Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Vaše izkušnje z kretenskim Ryanairom?

Zadnje sporočilo 01-05-2012 15:16 by Navadni Nimda. 10 odgovorov.
Stran 1 od 2 (11 vrstic) 1 2 Naprej >
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 01-05-2012 7:27

Vaše izkušnje z kretenskim Ryanairom?

Priznam, če bi prej videl na netu, kaj si irski kolhoz Ryanair privošči, bi raje odbrenkal tistih nekaj evrčkov več in letel na Kanarce z španskim Vuelingom.Clwn Anedepajade?

Irski leteči kolhoz očitno ne jebe EU zakonodaje o checkingu(on line check sva pijavkam že plačala, vsaj tu sva, domnevam, na safe side), boardingu, prtljagi in še marsičem.

Zato zdaj kujem čim bolj popolno strategijo, kaj in kako bova vzela na njihov samoljot, da se izogneva vsem mogočim Ryanair trikom in bi rabil kak uporaben nasvet prizadetih, ki so že leteli s tem irskim kolhozom..

• 01-05-2012 8:34 In reply to

Re: Vaše izkušnje z kretenskim Ryanairom?

HaE

• 01-05-2012 8:38 In reply to

• FerdoX
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 06-22-2007
    • Ferdonija
    • Objav 1.889

Mestn Pu:

Priznam, če bi prej videl na netu, kaj si irski kolhoz Ryanair privošči, bi raje odbrenkal tistih nekaj evrčkov več in letel na Kanarce z španskim Vuelingom.Clwn Anedepajade?

Irski leteči kolhoz očitno ne jebe EU zakonodaje o checkingu(on line check sva pijavkam že plačala, vsaj tu sva, domnevam, na safe side), boardingu, prtljagi in še marsičem.

Zato zdaj kujem čim bolj popolno strategijo, kaj in kako bova vzela na njihov samoljot, da se izogneva vsem mogočim Ryanair trikom in bi rabil kak uporaben nasvet prizadetih, ki so že leteli s tem irskim kolhozom..

Jaz sem z njimi enkrat letel - svetujem sledeče:

- pazi na velikost prtljage ki jo nosiš v kabino - odvisno kje se bordaš

- Ryanair je avtobus - ne dobiš cifre za sedež ampak - ko pre stigne tak osediš

- ne pričakuj nekih postrežb. Stevardese in stevardi tam so bolj kondukterji

- so pa pocen

• 01-05-2012 9:10 In reply to

• matt
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 08-29-2011
    • Objav 1.214

ryanair je tocno tisto, kar je narobe z evropo - volk v ovcji kozi, oziroma paradni konj svobodnega podjetnistva ter privatne iniciateve, ustanovljen in masivno sponzoriran iz eU skladov za "nerazvijene". Ne pozabimo, da so v obdobju, ko se neoliberali norcevali iz "drzavnega socializma" nemcije in francije in hkratnega kovanja v zvezde irskega podjetnistva, nemci in francozi po glavi vplacevali najvec v skupno skledo, irci pa (ki so ZE bili druga najbogatejsa drzava) po glavi najvec crpali iz nje. Zato pravim, ko slisim za liberalizem, prosti trg ali privatnike, se primem za denarnico.

ok pustmo to ... jaz ce je le mogoce, se ryanairu izognem - havalabogu za easyjet, ki je sicer za misji qrac drazji, ampak tam imas vsaj obcutek, da ne rabis nosit s seboj vazelina (za nategovanje na suho).

saj se spomnite nijhove ideje, da bi zaracunavali skrete? To je klasicna zanka "prostega trga", podobno kot paradoks dodatnega zavarovanja (kar je itak standardni iq test).

mislm, saj je fajn imet par zagnanih privatnikov z alternativno ponudbo, tud je fajn da so tocn taki* poslihtal cene poletov... samo vsak trg rab regulacijo, da zagrab take krjavlje kot je o leary za usesa in jih prisili spilat po vsaj priblizih reglcih.

j pa treba vseeno ryanairu nekaj priznati: ce odmislimo irki odnos do potnikov, so pa iz airlinerskega stalisca absolutna spica - ni se mi se zgodilo, da bi mi izgubil prtljago, da bi avion zamujal (ok pustmo tretjega krivca kot je vreme ali guzva nad londonom), da bi kdajkoli imel obcutek da letalo ni brezhibno (recimo kako cudno ropotanje) ali neprofesionalen odnos osebja, ceprav resda na cajte delujejo kot da bi latel za aerofolot. (pa imam z njimi ze kar ene petdeset, ce ne se vec poletov)

*s takimi mislim prej na easyjet kot ryanair

• 01-05-2012 12:20 In reply to

matt:
    ryanair je tocno tisto, kar je narobe z evropo - volk v ovcji kozi, oziroma paradni konj svobodnega podjetnistva ter privatne iniciateve, ustanovljen in masivno sponzoriran iz eU skladov za "nerazvijene". Ne pozabimo, da so v obdobju, ko se neoliberali norcevali iz "drzavnega socializma" nemcije in francije in hkratnega kovanja v zvezde irskega podjetnistva, nemci in francozi po glavi vplacevali najvec v skupno skledo, irci pa (ki so ZE bili druga najbogatejsa drzava) po glavi najvec crpali iz nje. Zato pravim, ko slisim za liberalizem, prosti trg ali privatnike, se primem za denarnico.

ok pustmo to ... jaz ce je le mogoce, se ryanairu izognem - havalabogu za easyjet, ki je sicer za misji qrac drazji, ampak tam imas vsaj obcutek, da ne rabis nosit s seboj vazelina (za nategovanje na suho).

saj se spomnite nijhove ideje, da bi zaracunavali skrete? To je klasicna zanka "prostega trga", podobno kot paradoks dodatnega zavarovanja (kar je itak standardni iq test).

mislm, saj je fajn imet par zagnanih privatnikov z alternativno ponudbo, tud je fajn da so tocn taki* poslihtal cene poletov... samo vsak trg rab regulacijo, da zagrab take krjavlje kot je o leary za usesa in jih prisili spilat po vsaj priblizih reglcih.

j pa treba vseeno ryanairu nekaj priznati: ce odmislimo irki odnos do potnikov, so pa iz airlinerskega stalisca absolutna spica - ni se mi se zgodilo, da bi mi izgubil prtljago, da bi avion zamujal (ok pustmo tretjega krivca kot je vreme ali guzva nad londonom), da bi kdajkoli imel obcutek da letalo ni brezhibno (recimo kako cudno ropotanje) ali neprofesionalen odnos osebja, ceprav resda na cajte delujejo kot da bi latel za aerofolot. (pa imam z njimi ze kar ene petdeset, ce ne se vec poletov)

*s takimi mislim prej na easyjet kot ryanair

Budget letenje so dejansko uvedli oni, vseeno pa se bodo sami počasi zadavili, ker so drugi providerji prijetnejši do potnikov..K sreči sem za maj vplačal Vueling in bi ga tudi za tokrat, pa je ženski del domačega parlamenta hotel tole reč ..

Od budget letenja tu nimamo kaj dosti, ker je LJ letališče en vaški sekret, kamor leti samo Easy jet od nizkocenovnikov, pa še ta ima malo linij iz LJ.

Ko sem pregledal razne UK users opinion, sem dobil vtis, da posebej radi jebejo v glavo v UK, drugod pa manj. Prejle sem trefil frendico študentko na poluren čveket z čudovitim razgledom, ki je ogromno frčala z njimi in je rekla, da so ji tupili samo zaradi heavy metal kovine na pasovih in je to pustila kar v nekem bifeju na letališču in potem pobrala nazaj grede, ker bi bila Ryanair hramba svinjsko draga..Naj bi tudi radi hecali v Trevisu, vendar pa mislim, da je Treviso trenutno zaprt in letijo iz Benetk.
    Vseeno bom še pregledal vse možne Ryanair bad scenarije, just in case, da ne bo panike on spot, če jih bo kaj medlo.VryE

Compadres, sorry, ker že un poco lomim druge EU materine jezike, SLO interface se mi že počasi odklaplja, bus linije na Tenerifu znam že skoraj na pamet, komaj čakam, da stopiva dol v Gironi in šibava na Le Prat in spotoma objameva frendico in si naročimo prvo rundo tres cafe con leche in cerveza con limon.Na Triglav! Muzika

• 01-05-2012 12:26 In reply to

Haha, Tenerife se sliši kot tropski raj v primerjavi s tem našim zimskim socializmom! Smile 2 Thumbs!

• 01-05-2012 12:31 In reply to

FerdoX:

Mestn Pu:

Jaz sem z njimi enkrat letel - svetujem sledeče:

- pazi na velikost prtljage ki jo nosiš v kabino - odvisno kje se bordaš

- Ryanair je avtobus - ne dobiš cifre za sedež ampak - ko pre stigne tak osediš

- ne pričakuj nekih postrežb. Stevardese in stevardi tam so bolj kondukterji

- so pa pocen

Doma sva že našla par kosov prtljage, ki bo po gabaritih verjetno ok za v kabino, samo en je sumljiv, ker se ga da tudi malo raztegnit, če ni čisto nafilan. Imam tudi lahko aviator-cargo lookalike bundo z noro ogromnimi notranjimi in zunanjimi žepi, v katere lahko natrpam kar manjši ruzak z vsebino vred, take cunje priporočajo RA userji..
    Verjetno lahko lifraš s sabo bonbone?

Nimm vitaminski in Nimm vitaminske lizike, ti dajo skoraj pol litra sline v sekundi, samo z dvemi Nimm cukri lahko hodim par ur, ne da bi moral pit vodo ali jest. VryE

Zobno pasto, krtački in kozmetiko bova kupila na Kanarcih.

Zanimalo bi me, v kaj se Irci še radi vtaknejo?

• 01-05-2012 12:42 In reply to

Navadni Nimda:

Haha, Tenerife se sliši kot tropski raj v primerjavi s tem našim zimskim socializmom! Smile 2 Thumbs!

Ne pravijo zastonj, da so kanarci evropski Karibi ali Havaji.giggle  S tem, da so tax free in mislim, da bo na koncu izpadlo(če ne bo vmes kaj nepredvidenega), da bo vse skup kar lepo ceneje kot, če bi šla šenkavat najin denar sosedom na Plavi Jadran..   Anedepajade?
    Fajn se bo kopat z zavestjo, da je na drugi strani morja druga celina.

• 01-05-2012 12:47 In reply to

Ko si tam, poglej mau še cene nepremičnin, opremljenost s komunalijami, cene teh storitev, itd. Človek včasih dobi kako fenomenalno idejo, da bi se za trajno odselil iz tele naše zablodele tađmahalije... Tko je in nič drugač!

• 01-05-2012 15:14 In reply to

Navadni Nimda:

Ko si tam, poglej mau še cene nepremičnin, opremljenost s komunalijami, cene teh storitev, itd. Človek včasih dobi kako fenomenalno idejo, da bi se za trajno odselil iz tele naše zablodele tađmahalije... Tko je in nič drugač!

To bi moral vprašat mojega brata, ki si želi penzijo preživljat na kakem od manjših, manj turističnih in zato otokov z cenejšimi nepremičninami.

Nekaj je govoril o 

Omenil je, da je tam zdravstvo in ostalo na muy višji ravni kot tu..

Stran 1 od 2 (11 vrstic) 1 2 Naprej >
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.