Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Globalni foto-natečaj: nočno nebo

Zadnje sporočilo 05-24-2011 19:37 by Navadni Nimda. 30 odgovorov.
Stran 1 od 4 (31 vrstic) 1 2 3 4 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 05-22-2011 21:42

Globalni foto-natečaj: nočno nebo

Tule je nekaj zmagovalnih slik iz mednarodnega foto-natečaja Best Night-sky Pictures 2011.

Vse fotke so tukaj, z opisi:
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1389174/Nights-shining-panorama-The-stunning-images-dark-skies-seen-Earth-revealed-world-photo-competition.html

Opomba: obe drpnjeni sliki sta Copyright www.dailymail.co.uk

Na sliki zgoraj: lepo se vidi centralni disk naše galaksije. Slika je narejena v Avstraliji, ki je na južni polobli. Očitno je južna zemljina os precej usmerjena proti centru galaksije. Jaz si tega do sedaj nisem tako živo predstavljal. Nora slika, ki da nekaj več perspektive in konteksta.

Na sliki zgoraj: tale slika je narejena na severni polobli (Isfahan, Iran), kjer se lepo vidi enega od končnih krakov galaksije, v katerem je tudi naše osončje. Noro!

• 05-22-2011 22:13 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Re: Globalni foto-natečaj: nočno nebo

A te je prijelo, da bi opazoval nočno nebo? Višave vabijo. Razigran veseljak
  • 05-22-2011 22:22 In reply to

Ej, tole me je butnilo ko maymuna. Prvič sem se tkole vizualno zavedel naše galaxije. Sicer sem vedel, da je center (ozvezdje Strelec, op.p.) viden le iz južne poloble, ampak tako živo si nisem nikoli predstavljal. Matr mora biti noro kje daleč v hribih, da se takole vidi un krak (Rimska cesta). Ne vem, če sem že kdaj to vidu v živo! Tko je in nič drugač!

• 05-22-2011 22:29 In reply to

Pa tkole z ene polurno ekspozicijo Anedepajade?

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 05-22-2011 22:57 In reply to

Na gornjih slikah to ni res, ker bi bil sicer zmazan un drevo! Tko je in nič drugač!

• 05-22-2011 23:00 In reply to

Pa na prvi sliki, kjer se vidi centralni svetleči del galaxije, je treba vedeti, da je med nami in centrom galaksije še en krak, ki zastira dobršen del centralne kugle.Me speak, you listen

• 05-23-2011 0:10 In reply to

• BOBI
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-18-2007
    • FORT BONES
    • Objav 2.344

Za moje oči in pojme ti dve sliki nista naravni Dno

• 05-23-2011 8:54 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Navadni Nimda:

Ej, tole me je butnilo ko maymuna. Prvič sem se tkole vizualno zavedel naše galaxije. Sicer sem vedel, da je center (ozvezdje Strelec, op.p.) viden le iz južne poloble, ampak tako živo si nisem nikoli predstavljal. Matr mora biti noro kje daleč v hribih, da se takole vidi un krak (Rimska cesta). Ne vem, če sem že kdaj to vidu v živo! Tko je in nič drugač!

A sem že kdaj rekla, da navijam, da greš za par dni v višave? Me speak, you listen Al pa, bo tud čist kul, v Trento (da še mau iz une strani naskočiš Julijce). Magic je Nimdič, magic. Kewl Čudn, da se nisem večkrat polomila, ko sem v Mojstrani domov hodila, ker sem cel cajt v luft bulila. Razigran veseljak Tle pa tud nimamo tega. Black eye
  • 05-23-2011 9:10 In reply to

Navadni Nimda:

Na gornjih slikah to ni res, ker bi bil sicer zmazan un drevo! Tko je in nič drugač!

zakaj?
    Kva je to TV POPADINA, bre?
  • 05-23-2011 9:14 In reply to

• admin
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-17-2007
    • Objav 675

zakretene:
    zakaj?
    Ker se zemlja vrti okoli osi, imajo kamere ponavadi mehanizem, ki vrti kamero v kontra smeri, kot se vrti zemlja, tako da zgleda, kot da so na mestu. To je primerno za daljše expozicije. Ampak v tem primeru bi bilo potem razpazckano drevo...

Stran 1 od 4 (31 vrstic) 1 2 3 4 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.