Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2020-08-05T16:10:39Z
Originally Posted by: ZokiPoki 

Res nisem resno programiral, ker me ta kšeft ni preveč zanimal. Na firmah smo imeli v AOP službah sfalirane tipe iz raznih poklicev (npr. kartonažna šivilja Histerija), ki mu nisi mogel dopovedati, kaj je linearno optimiranje, statistična analiza podatkov ali kako spremljati dogajanja v meritveni krivulji. Obvladali so samo kakšna knjiženja, saldakonte in slično. Tiste sintakse se je možno prej sam naučit, kot dopovedat butcu.

 

Originally Posted by: mungo 

Se vidi da ZokiPoki ni nikoli resno programiral.

A v upravi ste mel pa Sociologe? HAAA?!
kekez
 
kekez
2020-08-05T17:11:56Z

Jaz tudi nisem nikoli premetaval številk v računovodstvu.

Še najbližje sem prišel, ko sem delal en servis za konverzijo deviznih tečajev. Še tu je šlo za stavo ali bom jaz hitrejši v asemblerju ali kolega v cobolu. Sem ga gladko premagal.

Drugače sem pa programiral npr. vodenje naprav za rentgensko kontrolo materialov v metalurgiji, pa upravljanje samodejnih viličarjev v regalnem skladišču, pa veliko raznih subrutin (npr. za delo z indexi in datotekami), ki so jih potem klicali programerji "saldakontarji".


Popolnoma NEGATIVEN TIP. Ampak res ...
2020-08-06T11:02:59Z
Mene še vedno fascinira, kako hitro računalnik reši sistem neenačb pri linearnem optimiranju. Če imaš npr. 10 ne/enačb in iz tega izpeljueš tiste grozne matrike, se ti lahko zmeša. Ko je Commodore to reševal cca 30 minut, se mi je zdelo to neverjetno hitro. Potem sem isti problem rešil na Atariju v 8 sekundah. Na PC-ju je rezultat vrglo ven takoj, ko si pritisnil Enter. Na faksu smo seveda računali na vaji ročno, tisti fortran, ki smo ga imeli, pa itak nisem nikoli znal. Izpit smo naredili vsi potem, ko nam je tajnica naluknjala en šop kartic in smo ga prinesli s seboj na izpit. Ampak osnovno razmišljanje smo pa vseeno osvojili in ni bil pozneje problem študirat Pascal ali Basic v lastni režiji.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2020-08-06T11:45:10Z
Superiorni inženiring, vsled velikega povpraševanja v razmerah tržne konkurence. Ali KAPITALIZEM, po domače. Profesor