Prijava  |  Nov uporabnik   |   E-pošta
Travniška solata Talin, Estonija Maroko 2010/11 Nokia Lumia 900
Solatni krožnik
iz travniških
rastlin
Službeni obisk najmlajše članice Evrocone Puščavska avantura in uživancija Sedaj na voljo že za $100
pri AT&T (USA)

Hyde-Park.si

LEČA je uradna hrana tega foruma

Poročila iz Mercatorja

Zadnje sporočilo 01-16-2012 14:58 by zokipoki. 52 odgovorov.
Stran 1 od 6 (53 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Sort Posts: Nazaj Naprej
  • 01-15-2012 14:49

Poročila iz Mercatorja

Heh, danes sem bil v Mercatorju, ker imajo izjemen izbor borovnic, malin, robid, rdečega ribeza ter jagod. In medtem, ko naši bjöbci natepavajo o nekem "trajnostnem razvoju" in lokalni oskrbi, drugod po svetu delajo, proizvajajo, biznisirajo.

Pa poglejmo:

• Jagode: uvoz iz Italije.
    • Maline: uvoz iz Italije.
    • Rdeči ribez: uvoz iz Italije.
    • Robide: uvoz iz Mehike! Eeek!
    • Borovnice: uvoz iz Čila! Eeek!

Se je že zgodilo, da sem uspel imeti na mizi maline, ki so bile uvožene iz Bosnije and Herzegovine, ene parkrat sem pa imel celo borovnice, ki so bile uvožene iz - verjeli ali ne - Slovenije! Eeek! Kvaliteta je pa ista kot pri teh iz Čila, ne opazim nobene razlike, ne pri ceni, ne pri količini, ne pri velikosti, ne pri okusu. "Borovnice so borovnice", kot pravijo, a ne Žvyžek pa Honžek? Clwn

• 01-15-2012 14:54 In reply to

Re: Poročila iz Mercatorja

Navadni Nimda:

Heh, danes sem bil v Mercatorju, ker imajo izjemen izbor borovnic, malin, robid, rdečega ribeza ter jagod. In medtem, ko naši bjöbci natepavajo o nekem "trajnostnem razvoju" in lokalni oskrbi, drugod po svetu delajo, proizvajajo, biznisirajo.

Pa poglejmo:

Se je že zgodilo, da sem uspel imeti na mizi maline, ki so bile uvožene iz Bosnije and Herzegovine, ene parkrat sem pa imel celo borovnice, ki so bile uvožene iz - verjeli ali ne - Slovenije! Eeek! Kvaliteta je pa ista kot pri teh iz Čila, ne opazim nobene razlike, ne pri ceni, ne pri količini, ne pri velikosti, ne pri okusu. "Borovnice so borovnice", kot pravijo, a ne Žvyžek pa Honžek? Clwn

Ko bodo v trgovinah začeli januarja prodajat snežene može, ti zagotavljam, da bo slovenski iz Rateč.

• 01-15-2012 15:00 In reply to

Januar je tudi v Italiji. In kot vemo, tudi pri nas gojijo vse sorte robe v steklenih gredah. Kam gre vse to - v ZDA, na Japonsko, na Kitajsko?

• 01-15-2012 15:08 In reply to

• matt
    • Top 25 Contributor
    • Pridružen/a dne 08-29-2011
    • Objav 1.214

Navadni Nimda:

Pa poglejmo:

kaj pizdakas? to ti je "odprt trg, naj zmaga najboljsi, kupec je kralj, kokodaj kokodajs..."

ce bi pa rekl da naj bi moral merkator scitit lokalne firme, bi bil pa ogenj v strehi, pa regulacija pa to ..

• 01-15-2012 15:16 In reply to

Italija sega id Južne Tirolske do Sicilije. Slovenija od Rateč do Metlike. Rastlinjaki so pozimi smiselni in ekonimični, če imajo zunanji vir toplote, npr naravni (razne toplice) ali urbani (prdeci iz domov ostarelih npr.) Tu so še neizkoriščene možnosti, ko si seksi baba namaka golo telo v toplicah, potem pa to vodo izkoristimo za gretje rastlinjaka. Imam že nekakšen idejni projekt v to smer. Morala bi se namakat seveda kakšna Silence ali Atena.

• 01-15-2012 15:19 In reply to

matt:
    Navadni Nimda:

Pa poglejmo:

kaj pizdakas? to ti je "odprt trg, naj zmaga najboljsi, kupec je kralj, kokodaj kokodajs..."

ce bi pa rekl da naj bi moral merkator scitit lokalne firme, bi bil pa ogenj v strehi, pa regulacija pa to ..

Očitno sploh ne vidiš glede česa pizdakam.Clwn

Pizdakam samo in izključno zaradi naših bebotov, ki kokodakajo tjavendan, vreščijo proti podjetništvu, ščijejo (!) po konceptu dobička in sploh zganjajo socializem. Tupoglava raja jim pa naseda.

Jasno pa je, da bom kupoval borovnice tistih proizvajalcev, ki bodo boljše in cenejše. Nacionalnost in rasna pripadnost proizvajalcev pa NI pomembna.

• 01-15-2012 15:20 In reply to

zokipoki:

Italija sega id Južne Tirolske do Sicilije. Slovenija od Rateč do Metlike. Rastlinjaki so pozimi smiselni in ekonimični, če imajo zunanji vir toplote, npr naravni (razne toplice) ali urbani (prdeci iz domov ostarelih npr.) Tu so še neizkoriščene možnosti, ko si seksi baba namaka golo telo v toplicah, potem pa to vodo izkoristimo za gretje rastlinjaka. Imam že nekakšen idejni projekt v to smer. Morala bi se namakat seveda kakšna Silence ali Atena.

Ja, res je, na Siciliji je sedaj takorekoč pomlad.Smile
  • 01-15-2012 19:17 In reply to

Poročilo iz Dravelj

Evo, zdej je pa po kosilu (mau pozen, ampak vendarle) padu še en deci Refoška, tamle iz okolice Divače.Me speak, you listen (kupljeno v Mercatorju, kar dokazuje, da se tam dobijo tudi kvalitetne slovenske zadevšne...)

• 01-15-2012 19:23 In reply to

Re: Poročilo iz Dravelj

Navadni Nimda:

Evo, zdej je pa po kosilu (mau pozen, ampak vendarle) padu še en deci Refoška, tamle iz okolice Divače.Me speak, you listen (kupljeno v Mercatorju, kar dokazuje, da se tam dobijo tudi kvalitetne slovenske zadevšne...)

En deci? Toliko ga dobi primorski dojenček z materinim mlekom pri enem sesanju. Daj, spij celo flašo, da bomo pozneje malo poklepetali. Poglej Cefuzlja, on ga ziher rukne 1 liter, preden gre na Hyde-park.

• 01-15-2012 19:31 In reply to

Re: Poročilo iz Dravelj

ROFLMAO!

En deci, deci in pol. Če ga je več, je pa to že nažiranje!

EDIT: kyrba si me zrajcu. Grem še po en deci.Smile

Stran 1 od 6 (53 vrstic) 1 2 3 4 5 Naprej > ... Konec »
Hyde-Park.si, vsa vsebina pridržana (c) 2007-2012. Ustanovljeno 18.2.2007 ob 18:00.