Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Jesenska ponudba v "gostilni"

Zadnje sporočilo 05-21-2012 19:23 by Silence. 1421 odgovorov.
Stran 1 od 143 (1422 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 10-03-2011 18:07

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Me speak, you listen [IKWL] Jesenska ponudba v "gostilni"

Jesen je tu in je cajt za kostanj! Meni je kuhan najboljši, da ne govorim o tem kolk je ta sladkiš izi pripravt; flikneš u pisker poln vode, kuhaš in pol z nožičem odtraniš uno lupino & mljask. Razigran veseljak Me speak, you listen Kdo bi se pri tej dobroti še bavil s kakim pacanje ala kostanjeve torte, pire, omake ... Kakopak izjeme potrjujejo pravilo in v tem primeru bo to Mowglica mi draga, ki baje zna narest čuda kostanjevih dobrot. Razigran veseljak

Dober, da tale sladkiš ni na voljo celo leto, ker bi se zredila. Če kje nimam meje, je to pri kostanju. Oh Yes!

• 10-03-2011 20:31 In reply to

• Mowgli
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 03-12-2007
    • current
    • Objav 2.034

Re: Jesenska ponudba v "gostilni"

PURANJE CULJICE V BEŠAMEL - KOSTANJEVI OMAKI (za 2 osebi)

CULICE:

-          listnato testo (razrežemo na 4 kvadratke cca 10 x 10 cm)

-          15 dag mletega puranjega mesa

-          2 žlici drobtin

-          1 jajce

-          pol žlice gorčice

-          1 žlička kisle smetane

-          sesekljan peteršilj

-          sol, poper

-          por

OMAKA:

-          2 dcl mleka

-          rezina masla

-          1 žlica moke

-          1 dcl sladke smetane

-          10 dag kuhanega spasiranega kostanja

-          muškatni orešček, sol

Meso, drobtine, rumenjak, peteršilj, gorčico, kislo smetano, sol in poper zmešamo. Primešamo sneg iz beljaka.

Razrezano listnato testo po robovih namažemo z jajcem, vogale združimo v culico in povežemo s porom.  Pečemo v segreti pečici na 200oC, dokler ne porjavijo (cca 20 minut)

Med tem maslu in moki in dodajamo mleko in mešamo, da dobimo bešamel omako, odstranimo s toplote in primešamo sol, muškatni orešček in na koncu spasiran kostanj in sladko smetano.

Nekaj celih kostanjev pustimo za okras.

• 10-03-2011 20:52 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

A sem rekla, da Mowglica raztura, a?! App Samo un meso bo z lečo zamenjal, smetano skenslal, mal zelenjave dodal in bo fenomenalno. Me speak, you listen 2 Thumbs!

• 10-07-2011 11:58 In reply to

Dons bo pa juhca z jurčki, pa češpljevi cmoki preliti z maslom in drobtinicami. Pa en gvaž belga bom čez zliu. App Čista vegetarijanska poezija. Sem pa že ven iz zmrzovalnika dal svinsjka rebrca za jutri. Jih bom skupaj s krompirjem spekel v pečici. Mljas. No pa še mal mal vegetarijanskega dodka poleg tud mora bit. Kot je Radiček s fižolčkom in bučnim oljem. Višnjev štrudel pa še ne vem a bom jutri, al pa v nedeljo pekel. Tko mal, če pride kak vegetarijanc na obisk. Wink VryE

• 10-07-2011 12:20 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Haha! Silence tud cukra ne je. HaE Bemo je zayebana ta baba. Ampak gost je pa kul, dej ji vodo pa bo srečna.  Kewl

Jurčke si najdu? Bemo, jest pa letos še čist nič. Mogoče bo zdej po temle dežju, če bo sonce nažgalo. Kewl Ejga, a si dal k jurčkom rjavo lečo? Profesor

• 10-07-2011 12:39 In reply to

Čuj! Ka si ti nora? Da bom k jurčkom lečo tlaču?Tko je in nič drugač!  Da pokvarim blaženi okus? A ti tole lečo tud v češpljeve knedle daješ?

• 10-07-2011 13:16 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Kopriva moja, leča obogati okus jurčkov. Tko je in nič drugač! Probi, pol pa pyzdakaj, če nau OK. Kewl

• 10-07-2011 13:42 In reply to

• FerdoX
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 06-22-2007
    • Ferdonija
    • Objav 1.889

Ferdovski pijani kozel Tkole.... kozu je zlo tako občutljiva mesnina. Marsikdo namrši obraz. Radi smrdijo po staji ali so prestari ali premastni..... Jaz sem dobil nekega kozlička, ki pa je očitno že doživel puberteto saj je bil malce prevelik oz prestar. Nič ne de - sem dejal in se lotil dela. Sem se pa naveličal nekega pečenja na žaru in podobnega. Iskal sem nekaj drugega. Pa sem skombinirla dva recepta - curry in pivo? Sliši se odbito, dobro pa je ko hudič torej - kozla očistimo kar se da maščobe. Narežemo in nasekamo na malo večje kose. Kakšno dobro kilo s kostmi vred bo v redu. V vročo ponev (lonec) pomaščeno z oljem or whatewer damo meso + kar nekaj Currya v prahu ali Curry pasto če jo mate, limonino travico (pasto),žličko paprike v prahu ingver, čili ali kakšno podobno praškasto pekočo zadevo po okusu - solimo in popopramo in malce pražimo (ne premočno). Če imate kakšen list mete sploh paše zraven Posebej narezano papriko, bučke, čili, zeleno-steblo, korenje, česen, koreander ali peteršilj, kakšen paradižnik in dve čebuli (če najdete še kaj v hladilniku kar hrabro) v mešalniku ali s paličnim mešalnikom dodobra zmiksamo v nekakšno pasto in dodamo mesu. Vse skupaj malce mešamo in pražimo in mešamo in pražimo in mešamo in pražimo..... tko ene 10 min. Potem zalijemo z enim velikim pivom in pustimo rahlo brbotati kakšno dobro uro. Vmes malce poškilimo če zmanjka tekočino. dodamo vodo po potebi Zgleda nič posebnega ampak izredno okusno in paše zraven kus-kusa ali riža ali pa tenstanga krompirja če hočte. Komu se da naj proba.
  • 10-07-2011 17:44 In reply to

Silence:

Kopriva moja, leča obogati okus jurčkov. Tko je in nič drugač! Probi, pol pa pyzdakaj, če nau OK. Kewl

Jaz sem jurčke jedel s proseno kašo. To je OK. Lečo sem že jedel. Brez jurčov. Ampak se mi zdi, da ima preveč "čuden" okus za tovrstno mešanje. Jurčki ji ga ne bi izboljšali. Bi ga pa pest ocvirkov al pa mal prekajena klobasa. Tu ni dvoma. App Leča jurčkom sigurno odvzame tisti prijetni gozdni okus.
  • 10-07-2011 18:14 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

S proseno si jih jedel ali z ajdovo kašo? Smile  Leča, da ima čuden okus, joj, crknla bom od smeha. leča ima blag okus in obogati futer in ne kontra. Tko je in nič drugač!

Prosim probaj, recimo jurčkovo rižoto z lečo (to je uno kar vsem prepričam in vedno zmaga)  App

Stran 1 od 143 (1422 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.