fotk izmed taužntih prilimam - torej mau potrplenja prosim.
Spala sva v vasici Lauterbrunnen. V enem mini hotelu z ornk velikimi sobami in noro prijaznimi lastniki, za naju sta bila Hanzi in Marička (komi 5 sob ima hotelčič). To je vasica v fejst lepi dolini, nad njo sta pa Wengen na eni strani in Mürren na drugi strani (vasici kamor se ne da z avtom pridt)
Prve tri dni je bilo fejst oblačno, zares nascalo naju sicer ni, samo razgledov pa tud ni bilo. Ful je bil mraz, tko da sem v prvih 3 dneh ponucala vse tople cunje, ful sem bila načebuljena cel cajt. Kar je bilo grozljivo, če sem pomisnla, da sledi v prihodnjih dneh, ko se vreme popravi še 2000, 2970 in 3574 m n. v. Pa smešno, ko sem se spomnla na kopalke v kufru.
Glih tolk da se niso ledene sveče delale (druga polovica junija na 700 nadmorske)
Tko da se je šlo prvi dan malček po dolini naokoli. Dolina z 72 slapovi, deset jih je v jamah (čist utrgano kaj voda naredi skali - pure beauty - teh slik ne bom llimala, ker se ne vidi tiste mogočnosti, filma pa ne morem prlimati) ... 8 stopinj je bil glih kewl za ogled unih jam s slapovi, nobene temperaturne razlike. Voda je pa iz Eigerja, Möncha in Jungfrau.
Tole je slikano iz vasice Lauterbrunnen - skoraj 300 m visok slap, ki butne dol v vasico. Se da priplezati do vrha ob njem (a ni magic skalca no!
) - Če bo kdo kdaj gledal dokumentarec The Alps, to je slap ob katerem pleza: