Ta teden bo morebiti prelomen za naša življenja - 23. junija bo referendum, kjer bo za UK obveljalo ali #REMAIN v EU, ali pa se #BREXIT odcepila in sprožila nadaljevanje 2 svetovne vojne v celotni Evropi, kar velja seveda tudi za od socializma pozverinjeno Slovenio.

Danes je bolj malo podatkov iz EU in USA, bo pa baje že jutri bolj veselo, saj nas čaka Markit PMI flash za mesec junij, kar nam bo dalo prvo sliko o tem, kako je bilo z rastjo ekonomije Evrocone v druge kvartalu (v nadaljnjem textu Q2). V maju smo imeli res slabe podatke, pričakuje se pošten odboj za junij.

V USA bo v tem tednu poudarek na consumer confidence, nato pa tudi še majski podatki durable goods orders (trajne dobrine), ki bodo po močnem aprilu zgleda nekoliko bolj piškave za maj.

V Sloveniji pa odmeva (predvsem po praznih glavah Slovenćićev) tihi prevzem slovenske vojske s strani pro-jugoslavenaraćke JNA, kakopak s pomočjo in spodbujanjem s strani Ruske opice, ki vodi, usmerja in hujska celotno operacijo prevzema vojske, ter počasen a vztrajen prevzem celotnega državnega aparata s strani jugoslovanskih federalnih organov. Slovenske samostojnosti, če je kdaj to sploh bila, je po 25 letih torej konec. Ampak saj je vseeno, vodijo jo isti ljudje, torej nekih večjih političnih sprememb ne bo. Le bolj kruti bodo, ampak to ni neko presenečenje, saj vemo, kako so z opozicijo delali "nekada u Jugovini".

Pa si poglejmo še tabelo z današnjimi rezultati:

 

Država/Institucija Dogodek/Event Napovedano Dejansko Komentar
Nizozemska Consumer Confidence (jun)   5.0  
Nemčija PPI (MoM, maj) -2,8% -2,7%  
  PPI (YoY, maj) 0,3% 0,4%  
Španija Trade Balance €-0,50 mrd €-0,64 mrd  
Slovakija Stopnja nezaposlenosti (maj) 9,5% 9,5%  
Russia Maloprodaja (YoY) -4,9%    
         
Kanada Wholesale Sales (MoM, apr) 0,5%    
USA Govor ima član FOMC, Kashkari      
Japonska Reuters Tankan Index (jun)     Prejšnjič: 2