ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2021-04-28T08:28:02Z

Oooooo! Naj vam povem svojo zgodbo!

Osebna mi poteče 11. maja, zato sem se zjutraj, ne bodi len, odločil, da si uredim novo. Očedim se in pražnje oblečem (bela srajca, reklc, taboljše kavbojke), da se grem slikat, skočim na Upravno enoto in tik-tak vse uredim. Koješta!

Za vsak slučaj pokličem na UE in po kupu neuspešnih klicov mi tam povejo, da lahko oddam vlogo šele 12. maja. Pizda, se grem pa vseeno slikat, takole opecanjen. Med potjo se ustavim in še enkrat vprašam na UE, če lahko oddam vlogo po spletu. "Ne, morate tu plačat takso!" Pizda, kak Kazahstan! Kera e-uprava!

S slikami nisem zadovoljen, samo naslov "Kdo ga pozna?" manjka. Kje je tisti lepi fant, za katerim so nekoč norele ženske iz vasi?  Edina dobra stvar, ki se mi je danes zgodila je to, da so me dobri ljudje pravočasno opozorili na radar, da nisem še tam popušil.


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2021-04-28T08:43:01Z
WTF, kaj je to z javno upravo? Se jim ne da delat? 
ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2021-04-28T09:16:30Z

Pa toliko so imeli za povedat o e-upravi. A ne bi mogel oddat vloge po spletu, nakazat peneze po spletu, poslat digitalno sliko in potem prit osebno tja, da na licu mesta potrdijo identiteto. Zdaj pa rabimo 14 dni, da sploh oddam vlogo. Za birokracijo je značilno, da sama sebe razmnožuje.


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2021-04-28T10:14:04Z

Baje na veliko delajo na tem. Vsekakor mora biti tako, da so vsa dovoljenja in potrdila pridobljena "na enem mestu, uprava mora naokol loviti dovoljenja, ne občani". 

Seveda se strinjam, vse prek interneta. V upravni bajti je lahko le direktor, tajnica in fikus. Ostali birokrati pa naj delajo ... v kaki tovarni, ali kmetiji. Naj bo še kaka korist od njih! 

kekez
 
kekez
2021-04-28T10:16:51Z

Mene so presenetili v drugo smer. Sicer nisem točno delal z državno upravo, ampak le z njihovim pogodbenikom, ki pa je podjetje.

Rabim 3. tablico za avto. Sem si torej uredil vlečno kljuko pri pooblaščenem izvajalcu, ki uredi tudi homologacijo. Na homologacijo sem potem sicer čakal 3 tedne, saj so bili tehnični medtem zaprti.

Prepričan sem bil (tudi spletne, sicer forumske informacije so bile take), da gre postopek: 1. montiraj homologirano kljuko, 2. uredi papirje, 3. s katerimi potem greš po tablico. Kot rečeno se zato tole vleče že 1 mesec. Zdaj sem imel dovolj in sem sklenil, da grem po tablico ne glede na papirje. Kot optimist sem morda pričakoval, da se bo dalo vsaj naročiti (izdelava tablice tudi traja) preden dobim papirje in potem urejene papirje pokažem ob prevzemu.

Ampak ne. Pri naročilu tablice me ni nihče nič vprašal po papirjih. Očitno je še kar tako svobodno, enostavno in nebirokratsko kot pred 30+ leti, da lahko 3. tablico za avto dobi kdorkoli, tudi če na avtu sploh nima kljuke.

Se pa spomnim, kako so me še v času Juge nekoč masirali Madžari, ko so mi v avtu našli 3. tablico, kljuke in prikolice pa nisem imel. Malodane sem bil največji zločinec. Dno


Popolnoma NEGATIVEN TIP. Ampak res (spet).
2021-04-28T10:44:56Z
Haha, kake zgodbe... kot jih narekuje birokracija ROFLMAOPartyTime