Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Zunanji ministeh Melita Jankovič Ljudmila Janša Nagradna igra!
Ehjavec ima
vse pothebne kahaktehistike
Zanimiva opozicijska kombinatorika Zanimiva ministrska kombinatorika Janšo se vidi, Erjavca tudi, kje so pa ostali trije?

Hyde-Park.si

Trdo delo
Odrekanje
Preživetje v 2012

Nedeljski recept: jabolčni štrudel iz mikrovalovke

Zadnje sporočilo 08-31-2010 10:51 by metamorf. 12 odgovorov.
Stran 1 od 2 (13 vrstic) 1 2 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 08-29-2010 23:49

Nedeljski recept: jabolčni štrudel iz mikrovalovke

Tole je kuharski recept, po katerem se naj NE dela. Govora je o zmrznjenem štrudlu, ki ga je treba v pečici pečt 45 minut pri 220 stopinjah. Probal sem najprej 15 minut pri 800 Wattih, nato še 10 minut pri 560 Wattih s prižganim infra-peč delom. Pošteno se je začelo kaditi in zdaj že 2 uri luftam stanovanje. Štrudel, odnosno posušena gomila drobtin, je pa romal v smeti.AuP

Evo, to je današnji nedeljski recept.HaE

• 08-30-2010 0:00 In reply to

Re: Nedeljski recept: jabolčni štrudel iz mikrovalovke

Po mojem si zgrešil že v prvem delu. Tako velika moč in čas izključno mikrovalov se uporablja za pogrevanje vode, oziroma zelo mokrih zadev (juhe, krompirja v vodi, riža v vodi...).

Mikrovalovi hrano izsušijo. In še, mikrovalovi hrano kuhajo in ne pečejo. Štrudel bi dal v zaprto posodo in potem takole kuhal in verjetno dobil štruklje (kuhane) in ne štrudla VryE

Linux assumes you know exactly what you are doing.
  • 08-30-2010 0:07 In reply to

Ja, sem opazil tale efekt izsuševanja že pri žemljah. Finta je v kombinaciji pravilnega cajta in pravilne moči. Če svojega 800 W mikrovalovca dam na 30% (to je 240 W) za 40 sekund, pride ven ravno prav topla mehka žemlja ali kajzerica, ki ni niti malo izsušena. Sem jih pa kar precej pokuril, da sem skalibriral zadevo v glavi. Isto sedaj počnem s štrudlom...

• 08-30-2010 9:11 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 11.043

Kaj pa če bi si počas pečico omislu? DSmile Smile

• 08-30-2010 9:20 In reply to

Pa sej ni krivo imetje ali neimetje pečice?! Anedepajade? A misliš, da se v pečici ne da zažgati hrane? HaE

• 08-30-2010 9:46 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Ne vem kuga se ti more zgoditi, da u pečici zažgeš futr. Men še ni ratalo. Smile Edino v soboto, ko sem delala vegy burgerje, sem polpete mogoče minutko predolg pekla, samo so bili pa vseen nyami. Vampir sploh ne bi vedu, da so brezmesni, če mu ne bi povedala. Kewl

• 08-30-2010 9:49 In reply to

Kakšni predsodki so to zdaj proti mikrovalovki?

Pri nas vse delamo v mikrovalovki (kar ne gre na štedilnik). Pečice ne uporabljamo sploh.
    Je pa res, da naša mikrovalovka poleg mikrovalovnega sevanja pozna tudi infra sevanje, konvekcijo (vroč zrak), parno kuhanje in vse mogoče kombinacije tega.

• 08-30-2010 10:12 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

Jest mikrovalovke ne maram - edino za kar bi jo bilo mogoče za ponucati, je za na brzino odtajati kako mineštro. Pa še to lohka na štedilnik čist na hitrco elegantno izvedeš. App Pečica rulez. Kewl  Pa jest še peciva, piškotov, potic ipd. ne pečem.
    Sploh pa v mikrovalovki ne bi mogla spečt kruha iz čiče (mini hlebčki) ali pa krompirja, pa filanih paprik s krompirjem ...Jojprejoj

• 08-30-2010 10:24 In reply to

Silence:

Sploh pa v mikrovalovki ne bi mogla spečt kruha iz čiče (mini hlebčki) ali pa krompirja, pa filanih paprik s krompirjem ...Jojprejoj

To gre čisto brez težav. Vse kar je mogoče v klasični pečici, gre tudi v mikrovalovki. Pa še kaj zraven.

Edina resnejša težava, ki sem jo imel, je peka pice. Za to je najboljša pečica, ki peče v glavnem od spodaj, česar pa večina mikrovalovk ne dela. Zdaj imam tako, da tudi to zna.

• 08-30-2010 11:22 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 11.043

A piškoti, biskviti tud? Smile

Pri meni je mikrovalovka samo gužvo na pultu delala. V Mojstrani smo imeli tolk placa, da ni motila, v Močvari sem pa prosila lastnico stanovanja, če jo lohka odnese. Sej lohka, da jo bom čez 15 let nabavla, samo zdej je definitivno nimam namena. DSmile

Stran 1 od 2 (13 vrstic) 1 2 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.