Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Dražgoška bitka prosto po Crnkoviču

Zadnje sporočilo 05-26-2011 17:53 by Mestn Pu. 24 odgovorov.
Stran 1 od 3 (25 vrstic) 1 2 3 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 01-15-2011 12:10

Dražgoška bitka prosto po Crnkoviču

Dražgoška bitka: scenarij Milan Kučan, režija Veljko Bulajić

Udeležba? Kot vsako leto prominentna. Predsednik držanega zbora, predsednik državnega sveta, predsednik vlade, pravosodni minister, notranja in kulturna ministrica, associate minister za sranje v koaliciji in – nenazadnje, ob opazni odsotnosti sedanjega – nekdanji predsednik.

.......
    Problem s partizanstvom je mnogoplasten in kontradiktoren, začne pa se z vprašanjem aktualnosti. Po eni strani je fabriciranje, napihovanje in pompozno proslavljanje domnevnih vojnih veledogodkov à la Dražgoše kot top prioritete na področju družbenopolitične simbolike absurden anahronizem. Že sámo po sebi, kaj šele dandanes. Po drugi strani pa je partizanstvo vendarle del slovenske preteklosti – in to v veliki meri pozitiven del. Partizanstvo je sicer passé, ni pa zato za na smetišče zgodovine. Kje bi bila torej smiselna, uravnotežena sredina?
    .....
    Tako kot je nekoč sam Tito zrihtal Richarda Burtona, da je igral njega, bi lahko zdaj Đuro zrihtal frenda Brada Pitta, da bi igral Bičkovo skalo.
     .....

"Izročilo Čebin oziroma temeljna načela čebinskega manifesta so ostala aktualna tudi danes. Mislim namreč, da smo soglasno ugotovili, da je čebinski manifest pomenil zakoličenje tiste poti KPS, ki je ostala v bistvu nespremenjena do danes."
    (dr. Dušan Nećak, slowenistanski zgodovinar)
  • 01-15-2011 12:14 In reply to

Re: Dražgoška bitka prosto po Crnkoviču

Kučana bi lahko igral un odličen igralec Tony Robinson, ki je igral Baldricka v BlackAdderju! Posebej komičen bi bil un del, ko bi imel gnijočo repo privezano pod nos in bi hkrati jodlal, češ da v naši đamahiriji nekaj hudo smrdi.Srs

• 01-15-2011 13:08 In reply to

Histerija Histerija Histerija Histerija Histerija Histerija Histerija Histerija Histerija  

"Izročilo Čebin oziroma temeljna načela čebinskega manifesta so ostala aktualna tudi danes. Mislim namreč, da smo soglasno ugotovili, da je čebinski manifest pomenil zakoličenje tiste poti KPS, ki je ostala v bistvu nespremenjena do danes."
  • 01-15-2011 14:45 In reply to

Benti, a Crkovića res kdo bere? Eeek!

Meni se zdi tako narcisoiden in odvraten, da kar zamižim, če vidim njegov podpis. Bljak! Bljak!

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 01-15-2011 15:22 In reply to

kekez:
    Meni se zdi tako narcisoiden in odvraten, da kar zamižim, če vidim njegov podpis. Bljak! Bljak!

Embalažo proč, potem pa samo vsebino prebereš in ni problema. Dno

Mislim pa, da bo v naslednjih pismih sralcev kar pokalo od partijskih apologij dražgošoslovnih ved, zaklinjanja Kychanu,  Titu in Partiji ter posledično od tolčenja po avtorju članka.

Trenutno ga unisono napadajo, ker se je v prejšnji Sobotni prilogi obregnil ob jezik Pez-identa Türeka. HaE

P.s. Zakaj pravim Türku Pez-ident, si lahko preberete tukaj:

http://www.politikis.si/?p=3486
  • 01-15-2011 19:26 In reply to

Navadni Nimda:

Kučana bi lahko igral un odličen igralec Tony Robinson, ki je igral Baldricka v BlackAdderju! Posebej komičen bi bil un del, ko bi imel gnijočo repo privezano pod nos in bi hkrati jodlal, češ da v naši đamahiriji nekaj hudo smrdi.Srs

Problem je v tem, da je bil Coochan ob dražgoški bitki star komaj kako leto in ga ne bi mogli niti za kurirčka ponucat. Dno

• 01-15-2011 21:01 In reply to

• arc
    • Top 50 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-22-2010
    • Objav 184

hopcefizelj:

kekez:

Embalažo proč, potem pa samo vsebino prebereš in ni problema. Dno

Mislim pa, da bo v naslednjih pismih sralcev kar pokalo od partijskih apologij dražgošoslovnih ved, zaklinjanja Kychanu,  Titu in Partiji ter posledično od tolčenja po avtorju članka.

Se strinjam, Crnkovič je narcisoiden, lahko tudi odvraten, ampak njegove analize v kolumnah so velikokrat odlične. Zanimiva kombinacija "ulične intuicije" in "analitičnega premisleka", s posrečenim "slengom".

Proslavljanje dražgoške bitke je dandanes skratka le še tabloidni politični futer. Dogodek je za zunanje opazovalce zreduciran na etnološko muzealijo tipa cerkljanske laufarije...

Se strinjam s Cefizljem da bo odziv buren.

• 01-16-2011 13:33 In reply to

Ja, OK, sem naredil hudo veliko izjemo in ga s stisnjenimi zobmi šel prebrat.

Moja ocena se ni spremenila. Spet (še vedno!) je kretenski, aroganten, neprebavljiv in neberljiv! Res gnus nad gnusom! Bljak! Bljak!

Razlika je edino v tem, da je tokrat masturbiral čez politično opcijo, ki jo tudi mi šimfamo in se nam (vam) zato tokrat zdi bolj sprejemljiv.

Zdaj grem pa bruhat in doma zapovedat, da naslednje 2 meseca ne kupujejo sobotnega Dela. Tukaj namreč pri meni še urednik izgubi vse točke, ker sploh namenjajo stran taki gnojnici.

Nekoč je bil en fajn prispevek v pismih bralcev, kjer je nekdo potožil, da se mu zaradi Crkovića zagraužajo tudi strani zraven in je milo prosil urednika, če bi Ježove članke umaknil nekaj strani stran, saj bi jih rad še vedno bral, pa jih ne more. VryE

Sicer me je pa Sobotna priloga po dolgem času nekoliko prijetno presenetila, pa tudi neprijetno odbila.

Prijetno zato, ker po dolgem času spet vsebuje kar nekaj naravoslovno tehničnih člankov. Ok, Gopodarji podatkov ni čisto tehnični, ampak dovolj za moj okus. V davnih časih je bilo take vrste člankov dosti več. Zdaj pa večinoma samo FDV solata.

Neprijetno pa zato, ker zelo obširno v več člankih spet pogrevajo tole partizanstvo. Pa dosta bre više!!! A res ne bo prej konc, dokler murglčan ne bo šel drnija obiskat?

Skupna ocena torej: še vedno povprečno slabo.

• 01-16-2011 13:36 In reply to

arc:

Se strinjam s Cefizljem da bo odziv buren.

Dost slabo! Jaz se na bevskanje cuckov nikoli ne odzovem.

Mogoče že tole izgleda drugače, ampak vsebine nisem komentiral nič! Tudi nimam namena. Spada v tisti omenjeni drugi del člankov v SP, za katere bi raje videl, da jih sploh ne bi več objavljali.

Pa prosim, ne me več kibicat, da sploh še kdaj pomislim ustavljati na tej strani cajtnga.

• 01-16-2011 15:01 In reply to

Članek, ki mi je navdušil, pa je od fizika Strnada. Itak je fizika moj predmet, od Strnada sem pa tudi prebral vse, kar mi je prišlo pod roke. 2 Thumbs!

Fizika je moj predmet še iz JNA Eeek!

Nekoč na zimskem terenu nekje v hrvaškim planinama gremo vsi premočeni in prezebli spat. Gojzerje (imeli smo neke usnjene kao smučarske gojzerje, sicer nič takega, predno so pogruntali pancarje, smo se tudi doma smučali z gojzerji - benti sem že str Srs) smo zložili k peči, da bi se čez noč vsaj malo posušili.

Zjutraj pa vodnik nad mene: "Što si ti prljave cipele!?", ker je bilo nekaj belih "madežev" gor.

Jaz pa ga podučim: "To je zbog fizike, kad se suše, so ostaje na njima."

On pa: "Vojniče! Zbog fizike tri prekoredna požarstva! Dok sam ja tu, u armiji neće biti fizike!" ROFLMAO! VryE

Pa toliko sem imel še argumentov. Npr. da se tako veliko bolje prilegajo belim maskirnim uniformam in belim smučkam z zeleno črto in rdečo zvezdo spredaj na krivini Dno.

On pa meni nič tebi nič ukine fiziko. Kar pa mu na smučkah ni pomagalo, saj mu je rit kljub običajni bolj stabilni civilni opremi gravitacija vztrajno vlekla proti tlom, kjer ga je potem sila trenja zaustavila. VryE

Stran 1 od 3 (25 vrstic) 1 2 3 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.