Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Cloud storage

Zadnje sporočilo 12-28-2011 11:11 by Mestn Pu. 29 odgovorov.
Stran 1 od 3 (30 vrstic) 1 2 3 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 11-29-2011 10:55

Cloud storage

Shranjevanje podatkov v oblaku, za pravopisne.

Zanima me, katere servise (če sploh uporabljate) - Dropbox, FilesAnywhere,..., kakšne imate izkupnje, kakšna je po vašem prihodnost,....
    Na stvar gledam kot na alternativo shranjevanju večje količine podatkov doma (namesto NAS), ki, če se jo lotiš pravilno, sploh ni poceni; torej NAS + minimalno 2 diska. Pod 500 € nemogoče da prideš.

Včeraj sem si naredil account na Dropbox-u. Začetna brezplačna kapaciteta je 2GB, dodatno lahko dobiš še prostor, če pridobiš prijatelje (znana fora), vsi prenosi so kriptirani, stvar avtomatsko sinhronizira podatke med računalniki, ki jih vežeš na dropbox račun. Omogoča tudi deljenje posameznih folderjev, katere vsebino lahko gledajo vsi, tudi neimetniki dropbox računa.

• 11-29-2011 11:03 In reply to

Re: Cloud storage

Jaz imam vse svoje računalnike šifrirane in ni šans, da bi spravljal svoje podatke v nešifrirani obliki v neke tuje strežnike kakšnih nesvobodnih držav, kjer ti poleg njihovih administratorjev lahko tudi vsaka tričrkovna agencija brska po njih. Srs

So mi v preteklosti nekatere korporacije pokradle že kar nekaj idej in rešitev. Angry

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 11-29-2011 11:07 In reply to

Sej ne gre za šifiranje idej in podatkov, ampak za backup recimo družinskih fotografij in filmov, ki jih imamo od široke uporabe digitalnih fotoaparatov vsi doma že na tone.

Zdajle sem našel še Adrive (http://www.adrive.com/), ki ponuja 50 GB zastonj prostora za shranjevanje v oblaku.
    Kar je po svoje še vedno malo v primerjavi z recimo 1 TB prenosnimi diski.

• 11-29-2011 12:19 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Pridružen/a dne 02-24-2007
    • Kmetica z 255 hektari leče u Radovni
    • Objav 12.440

Jaz predlagam, da si fotke sprintaš oz. jih daš delat. Pol pa lepo u album in bo večno.  App

• 11-29-2011 12:23 In reply to

To je odlična ideja, ki jo tudi že izvajam. Moraš pa vedeti, da z vsakega izleta ali dopusta pridem z minimalno 200 fotografijami in 10-15 filmi, kar skupaj nanese vsaj 400 MB (uporabljam ločljivost 3 MP).
    Tko da ta lepše fotke že sprintam, vse ostalo pa bi rad spravil nekam v digitalna nebesa, kjer bodo večno varno shranjena.
    Zdaj ali je to oblak, ali 40xUSB ključek (ne daj bože Eeek! ) ali NAS ali vse skupaj peči na DVD oziroma BR ali kak bodoči optični nosilec.

• 11-29-2011 12:35 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Nič od tega nau večno. Niti DVD-ji, Dropbox etc. Dno Pa sej je kul, izbereš najlepše in je. Vsi smo se razvadli in fotkamo ko zmešani. Filmčkov se pa men ne ljubi snemati, samo se pa zato vampirčku tolk bolj všeč. Recimo; letimo nad Peričnikom, jest prec: "Dej pofotki ga", un pa: "Snemam". A bemo. HaE No ja, mate pa zarad tega vi filmček poleta na Parkcu - nekje. Smile

• 11-29-2011 13:54 In reply to

Če koga zanima; letos aprila je bil v Monitorju objavljen članek o shranjevanju podatkov v oblaku.
    http://www.monitor.si/clanek/delo-v-oblakih/

Ima potem mogoče kdo izkušnje na tem področju ? Če bi kdo mogoče želel deliti svoje znanje, bom vesel.

• 11-29-2011 15:17 In reply to

Silence:

Jaz predlagam, da si fotke sprintaš oz. jih daš delat. Pol pa lepo u album in bo večno.  App

Jaz sem naredil obratno.

Stare fotke sem poskeniral in jih spravil v računalnik in bo večno App

Stare na papirju namreč prav zanikrno bledijo Ma ne no

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 11-29-2011 15:19 In reply to

In to imaš spravljeno se pravi v namiznem oziroma prenosnem računalniku.

Kako pa delaš varnostne kopije ? 2 fizično ločena diska v računalniku? Ali kopiraš vsake toliko časa na zunanji disk ?
    Oblaku ne zaupaš, to mi je že jasno.

• 11-29-2011 15:21 In reply to

• Silence
    • Top 10 Contributor
    • Objav 12.440

Tud jest sem taisto izvedla. Smile Ampak ne ker bi bledele. Dno

Stran 1 od 3 (30 vrstic) 1 2 3 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.