Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

BMW vs Baleno

Zadnje sporočilo 02-09-2012 16:52 by Mestn Pu. 17 odgovorov.
Stran 1 od 2 (18 vrstic) 1 2 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 12-10-2010 11:33

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

:-E [:-E] BMW vs Baleno

Nekaj  kar se mi je zgodilo. Spodaj napisano ni želja, da bi koga  očrnil temveč informacija za vse, ki vozijo avtomatike. Bmw  vozim že od nekdaj. Predzadnji, ki sem ga imel je bil 520  avtomatic. Tik pred novim letom se mi je predrla guma.  Zamenjal sem jo in se odpeljal naprej. Čez nekaj časa sem  ugotovil, da mi avtomatski menjalnik več ne dela. Avto je  vozil samo v prvi in drugi prestavi. Odpeljal sem ga na servis  Tehnounion in jih poprosil naj pogledajo, kaj je, saj je tik  pred novim letom in avto potrebujem. Takoj so se lotili dela  in mi čez približno pol ure sporočili, da je vse v redu.  Plačal sem in se odpeljal. Takoj sem opazil da se ni nič  spremenilo in da mi avto še zmeraj noče zamenjati prestav.  Zato sem se odpeljal nazaj na Tehnounion in jim vse še enkrat  razložil. Prišel je glavni šef in me začel prepričevati da je  z avtom vse v redu in da si pač jaz vse to samo zamišljam,  avto so namreč pregledali na računalniku in je vse ok Ker sem  vztrajal, se je končno vsedel v avto in se z menoj odpeljal na  testno vožnjo. Že takoj, ko sva zavila na cesto, je opazil, da  avto res noče zamenjati prestav ter da mu še cel čas vključuje  protizdrsni sistem (lučka utripa). Zapeljal je nazaj na servis  in se lotil strokovnega pregleda. V tem času se je okoli avta  zbrala dokaj velika druščina in vnela se je strokovna debata,  zakaj avto noče zamenjati prestav. Čez približno 2 uri so  ugotovili, da bodo avto priključili na računalnik ter se  povezali po telefonu z Nemčijo ter prosili za pomoč. Po  približno pol ure telefoniranja v Nemčijo je bila skupna  ugotovitev da je menjalnik pokvarjen ter da moram kupiti  novega. Ker je bil avto še v garanciji sem zahteval, naj te  stroške krije BMW. O tem niso hoteli niti slišati, saj naj bi  jaz sam pokvaril menjalnik. Po dolgotrajni diskusiji sem  pristal na to da naročijo novi menjalnik, samo da se vse  uredi. Po vsem tem sem se odpeljal iz servisa naravnost k  vulkanizerju na Brezovico, da mi zakrpajo predrto gumo ter da  nadomestno shranim nazaj na njen prostor. Delavec, ki menjava  gume pri Španu, mi je zapeljal avto na dvigalko in ga  pripravil, da ga dvigne. Obenem mi je še rekel, brez da bi ga  karkoli sploh vprašal:

"Gospod, kako si se pripeljao, kad  noče da ti menja, ha?"

Skoraj me je kap.  Vprašal sem ga kako ve, da avto noče zamenjati prestav, pa mi  je rekel:

"Pa kako  da ti menja, če je pa avtomatik?"

In sem ga  vprašal zakaj naj ne bi menjaval.

"Pa vidiš valjda, da rezervna guma ni  enakih dimenzij kot ostale tri."

In ga  vprašam še enkrat: "In kaj  zato?"

"Pa kako da ti menja,"  pravi, "kad mu računalnik  meri obrate na sve štiri gume, i kad vidi, da se ena guma  različno vrti, onda mu računalnik ne da da zamenja v višju  brzinu, ker računalnik misli, da avto spodrsava in ga hoče  zaustaviti. Pa to ti je valjda taj sistem proti  zdrsavanju."

"A ko boš zdaj zamenjal kolo in bodo  vsa štiri kolesa enakih dimenzij bo vse v redu?" ga  radovedno vprašam.

"Pa jasno majstore," mi  pravi. 

ROTL!  Thanksgod, da mam stara kola, Balenček rulez! Kewl App

• 12-10-2010 11:36 In reply to

Re: BMW vs Baleno

Ufala, kakšna dobra zgodba.ROTL! A uni na TehnoUnionu so pa res taki loleki? Smile

• 12-10-2010 11:50 In reply to

Tole je zelo stara zgodbica. Mislim da je celo TehnoUnion vmes že zdavnaj izgubil BMW licenco.

Je pa tudi zelo logična. Jaz velikokrat šimfam mehanike, ker nimajo najosnovnejših pojmov o motoroznanstvu.

Npr. moja resnična prigoda:
    Kolegica se je pritoževala, da ji avto občasno tuli kot bi znorel, ko je pri miru na mestu. Bila je že 3x na servisu, kjer so ugotovili, da je vse v redu in ni napake (tudi, da si domišlja). Ko je pokazala meni in se je enkrat res zgodilo, da je začel motor tuliti z velikimi obrati, sem samo odprl vrata, prijel gas stopalko in jo potegnil gor. Potem sem ji dejal, naj gre na servis in pove, da se jih občasno gas zatika in se noče povrniti v mirovno stanje (šraufat se meni ni dalo).

Svoje avte šraufam sam. Razen občasno, ko nimam časa, ali zaradi garancijskih razlogov. Takrat moram potem v povprečju še 2x peljati na reklamacijo za opravljeno delo.

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 12-10-2010 12:22 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Kekez, sej glih zato pa pravim, da Balenček (letnik '96) zmaga. App Vse kar rabi je nov akumolator vsakih tolk in tolk let, vitrex, redno menjavo olja in bremz sem in tja.  Mašina nau crknla, bo prej pleh razpadu. HaE

• 12-10-2010 12:58 In reply to

Taspodni potem dajo oglas. Prodaju se kola boje trula višnja, više trula nego višnja. VryE

• 12-10-2010 13:06 In reply to

kekez:

Tole je zelo stara zgodbica. Mislim da je celo TehnoUnion vmes že zdavnaj izgubil BMW licenco.

Je pa tudi zelo logična. Jaz velikokrat šimfam mehanike, ker nimajo najosnovnejših pojmov o motoroznanstvu.

Npr. moja resnična prigoda:
    Kolegica se je pritoževala, da ji avto občasno tuli kot bi znorel, ko je pri miru na mestu. Bila je že 3x na servisu, kjer so ugotovili, da je vse v redu in ni napake (tudi, da si domišlja). Ko je pokazala meni in se je enkrat res zgodilo, da je začel motor tuliti z velikimi obrati, sem samo odprl vrata, prijel gas stopalko in jo potegnil gor. Potem sem ji dejal, naj gre na servis in pove, da se jih občasno gas zatika in se noče povrniti v mirovno stanje (šraufat se meni ni dalo).

Svoje avte šraufam sam. Razen občasno, ko nimam časa, ali zaradi garancijskih razlogov. Takrat moram potem v povprečju še 2x peljati na reklamacijo za opravljeno delo.

Mi smo imeli pa 80-letnega soseda z eno staro Škodo, ki je bil izjemno naglušen, zato je vedno, ko je prižgal motor, imel gas na fula, pa še na gas je tiščal z vso silo, cirka 1 minuto, predno je speljal. To je bilo seveda najbolj očitno v zimskem cajtu. Izjemen trušč je bil, da se je cela soseska tresla!

Največji štos pa je, da je imel ene 50-letno hčero, ki je tudi uporabljala ta avto. Kadar ni bilo ta starega, da bi šofiral, je ona pilotirala. Motor je ogrevala na isti način. Eno minuto, na ves glas, da so se vsi bloki v okolici tresli. Srs Ker ni bila naglušna, predpostavljam, da se je te prakse naučila od svojega očeta, misleč, da to tako mora biti, sedaj pa ta znanja prenaša naprej iz roda v rod. Še dobro, da sem se že zdavnaj odselil v Dravlje, ki je pravi mali Beverly Hills proti tistemu Harlemu v Centru.Tko je in nič drugač!

• 01-30-2012 22:01 In reply to

Bemo te nove moderne avte Srs

Ravnokar sem preveril par malenkosti pred jutrošnjim potovanjem. Odprem mašino ..., moderni avti imajo čez mašine kao(Pa nič, če ne verjameš) lične plastične pokrove ...

Kaj pa neka čudne slamice štrlijo izpod pokrova? Eeek!

Takoj se mi je nekam sumljivo zdelo in zdaj ponoči z baterijo pri -7 stopinjah ajd po orodje in razšraufat zadevo... Odstranim pokrov in spodaj ... en fejst nagraužen mišji gnezd Bljak! Bljak!

Porka motorka! Včasih so bile te mašine lepo kovinske, brez pokrovov ... in pa pokvarljive, da se jih je kontroliralo vsake dva tedna in ne tako kot zdaj 1x na leto Pravi vitez.

Pa kdaj so imele prasice cajt tole spraviti vkup, saj se vsak dan vozim? Angry Eeek! Dno

Glede na to, da je dizel, vsaj nima pretirano veliko kablov. Pri prejšnjem avtu so mi enkrat skoraj požrle kable od svečk Kje pa! Fuj gulazn! Vse pogiftat!Black eye Bljak! Bljak!

• 01-30-2012 23:36 In reply to

a ti si tist,k je pohane miške za cesto prodajal ROTL!

Hec mora bit !
    Življenje je škodljivo - vodi v smrt..
  • 01-31-2012 1:40 In reply to

kekez:

Takoj se mi je nekam sumljivo zdelo in zdaj ponoči z baterijo pri -7 stopinjah ajd po orodje in razšraufat zadevo... Odstranim pokrov in spodaj ... en fejst nagraužen mišji gnezd Bljak! Bljak!

Porka motorka! Včasih so bile te mašine lepo kovinske, brez pokrovov ... in pa pokvarljive, da se jih je kontroliralo vsake dva tedna in ne tako kot zdaj 1x na leto Pravi vitez.

Pa kdaj so imele prasice cajt tole spraviti vkup, saj se vsak dan vozim? Angry Eeek! Dno

OMG !!!Eeek!

Kakšno sranje ! Upam, da si zrihtal !

• 01-31-2012 9:07 In reply to

Ampak čaki, no madonca !!!!

Kako se pa tele miši niso skuhale na bloku od motorja ??? Eeek!

Blok motorja je zelo neprijeten življenjski prostor, tudi če si miš !!!

To si ti nekaj drugega moral najti, kakšnega Aliena or SMTH......

Stran 1 od 2 (18 vrstic) 1 2 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.