ryanair je tocno tisto, kar je narobe z evropo - volk v ovcji kozi, oziroma paradni konj svobodnega podjetnistva ter privatne iniciateve, ustanovljen in masivno sponzoriran iz eU skladov za "nerazvijene". Ne pozabimo, da so v obdobju, ko se neoliberali norcevali iz "drzavnega socializma" nemcije in francije in hkratnega kovanja v zvezde irskega podjetnistva, nemci in francozi po glavi vplacevali najvec v skupno skledo, irci pa (ki so ZE bili druga najbogatejsa drzava) po glavi najvec crpali iz nje. Zato pravim, ko slisim za liberalizem, prosti trg ali privatnike, se primem za denarnico.
ok pustmo to ... jaz ce je le mogoce, se ryanairu izognem - havalabogu za easyjet, ki je sicer za misji qrac drazji, ampak tam imas vsaj obcutek, da ne rabis nosit s seboj vazelina (za nategovanje na suho).
saj se spomnite nijhove ideje, da bi zaracunavali skrete? To je klasicna zanka "prostega trga", podobno kot paradoks dodatnega zavarovanja (kar je itak standardni iq test).
mislm, saj je fajn imet par zagnanih privatnikov z alternativno ponudbo, tud je fajn da so tocn taki* poslihtal cene poletov... samo vsak trg rab regulacijo, da zagrab take krjavlje kot je o leary za usesa in jih prisili spilat po vsaj priblizih reglcih.
j pa treba vseeno ryanairu nekaj priznati: ce odmislimo irki odnos do potnikov, so pa iz airlinerskega stalisca absolutna spica - ni se mi se zgodilo, da bi mi izgubil prtljago, da bi avion zamujal (ok pustmo tretjega krivca kot je vreme ali guzva nad londonom), da bi kdajkoli imel obcutek da letalo ni brezhibno (recimo kako cudno ropotanje) ali neprofesionalen odnos osebja, ceprav resda na cajte delujejo kot da bi latel za aerofolot. (pa imam z njimi ze kar ene petdeset, ce ne se vec poletov)
*s takimi mislim prej na easyjet kot ryanair