Tole je bolj presenetljivo in bolj pereče, kot smo mislili še včeraj. Vsaka hrana, posebej hitro pokvarljiva, recimo mlečni izdelki, zelo hitro postane "gojišče" bakterij vseh sort, recimo salmonella, kar lahko pripelje do manjše ali večje zastrupitve s hrano. Zato nas stručko v članku eksplicitno opozarja, da mora biti vse v frižiderju, če ni v uporabi.
Recimo eksplicitno je rečeno, da mora polovica pizze, ki ni bila požrta zvečer, v frižider čez noč do jutri. Jasno pa so vse te bakterije dovzetne tudi na višje temperature, salmonella recimo že pri 70 stopinjah kuhanja crkne. Tako, da se šnito pizze da v mikrovalovko in v 30 sekundah poklofamo večino bakterij.

Prilagam link na člank, ki ga je posredoval naš medicinski dopisnik iz Cleveland Clinic. Avtorji takih člankov so doktorji medicine, ne pa kaki socialno-propagandni delavci, btw, in jih je treba resno jemat. Is It Safe To Leave Pizza Out Overnight?