Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Globalizacija

Zadnje sporočilo 12-06-2011 15:19 by Navadni Nimda. 7 odgovorov.
Stran 1 od 1 (8 vrstic)
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 12-02-2011 13:51

Globalizacija

Pred dnevi mi je doma crknil pomivalni stroj. Imel sem Gorenje, made in Germany. giggle

Danes sem kupil drugega. Spet Gorenje, made in Italy Pravi vitez

Kupujmo domače, kupujmo Gorenje Ahahaha!

Če že nisi dober zgled, bodi vsaj grozno opozorilo!
  • 12-02-2011 14:00 In reply to

• matt
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 08-29-2011
    • Objav 1.214

Re: Globalizacija

Podobno kot "podpirajmo europo, kupujmo nase! Nizozemski Philips: made in china; svedska ikea; made in india, bangladesh ... itd ...
  • 12-02-2011 17:27 In reply to

kekez:

Pred dnevi mi je doma crknil pomivalni stroj. Imel sem Gorenje, made in Germany. giggle

Imel sem Candy, Made in Italy in je hudič non stop razpadal, da sem ga komaj skup šraufal, kvaril se pa ni, dokler ni, nikoli pokvarjen, preprosto padel narazen.Eeek!
    Potem sem vbodel Whirlpoola, Philips, made kwa vem kje, ta pa je narejen domiselno in kvalitetno, ne razpada, se ne kvari in sem mu zadnjič, prvič po 3letih druženja moral popucati sprinklerje, ker so se jim šobe zabile z raznimi peškami(zaprt sistem kroženja vode to povzroči).
    Sprinklerji grejo dol ko lego kocke, mašinca ima tudi nenavaden centrifugalen filter kamor šiba maščobo, pa sem spucal še tega, minutka za montažo in je že laufal.
    Zanimivo, da tudi Candy pralec razpada od novega, samo tega preprosto prevrnem na bok in ga usposobim 1-2-3, tako sem že zdrilan.
    Največji humorist pa je Electrolux sušilni kondenzacijski.

Že leta vsaj 2x letno mrkne iz čisto prozaičnega vzroka. Od vseh kabl čevljev v njem, samo dva ekspresno korodirata in ko mu podrem zgornjo plato in ju našpricam z cr mo sprayem, laufa veselo naprej.giggle

• 12-04-2011 15:29 In reply to

kekez:

Pa da ne bo kdo mislil, da so priložena montažna navodila v slovenščini Angry

• 12-06-2011 13:40 In reply to

Zanimive so tudi razlike med nemškim in italijanskim Gorenjem.

Pri nemškem je zaščitna plošča zgoraj za pohištvo pločevinasta, pri italijanskem dajo samo eno plastično nalepko. Seveda sem obdržal prvo.

Pri italijanskem je ohišje okoli in okoli "zaprto" z neko polplastično lepenko. Pri straneh je sicer pločevina, ampak tako tenka, da se mimo grede na robovih porežeš. Notranje košare so narejene tako na gosto in tenko, da se da vmes postaviti samo male ravne krožnike. Tudi to bomo obdržali od nemškega.

Pravi pa moja, da italijanski bolje opere (sicer pere ~40% dlje časa ob menda enaki porabi).

Zanimivo, očitno stereotipi še vedno veljajo v praksi. Nemsški je veliko bolj robusten, italijanski pa je popndekl in plastik fantastik.

Kupljeno prek spleta, če bi ga videl v živo, ga ne bi kupil. Zdaj se mi pa tudi ne ljubi pošiljati nazaj. Pravi vitez

• 12-06-2011 13:54 In reply to

Kekez: kupuje se Bosch ali Miele. Pravi vitez

• 12-06-2011 14:44 In reply to

Ha, ha, pa še kaj.

Prejšnji nemški Gorenje je bil ob nakupu parkiran točno zraven identičnega Boscha. Vse je bilo do pičice enako, le da je gorenje imel na istih mestih okrogle knofe, Bosch pa kvadratne. Drugače pa do šraufka enako in verjetno tudi narejeno točno v isti tovarni.

Razlika pa je bila še nekje. Bosch je bil takrat 200 jurjev tolarjev, Gorenje pa 150 jurjev tolarjev. Tako da Bosch Na na na, na na na!

Pa še nekaj. V moji mladosti so bili moji starši mahnjeni na Bosch in so imeli od tega večino strojev. Glede na takratno tisto sranje jaz te blagovne znamke ne pogledam več, razen če nima gor gorenjevega certifikata. VryE

Miele je druga štorija. Kolega kupuje izključno to. Ampak jaz sem kupoval pomivalni stroj in ne avtomobila, kot bi na hitro pomislil pri ceni za Miele HaE. In še, če bo po izteku garancije stroj riknil, bo šel v prvi namenski kontejner. Če bi imel z zlatom plačan stroj, bi ga pa potem moral šraufati in gledati 10+ let pri bajti.

Komaj čakam, da mi rikne zamrzovalnik in sušilni stroj, ker za današnje razmere nista več ustrezna (tehnologija in poraba energije). Vendar preprosto nočeta crkniti. Dno

• 12-06-2011 15:19 In reply to

Jao, tole glede energije pa sem opazil tudi jaz. Imam 7 let starega Samsunga, ki kuri 1.5 Kw na 24 ur, kar ogromno malo veliko za današnje cajte. Pa mau ropota preveč. Ampak jasno, tole neče crkniti.Srs

Miele ima potemtakem boljšo servisno službo? Če se frižider pokvari, ti za cajt popravila posodijo avto, da lahko hodiš v gostilno jesti? giggle

Stran 1 od 1 (8 vrstic)
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.