Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Ajdna

Zadnje sporočilo 08-02-2011 18:41 by Silence. 46 odgovorov.
Stran 1 od 5 (47 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 05-23-2011 9:03

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Ajdna je 1046 m visok osamljen skalni kucelj, ki štrli iz južnega pobočja Stola. Znana je pa predvsem po poznoantični naselbini. Fajn za na brzino se prešvicati pa še malček "poplezati". Več: http://www.kam.si/izleti/ajdna_nad_potoki.html

Na Ajdno se pride iz Potokov, lahko se pa tud spusti dol iz poti do Valvazorja (iz smeri Završnica). Zadnji del poti je isti in ponuja dve opciji; plezalni sprehod ali pa šetnja po stezici do vrha. Men je ful dober tule gor, tak energijski plac, pa mir. Tudi razgled je, sploh preden drevje ozeleni. giggle

Strehe so za zaščito.

Pod uno streho zadi, je oltarček - slike v nadaljevanju.

• 05-23-2011 9:06 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Re: Ajdna

Na Ajdni je bila postavljena prva krščanska cerkev na slovenskem:

Oltar - baje majo mašo 1x letno tle gor, morem zvedt kdaj, da me uni dan ziher nau sem. Razigran veseljak

• 05-23-2011 9:08 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Men se zdi, da se tale vidi iz AC (jest je kakopak ne vidim, samo pravijo, da se streho vidi) Smile

• 05-23-2011 9:13 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Komi 36 m višje, 20 minut hoje stran (ni na Ajdni) je pa:

Ful luštna kočica, s fletnim kaminom spredi. Prideva do semle, se ustaviva, da bi na hitr par fotk naredila, pa kr naenkrat nek glas: "Zbdula sta me, vesta." E? Je nek ata spal na klopici, pomojem je bil nažgan (vsaj ves rdeč je bil v faco) Dno

Mal naprej od tule je pa že Valvazorjev dom.

• 05-23-2011 9:17 In reply to

Sej kr lepo zgleda.Kewl Ne vidim niti neke večje gužve, ki so značilnost romarskih središč.

Ampak do same Ajdne sta pa tudi plezala? Da vidimo

• 05-23-2011 9:25 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Nobenga ni bilo, nikjer, niti na poti. 2 Thumbs! Me speak, you listen No, ko sva se odpravljala, sta prišla gor dva z malim otrokom (iz smeri Valvazorja). V bistvu zaviješ proti Potoški planini, pol je pa odcep na desno dol za na Ajdno.

Lej, če ti ni do tega, da bi šel po plezalni, greš pač un zadnji del naprej po stezici in je. Smile Prideš pa ven pri uni kočici, ki sem jo nazadnje objavla.

• 05-23-2011 9:39 In reply to

Kolk je pa pol še do Valvazorja in naprej gor na Stol? Smile

• 05-23-2011 9:54 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Aja, ti bi šel kr iz Potokov na Stol? Pošteno. App Jau  mene spraševati kolk časa traja pot je tud smešno (ankol ne štopam, pa uro mam samo na mobiču, ki je lepo spravljen v ruzaku). Ne vem, pomojem iz Ajdne do Valvazorja dobrih 30 min, pol pa do vrha Stola še eni dve uri in pol do tri (odvisno po keri poti greš, kolk is hiter, kolkrat vmes zaspiš ipd. Razigran veseljak).

• 07-17-2011 19:44 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Joj, bogi moj potrpežljivi vampirček. ROTL! Srs No ja, itak more met železne živce, če mene prenaša.  App
    Sva šla dons nazajgrede na Blejsko Dobravo (mami), pa je mogu 3x ustaviti po poti za to, da se je Ajdno pofotkalo iz daljave. Tko je to zgledalo; "Ej, dej k sva glih tuki, dej ustavi, da Nimdiču pofotkam Ajdno.", "Dej tuki tud ustav, se bolš vidi." . V tretjo je pa sam ustavu. Nimda namreč še zmeri ne ve kera grbina je Ajdna. Smile Men se ne bi ljubilo ustavljati, če bi mi on reku da bi za kerga forumeraša kej na "dvorišču" pofotkal, priznam, fotke so pa clo njegovo delo. Najboljš je bil pri tretjem ustavljanju; pofotka 2x, jest prašam, če je to in to zajel, nardi un zdolgočasen aaaah med režanjem in spet skoči iz avta. Ajdna je un greben, ki ga vidite levo pod Stolom. Tko je in nič drugač!

Zoom:

• 07-17-2011 20:26 In reply to

OK, thanx za slike! 2 Thumbs! Sem vedu, da je en od tehle grebenov spodaj, ki jih je kar nekaj!

Mogoče bi se enkrat pofotkalo še z avtoceste.Res, no!

Stran 1 od 5 (47 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.