Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Inov8 Roclite 318 GTX versus Inov8 F- Lite 335 tekaški-trail čevelj

Zadnje sporočilo 12-04-2011 18:50 by Navadni Nimda. 43 odgovorov.
Stran 1 od 5 (44 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 06-28-2011 10:39

Inov8 Roclite 318 GTX versus Inov8 F- Lite 335 tekaški-trail čevelj

V bistvu ne gre za primerjalni test, saj sta čevlja popolnoma različna po zasnovi in glede rabe. Oba odlikuje vrhunska ergonomija, ne samo kar se tiče stopal, temveč pravilne drže celotnega telesa in samo pravilna drža telesa je neutrujajoča.

Inov8 spada med tiste redke čevlje, ki telo brezkompromisno "prisili" v pravilno držo, kar vsaj delno, zmore tudi Salomon, Adidas pa je bolj čevelj za šopirjenje kot za trail.

335 sem kupil, ker rabim lahek poletni čevelj, ki je narejen tudi za asfalt in makadam in ni Goretex(kar pomeni do 40% večjo zračnost), medtem, ko je 318 na teh dveh podlagah malce bolj utrujajoč zaradi bolj "gorske" zasnove in premore Goretex. Oba čevlja spadata med najlažje na svetu- v svojem razredu.

335 je moj čevelj za v službo(in za trail) in seveda ga ne preobujem, ko pridem na job.

335 ima izjemno nizek profil in trdo gumo na podplatu, 318 pa nasprotno. Visok profil in mehko plezalno gumo(318 je idealen za obiranje sadja, saj se v njem krasno pleza po drevju).

Blaženje podplata in sklepov imata oba najvišje stopnje po Inoveight lestvici(s tem, da je 318 malo mehkejši zaradi debele, mehke gume na podplatu), faktor 4, stranska opora, ki ji pri Inov8 pravijo fascia band, je pri 335 trdnejša in prehaja v prednji del čevlja, kar na začetku nošenja ni ravno prijetno(nad prsti malo pritiska), že po nekaj dneh pa se facia band spredaj zmehča in 335 postane prijetnejši za nošenje kot najbolj udoben domač copat. Stranska opora pri 318 temelji na sistemu trakov, zaradi katere je morda čevelj lažji, vseeno pa ne nudi toliko opore kot opora pri 335.

Inov8 premore kar 5 načinov nastavitve vezalk glede na nart in gleženj! Po prvih dneh, je potrebno preizkusit kateri od teh načinov ustreza nogi in po kakem mesecu noga sama "pove" katera nastavitev je nogi optimalna in ko je nastavljeno, je čevelj kot ulit, kar velja za oba modela, ki ne bi mogla biti bolj različna eden od drugega.

"Utekanje" čevlja se da pospešit tako, da vložek, ki ima vgrajeni dve blažilni coni, preprosto preseliš iz starega v novega. Inov8 vložki so kot čevelj sam, fenomenalni glede blaženja(pomembno, ko si enkrat v letih, pa tudi prej!), boljši kot Ortholite vložki, ki jih najdemo v boljših tekaških čevljih, dočim Ortholite, verjetno zaradi kake srebrne niti v vložku, ni potrebno tolikokrat prati, ker se ne usmradijo tako hitro.

Oba čevlja gresta idealno skupaj z najtanjšimi Coolmax štumfi(nič debelejši od najlonk, a dosti zračnejši), katerih prednost je, da jih položite na travo v sončnem dnevu in medtem, ko žvečite malico, se posušijo v pičlih 10 minutah.

Žal se INOVeight pri nas niso "prijeli", mislim, da jih ne uvažajo več, zato sem 335 naročil online. 

• 06-28-2011 10:41 In reply to

Re: Inov8 Roclite 318 GTX versus Inov8 F- Lite 335 tekaški-trail čevelj

Dobra analiza.2 Thumbs! O kakih denarjih se tule pogovarjamo?

• 06-28-2011 18:47 In reply to

Odvisno od tega ali jih dobiš z 50% ali manj popusta.Wink  70-80EU z 50% popusta.

Imam občutek, da se mojo cifro, 44,5, kar pogosto dobi.

• 06-28-2011 18:54 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Mestn Pu:

335 je moj čevelj za v službo(in za trail) in seveda ga ne preobujem, ko pridem na job. 

Ma a ne šihtnikuješ ti v Močvari? A peške jo udariš na šiht? Eeek! Dej ob priliki prever, če so BRUH domžalski že zaprli, prosim. Smile
  • 06-28-2011 22:14 In reply to

OK, to je primerljiva cifra s pohodnimi gojzarji (Cirka 150 €). Kakopak brez popusta. Si pa tolk dober opisal tisto zgoraj, da bi po mojem lahko uporabili za reklamo.2 Thumbs!

• 06-28-2011 23:31 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Ma ja! Jest sem dala za neke treking šuhe 150€ - enkrat samkrat sem jih imela gor, po unem nisem mogla par dni niti pomislt na to, da bi dala čevlje na tace. Nazajgrede sem šla bosa kr lep del poti (po Kekčevo) - mam pač damske soft podplatke in je bilo za zjokat se, vseen bolš kot biti v unih treking čevljih. Srs  Ožulili so me, niso mi pa premali. Tko da jest pravim: ni jih čez gojzarčke! App

• 06-29-2011 8:07 In reply to

Silence:

Ma ja! Jest sem dala za neke treking šuhe 150€ - enkrat samkrat sem jih imela gor, po unem nisem mogla par dni niti pomislt na to, da bi dala čevlje na tace. Nazajgrede sem šla bosa kr lep del poti (po Kekčevo) - mam pač damske soft podplatke in je bilo za zjokat se, vseen bolš kot biti v unih treking čevljih. Srs  Ožulili so me, niso mi pa premali. Tko da jest pravim: ni jih čez gojzarčke! App

Ista štorija se mi je zgodila lani, ko sva lezla dol iz Pirinejev in sem imel noge krvav ožuljene v Adidasovih trek škarpetih.

En dan za cajtanje zmesarjenih nog, drug dan v sandalih na lovu po Pamploni za novimi, tretji dan s tacami povitimi kot tifusar že na poti ven iz Pamplone. Pol pa še kup manjših žuljčkov, da sem ulaufal nove Salomonke, ampak tisti mali žulji so bili kot nič, napram prejšnjim. giggle

Doma pa sem pustil že uhojene gojzerje, tako da te čis razumem.VryE 2 Thumbs!

Zgleda, da je treba znat izbrat šuhe in gojzerje tud. Samo z gojzerji mamo več prakse, plus, masiva na nogi da v skalcah varen občutek.

Inov8, ko skapiraš kako jih naštelaš, ti dajo občutek, da si kot gazela v copatih, vsi drugi trek šuhi, ki nimajo možnosti štelanja, so čista loterija, tako zelo različno so narejeni(te super diverzitete pri gojzerjih ni) in dejansko jih je veliko samo malo boljša superga in niti niso toliko lažji od gojzerjev, samo bolj zračni so.  

Inov nosim vsak dan ravno zaradi filinga "gazele v copatih", ker sem toliko navezan(ok, dejansko, zasvojen sem s hojo že od malega, zdaj pa sploh) na hojo, da še na jobu pripravljam noge nanjo in čim me noben ne gleda, delam stretchinge nožnih mišic v njih. Dno Smile

• 06-29-2011 10:00 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Mene prej še u življenju ni nič ožulilo, niti flajštrov nisem imela s sabo in tam kjer sva bila, bogu za hrbtom, ma prelepo, jih niti kupiti nisem mogla. Letos pa fašem  alergijo na sonce, pa tud dva dni nisem mogla hoditi. Je vampir najprej strokovno ugotovil, da 0 n.m.v. ni zame (App), pol pa doda: "Ma ti maš skoz neki". No ja, vsaj vrtoglavice nimam, tko kot on, da je treba zbirat take poti, da mi kam ne čofne - od klinov in zajl sem se že poslovila. giggle No ne čist, to je bilo v planu prvi teden letošnjega dopusta (on ni mel frej), pa je scalo na pol ure cel teden. Samomorilskih nagnjen pa nimam. Dno

Kere pa maš, natančno - dej fotko ali pa link objavi. Stretching je itak kul, kadrkoli le lohka, ti kr! 2 Thumbs! Me speak, you listen App

• 06-29-2011 10:56 In reply to

Silence:

Ej, tole z gojzarji je tudi mene presenetilo. Alpinini navadni pohodniški za unih 150, ko so bili čisto novi in na prvi dan poštene hoje, mi niso naredili niti enega najmanjšega žulja. Za hoditi so nezamenljivi. (Seveda pa ne trdim, da so za hojo po skalah in plezanje dosti dobri, saj una guma spodaj ni niti malo mehka in ne nudi opore)
  • 06-29-2011 15:19 In reply to

Ekola. S kursorjem po ikoncah, na ikoncah imajo vse razloženo katere tehnologije ima posamezen čevelj vgrajen in čemu te služijo in iz ikonce, ko jo še enkrat klikneš, ko se odprerazlaga, greš na njihovo-fenomenalno urejeno stran.2 Thumbs!

In dejansko vse vgrajeno več kot služi svojemu namenu.Smile

Dejansko so noge v obojih škarpetih ohoho manj zmatrane konec dneva kot v katerihkoli drugih in če hodiš tedne, to niso mačkine solze.

All our footwear incorporates a meta-flex groove which is anatomically aligned in front of the metatarsal heads to provide a natural fore foot flex
    New 5 finger meta-shank aligns with each individual metatarsal for greater flexibility when contouring while retaining underfoot impact protection. A softer compound is used on performance product while a firmer compound is used on the endurance product.
    The upper webbing support in our footwear is anatomically positioned to cradle the fore foot behind the metatarsal heads and provide a secure foot hold.
    A replication of the plantar fascia ligament to increase propulsion efficiency and reduce fatigue
    High level of cushioning for long distance running and training
    Waterproof level (none 0/5) breathability (high 4/5)
    Endurance Rubber Compound.  Our endurance rubber compound has been formulated for an optimal balance on wear and mixed terrain grip.
    Endurance Last. Generous fitting last offering a comfortable fit. Ideal Comfort for training and log distances
    TPU Lacing Support.  Lacing attached polymer upper supports, cradles the foot more evenly.
    Built on a last based of an average runner's foot giving a good fit for both male and female

Ultra light Trail running shoe with high levels of comfort and underfoot cushioning.  The patent pending Fascia-band aids propulsion efficiency of the running cycle.  Ideal for trails, training and long distance running.
    Colour Grey/Navy
    Weight 335gms (UK8)
    Sizes UK: 3-12 (inc. 1/2s) 13, 14
    Ideal/Recommended Activity
    Mountain Running  Trail Running  Mixed Road & Trail  Adventure Racing  Long Distance Walking  Trail Walking  Nordic Walking 
    Urban Extreme  Lifestyle  Cycling 
    Ideal/Recommended Terrain
    Loose rock Wet rock Dry rock Tarmac/ Concrete

F-Lite™  335
Stran 1 od 5 (44 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.