Azija je bila ponoči mešana, prav tako je rahla in mešana sedaj tudi EU. Po rasti včeraj, vsled manjših možnosti Brexitarjev, da razfukajo EU in oterajo Slovenijo nazaj v Yugovino, so si trgi zgleda vzeli malo pavze. Referendum bo v četrtek, takoj ko bodo znani rezultati, pa pričakujemo orenk premike gor, dol, nato pa v rezultantsko smer. Ali pa obratno.

Po siloviti rasti Bitcoina v zadnjih tednih, je včeraj prišlo do rahle korekcije, padel je za cirka 10%, sedaj pa je ene 8% pod vrhom. Bitcoin ima več movementov v zadnjih cajtih, ena je bila gotovo Brexitaža. Zato je tudi prišlo do korekcije in bo kratkoročno še pod pritiskom, do referenduma. Nato se bomo ozirali še proti Halving eventu, ki bo enkrat julija, ko se bo nagrada za mined block razpolovila iz 25 na 12,5 BTC. Danes pa smo tudi zvedeli, da se Winklevoss Brothers' Gemini širi tudi v UK, kar je seveda tudi bulliš in dober znak za naprej. Kot vedno, seveda, svetujemo previdnost pri investiranju, tako glede zneskov vložka, kot glede pozicioniranja.

Zlato lebdi na visokih $1.285,10, WTI je $49,12, Brent $50,24. Dolar je piškav, EURUSD je trenutno pri 1,3334.

Danes imamo več ali manj drobižarijo, razen podatkov ZEW iz Nemčije in Evrocone, ter nastop Yellen pred Congress, zgleda ima spet nek zagovor, LOL.

 

Država/Institucija Dogodek/Event Napovedano Dejansko Komentar
Nemčija ZEW Current Conditions (jun) 53,0 54,0 Prejšnjič: 53,1
  ZEW Economic Sentiment (jun) 4,7 19,2 6,4
Evrocona ZEW Economic Sentiment (jun) 15,3 20,2 16,8
UK CB Industrial Trends Orders -10 -2  
ECB 15:00 Govor ima šef ECB, Mario Draghi      
         
USA Redbook      
  16:00 Govori šefica FED, Yellen