2022-05-14T13:33:38Z
Originally Posted by: ZokiPoki 

Jaz bi to razumel tako, da se bo denar varčevalcev, ki se brezobrestno valja po bankah, preusmeril v investicije, da bo korist od njega. To je denar državljanov in ne banksterjev.

Banka je prostor, kjer ljudje hranijo svoj denar.

Če bodo "Levica" idejno-teoretični spački uporabili kapital državljanov na nelegalen način za svoje degenske "projekte", jim bo treba trdo narisati črto. Dodatno varovalo je, da spremembe Ustave, ki bo podpirala zadolževanje (da pokrije obresti od kollaterala za posojila, za kar "mislijo" uporabiti depozite), NE BO. Spremembe ustave, ki bi iz fiskalnega pravila črtala namišljene "investicije v razvojne projekte", NE BO.

To so eni taki sproducirani degeni, da je to možno "izobraziti" le v brezplačnem, javno-dostopnem šolstvu. Verjetno najhujša oblika množičnega zločina 21. stoletja! 👺

2022-05-14T14:13:37Z
Originally Posted by: ZokiPoki 

Kako se je pa to zgodilo? Obresti?

Kakšne obresti? Saj so se ptiči že kar izpeli na to temo.

Dali smo denar v banko. V pogodbi je bilo, da je denar na varnem, razen v primeru stečaja banke.

Potem je udarila slovenska trojka Bratušek, Čufer, Jazbec in so porezali varčevalce (nacionalizirali obveznice in delnice) brez stečaja. Ostal je samo dolg nos.

Končni razplet na evropskem sodišču še kar čakamo...


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2022-05-14T18:23:08Z
Vrnimo se k naslovni temi. Take vrste tovarne morajo imeti hudo specificirano varnostno oceno s pedvidenimi ukrepi za preprečitev nesrečnih dogodkov. A se vam zdi, da bi mešanje nevarnih komponent lahko preprečili. Ko sem bil še v službi, sem bil zadolžen za uvajanje ISO 9000 v dveh firmah, naštudiral sem tudi ISO 45000 in HACCP. To so sicer neki minimalni standardi, a te naučijo kompleksno razmišljat. Po mojem bi morali v Melaminu brcnit direktorja, tehničnega, varnostnega inženirja in še koga v rit, ker so oni odgovorni za smrt 6000 ljudi. Tudi kazenski postopek bi morali uvesti, posledično bi morale biti tudi civilnopravdne/odškodninske  tožbe. Ker pa v Kočevju že od pamtiveka harajo komunisti, se to seveda ne bo zgodilo.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2022-05-15T09:29:38Z
Originally Posted by: kekez 

Med usmeritvami nove koalicije smo našli tudi naslednjo besedno zvezo (citiram):

»naklonjena je tudi aktivaciji več kot 20 milijard evrov finančnega premoženja gospodinjstev na bančnih računih«

 

Bi mi hotel nekdo tole za boljše razumevanje prevesti v malo bolj tehnično naravoslovni jezik in to na način, da me ne bo kap.

Robert požen, mi smo prpravlen!

Denar na banki je pa na varnem.


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.