Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Črni vrh / Kresišče (1824 m)

Zadnje sporočilo 10-05-2011 0:14 by Silence. 41 odgovorov.
Stran 1 od 5 (42 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 10-03-2011 9:15

Tale planina je par kilometrov desno od Trupeja in tudi ona je na sami meji z Avstrijo. Avstrijsko ime zanjo je Schwarzkogel, slovensko pa, po tabli sodeč, Črni vrh. Spodaj je še napis "Kresišče", zato predpostavljam, da ima ta planina več imen.

29.9.2011 smo šli vsi trije lepo od Srednjega vrha iz parkirišča pred vasjo, ampak po ta desnem kraku po gozdni cesti ene 4-5 kilometrov rahle hoje do lovske koče (malo več kot ena ura hoje, ampak je zelo easy). Una lovska koča je do pičice enaka tisti v Železnici, mimo katere se gre na Trupeja. Tle se potem gozdna pot prične malo bolj strmo vzpenjati in po kake pol urce pride do konca, kjer se potem nadaljuje po gozdu. Po še 20 minutah malo bolj strmega cik-cakanja se pride na en zelo velik travnik, odkoder je do vrha Kresišča samo pol urce precej easy vzpona. Priporočam tole turo začetnikom, družinam, invalidom in drugim, ki imajo radi naravo, saj je precej netežavna.

(Opis slike, če je, je pod sliko, če je.)

Na sliki: Ko se pride ven iz gozda, se odpre precej velik travnik s svizci, desno zgoraj pa je vrh Kresišča. Do semle se rabi cirka 2 urici hoje od Srednjega vrha, do vrha Kresišča pa je še ene pol urce. Gor se gre po levem robu, ki je greben, po katerem poteka avstrijsko-slovenska meja.

• 10-03-2011 9:18 In reply to

Črni vrh / Kresišče (1824 m), pogled nazaj

Na sliki: pogled dol nazaj iz Kresišča v obratni smeri kot ta prva slika. Lepo se vidi travnik in jezerce, kjer smo si napolnili čutare in se nažlampali vode, ki je očitno tudi kravam bila všeč.Smile Za orientacijo, Trupej se vidi čisto na vrhu desno...

• 10-03-2011 9:21 In reply to

Na sliki: na samem vrhu zgleda tkole. Na vrhu je (izven slike) tudi omarica s spominsko knjigo Planinske Zveze Slovenije, kamor se je 29.9.2011 vpisal tudi Navadni Nimda.App

Naj povem, da sem notri videl vse sorte vpisov - tako naših slovenskih, kot Avstrijskih in Nemških ter celo enega iz Litve. Očitno semle pride vse sorte folka iz cele Evrope. V spominski knjigi je sedaj tudi tole: "Vidim, da sem gor zahaja vse sorte folka iz cele Evropske Unije, naše resnične domovine". Pričakujemo, da se bo v spominski knjigi na vrhu Kresišča razvila živahna forumska razprava.

• 10-03-2011 9:24 In reply to

Na sliki: Kepa in sosednje planine. Po temle grebenu pa se na Kepo verjetno NE da priti, ker je vmes fejst dolina (pa verjetno ne samo ena). No, sej mogoče se da priti, ampak zna precej cajta trajati. Če se gre po eni standardnih poti na Kepo, traja pot vsaj 3 ure in tričetrt (vir: Hribi.net)

• 10-03-2011 9:26 In reply to

Trupej

Na sliki: v ozadju na desni se je videl tudi Trupej, ampak s precej povečave. Po grobi oceni bi od tule do tam rabu cirka urco in pol.

• 10-03-2011 9:28 In reply to

Sestop s Kresišča

Sestop je precej zanimiv - ker je pot precej strma, se pride do lovske koče dol v ene pol urce, max tričetrt (polovico toliko kot za vzpon - sem meril!). Od lovske koče do Srednjega vrha, pa je pot spet cirka eno uro (cirka toliko, kot za gor - to pomeni, da je naklon zelo blag). Ko so noge zmatrane in našponane je taka pot za navzdol najboljša. Priporočam! Me speak, you listen

• 10-03-2011 9:36 In reply to

• metamorf
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-06-2007
    • Ribnik Brbotalnik
    • Objav 3.191

Re: Sestop s Kresišča

Sem pa mislil da je tole politična tema...VryE

Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj

PEKING 2008 = BERLIN 1936
  • 10-03-2011 9:38 In reply to

A vpišem še "tangice" med TAGS ? ROTL! VryE

• 10-03-2011 9:39 In reply to

• metamorf
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-06-2007
    • Ribnik Brbotalnik
    • Objav 3.191

Mislim da je to neizogibno.App

Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj

PEKING 2008 = BERLIN 1936
  • 10-03-2011 11:15 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Haha, sej zdej si pa tam že ko doma. Ploskanje Me speak, you listen 2 Thumbs! Viš, na Vrtaški blagega sestopa nau. Edino omiliš lohka, če se do nad Peričnik spustiš in pol obrneš nazaj proti Mojstrani. Zdej so tolk lepi in spucani dnevi, da boš imel kup Julijcev ko na dlani. Kewl

Stran 1 od 5 (42 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.