Zakon !!!
Ridley Scott is back ! Tega Prometheusa bo obvezno treba it gledat v kino. Škoda, da je šele junija premiera v ZDA. Pri nas verjetno šele jeseni.
No, je pa do takrat dovolj časa, da se še enkrat pogleda vse Aliene do sedaj.
Alien: THE originalni Alien, Ridley Scott ustvari novo franšizo in zaradi Siguorney Weaver postane ikona feministk.
Aliens: po mojem najboljši del Alienov, čeprav ni več režiral Scott. Vsekakor pa najbolj streljaško - razfukaški del. Problem je, ker v prvotnem delu manjka nekaj prizorov, ki so kasneje predstavljeni na DVD ediciji (npr. odnos Ripley do svoje hčerke in do punčke Ruth)
Alien 3: v bistvu zelo zoprn del, ker se dogaja v zaporu, in so vsi brez kakršnegakoli orožja. Kljub temu Siguorney Weaver (TM) v elementu !!!
Alien resurection (4): tega dela nisem gledal, ker mi je bilo nakazano, da če želim prve 3 dele ohraniti v lepem spominu, naj ta del izpustim.
Sem prav naredil ?
Alien vs Predator (AvP): pričakoval močnik, želel filane kalamare s kaviarjem, dobil sendvič s tuno. Sploh ne tako slab film, všeč mi je, da se nagledaš Alienov in Predatorjev, kolikor želiš. V prvem delu Aliena (1979) si je bilo potrebno zaradi pomanjkanja filmske tehnologije in CG večinoma predstavljati to pošast, kar dela film še bolj grozljiv. V AvP pa je na voljo vsaka grafična podrobnost Aliena (OK, in tudi Predatorja, ampak to ni tako bistveno). Tudi zgodba filma je še kar možna (no, ajde, ni totalno za lase privlečena).
Prometheus : KOMAJ ČAKAM !!!!!