Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Zunanji ministeh Melita Jankovič Ljudmila Janša Nagradna igra!
Ehjavec ima
vse pothebne kahaktehistike
Zanimiva opozicijska kombinatorika Zanimiva ministrska kombinatorika Janšo se vidi, Erjavca tudi, kje so pa ostali trije?

Hyde-Park.si

Trdo delo
Odrekanje
Preživetje v 2012

Squeezbox n00b

Zadnje sporočilo 10-11-2010 15:22 by Mestn Pu. 75 odgovorov.
Stran 1 od 8 (76 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 08-17-2010 14:04

• metamorf
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-06-2007
    • Ribnik Brbotalnik
    • Objav 2.880

Squeezbox n00b

Ker postaja CDjev preveč in se mi jih ne da non stop metat ven in not iz CD playerja (precej priletnega, čeprav njega dni pred 20 leti precej top modela) in ker predpostavljam da se je v 20 letih na področju DAC precej zgodilo, bi rad malo osvežil in posodobil zadevo.

Bral sem o Squeezbox Touchu, DAC Magic itd. in me zanima kako zadeva sploh deluje - kje so spravljeni glasbeni fileti, ki se pretakajo v Squeezbox, ali je treba imeti zraven delujoč računalnik... Nekako ne najdem ene enostavne 4 dummies sheme za en takšen sistem.

Druga stvar je ripanje CDjev. Najboljši je menda FLAC format, a obstaja kakšen simpl program za ripanje v FLAC? Ripanje v mp3 je  v WM playerju izredno enostavno, mislim da sem nazadnje za na prenosni player ripal 192 kHZ in sem dejansko slišal razliko v kvaliteti reprodukcije v avtu.

Mestn Pu, ti si na tem področju vrhovna avtoriteta, a lahko izgubljenega grešnika usmeriš na pravo pot? Smile

Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj

PEKING 2008 = BERLIN 1936
  • 08-18-2010 10:41 In reply to

• Mowgli
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-12-2007
    • current
    • Objav 1.618

Re: Squeezbox n00b

Za ripanje nadhvalijo EAC http://www.exactaudiocopy.de/en/index.php/resources/download/

Čtivo:

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=455&highlight=eac

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=352&highlight=eac

Nekje na forumu je tudi vodič, kako nastaviti parametre.

Podobna, opencode zadeva je CDex:  http://cdexos.sourceforge.net/ ampak mislim da nima flac-a

O DACih premalo vem, da bi ga stegoval, ampak precej najdeš na istem forumu. Tudi Pu-ja DSmile  

• 08-18-2010 14:01 In reply to

metamorf:

Ker postaja CDjev preveč in se mi jih ne da non stop metat ven in not iz CD playerja (precej priletnega, čeprav njega dni pred 20 leti precej top modela) in ker predpostavljam da se je v 20 letih na področju DAC precej zgodilo, bi rad malo osvežil in posodobil zadevo.

Bral sem o Squeezbox Touchu, DAC Magic itd. in me zanima kako zadeva sploh deluje - kje so spravljeni glasbeni fileti, ki se pretakajo v Squeezbox, ali je treba imeti zraven delujoč računalnik... Nekako ne najdem ene enostavne 4 dummies sheme za en takšen sistem.

Druga stvar je ripanje CDjev. Najboljši je menda FLAC format, a obstaja kakšen simpl program za ripanje v FLAC? Ripanje v mp3 je  v WM playerju izredno enostavno, mislim da sem nazadnje za na prenosni player ripal 192 kHZ in sem dejansko slišal razliko v kvaliteti reprodukcije v avtu.

Mestn Pu, ti si na tem področju vrhovna avtoriteta, a lahko izgubljenega grešnika usmeriš na pravo pot? Smile

Imaš zegen, da so lani splovili SB Touch, ki ima že kar lepo pošlihtan vgrajeni DAC, plus korektneje narejen digitalni izhod, kar je bila šibka točka Classica in da je 100EU dražji od predhodnika. Šit je samo, da ima Touch napram Classicu majhen display, tako da ga je bolje laufat preko kakega laptopa ali stacionarnega PCja, če ga imaš v isti sobi.

Isto velja za brezžičnost. Takole na uh se mi zdi, da bolje streama po žici kot wireless.

EAC je zakon, saj posnetke dobesedno popravi. Zgleda zakompliciran, ampak ko ga enkrat naložiš, samo odpreš tutorial na njegovi strani in pokljukaš tisto kar je tam narisano in opisano in že lahko ripaš ploščke v FLAC.

Ker je kompleksen, zna bite spravit v prvotno stanje, česar drugi programi ne znajo.

Za uporabo FLACa je nujno naložit FLAC Frontend, ker Windowsi FLACa ne poznajo.Frontend ti tudi z drag&dropom pretvarja FLAC posnetke v ostale audio formate.

Ko enkrat imaš FLAC posnetke, je fajn naložit Foobar ali VLC player, ki si jih prisvojita, ker jih drugače Media Player ne bo pustil igrat-sam jih pa tudi ne zna.

DAC Magic je zelo QL, je pa fajn za SB Touch in DACMagic kupit zunanji napajalnik, ki ti ga kdo naredi. Tovarniška sta za prvo silo.

K sreči je trenutno v LJ navdušen študent, ki jih dela tipi top hitro in profesionalno. Jaz sem takega iskal z lampo pri belem dnevu in posledično mi ga je frend v Novem Mestu rojeval eno leto.

In k sreči sem ravno ta teden v ta SB DIY napajalnik vtaknil ruske Paper in oil kondenzatorje, NOS materijal Krasnaje armije, namesto industrial standard Wima kondijev, ki veljajo za kao nek top end materijal za boljšo zabavno elektroniko in sem se usedel na rit, tako grozovito so ruski PIO deklasirali Wima kondije.

Kot bi neke povprečne slušalke zamenjal z STAX slušalkami.

PIO -paper in oil, tehnologija je danes draga. Dober PIO kondenzator je nemški Mundorf Silver in oil, drag ko prasica in ker sem ga že testiral in vgrajeval, lahko rečem, da ni nič boljši, samo malce drugačen zven ima kot ruski PIO. Le da je razlika v ceni 50 kratna.

Če boš šel na SBja, je to-to.

Če pa te matra firbec kako se slušalke slišijo na take dobrote, imam na lampašu en izhod za slušalke.Wink

Brat pa ima DACMagica, tako, da bi se dalo probat tudi tega-kot nadgradnjo CDPja, če ne drugače.. 

• 08-18-2010 14:24 In reply to

Mowgli:

Za ripanje nadhvalijo EAC http://www.exactaudiocopy.de/en/index.php/resources/download/

Čtivo:

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=455&highlight=eac

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=352&highlight=eac

Nekje na forumu je tudi vodič, kako nastaviti parametre.

Podobna, opencode zadeva je CDex:  http://cdexos.sourceforge.net/ ampak mislim da nima flac-a

O DACih premalo vem, da bi ga stegoval, ampak precej najdeš na istem forumu. Tudi Pu-ja DSmile  

Tam digitalni vitezi Svetega Squeezeboxa, čistega samograditeljskega srca in praznega tošlna, bijemo sveti boj za sveto deželo audia z lastniki superdragih gramofonov, CD špilerjev, glav in ročk, zvočnikov, kablov in podobne farizejske robe.App

Sovrag je v obupu padel že tako nizko, da se je začel zatekat k našemu orožju.VryE
    Na svojih svinjsko dragih, superhvaljenih Nordost povezovalnih kablih, so skopali dol Nordost činče in jih nadomestili z WBT in Eichmanni, ki so od nekdaj naša, DIYerska domena.

Važn, de jim Nordost Valhalla zdej končn špila tko k je treba, čeprav bi človek pričakoval, da bojo pr Nordostu na kable za par K dali gor kak dober činč plug..DSmile Anedepajade?

• 08-18-2010 21:55 In reply to

• Mowgli
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-12-2007
    • current
    • Objav 1.618

Jaz bi tudi en dim (ali pa šluk) tega cankarjanskega navdiha... ROTL!

• 08-19-2010 9:09 In reply to

Mowgli:

Jaz bi tudi en dim (ali pa šluk) tega cankarjanskega navdiha... ROTL!

Slej, ko prej ti bo CDP padel narazen in potem boš spoznal, da SB ni gadget, ampak hudičevo dober vir zvoka, ki CDPje deklasira big time.Profesor Clwn Geeked DSmile
  • 08-20-2010 13:05 In reply to

• metamorf
    • Top 10 Contributor
    • Ribnik Brbotalnik
    • Objav 2.880

Fantje najlepša hvala za koristne informacije in linke. Sem v fazi implementacije in bom poročal.2 Thumbs!

• 08-20-2010 13:11 In reply to

Jaz sem že pred leti pometal vse stare LP Albume v smeti (zvito, preskakovalo, šumeče in zdrajsano, pokozlano na žurih, itd.), zato nimam problemov s kopiranjem starih glasbenih vsebin, ampak enostavno sTorrentiram albume v FLAC formatu dol z neta. Predvajam pa iz diska prek WDTV LIVE na zvočni sistem.Kewl

• 08-20-2010 13:49 In reply to

• metamorf
    • Top 10 Contributor
    • Ribnik Brbotalnik
    • Objav 2.880

Tudi sam sem pred kakšnim mesecem ali dvema kupil WDTV live (za gledanje s TV posnetega programa in fotografij iz zunanjega diska) in sem tudi včeraj in danes razmišljal če sploh rabim Squeezebox - zadeva ima optični izhod, edino tečno je ker mora televizor zraven laufat, poleg tega pa ne vem kako je z interferencami TV-HiFi. Ok, če zadeva pošilja signal v DAC preko optike, potem ne bi smelo biti interferenc.Smile

• 08-20-2010 15:16 In reply to

• metamorf
    • Top 10 Contributor
    • Ribnik Brbotalnik
    • Objav 2.880

Evo, na Ubuntu ripam z Ruby ripperjem v FLAC, večkratni prehodi čez komade s primerjalnim preverjanjem za napake. Ampak zna pa trajat...

Stran 1 od 8 (76 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.