2020-09-12T10:25:38Z

Srednji Vrh, 9. septembra 2020

Kot vemo, se je famiglia Janković znašla v hudih finančnih težavah zaradi lastne socialistične nesposobnosti, zato so se morali reševati, kakor so vedeli & znali - del svojega sanjskega projekta Stožice so morali šenkati Rastoderju, sodstvu so ukazali ene 2 prisilki zaključit (30 in 29 milijonov, če se ne motim), zdajle so jih še za 8 milijonov rešili izpod krempljev Fursovcev, da slučajno ne bi Šircelj dobil tega denarja.

Dodatno so morali šenkati (MOL je baje "kao prodao", cifre po mojem ne upajo povedat) tisti mladinski dom na Srednjem Vrhu... pač nekemu investitorju. Zadnjič sem se tam motal in dejansko ga prenavljajo. Vsaj en bager, gora ropotije in gradbenih odpadkov. Upajmo, da bodo lepo prenovili, da se bo človk lahko tam aboniral za par dni. Res je krasen konc Slovenije. Pa tak mir je, da človeku srček poje od veselja, LOL

Na sliki zgodaj: parkplac na Srednjem Vrhu. Une 3 place so prečrtali, ker je dovozna pot za gradbeno mehanizacijo. In ko sem se vračal ob ene 18:00, so še vedno delali. PRIDNI!

Na sliki zgodaj: imam fula slik, a ne bom pretiraval z njimi. Tale je tik pod prelazom, Trupej je gor levo, desno je pa "Lepi vrh".

Bil je čudovit pohodniški dan, ne več tako vroče kot sred poletja, muhe nobene, škržatov pa vse polno. Aja, Grajšca je dobesedno prepredena z NOVIMI luknami od svizcev. Tko da v Raju življenje teče na polno, še vedno se pasejo krave, kot ponavadi sem jih zasačil pri unem "ribniku" na Grajšci. Aja, pa zasedo sta mi 2 postavili, tko da sem se moral orenk namatrati, da sem sploh dol prišel (cwl).

 

2020-09-12T10:52:40Z
Zdaj pa povej še svoje mnenje o Beogradskoj ulicoj. Recimo, da bi Brilejevo tako preimenovali. A bi se kar odselio?
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2020-09-12T12:58:47Z
Originally Posted by: ZokiPoki 

Zdaj pa povej še svoje mnenje o Beogradskoj ulicoj. Recimo, da bi Brilejevo tako preimenovali. A bi se kar odselio?

Jaz bi se tle že itak odselio.
2020-09-12T15:00:47Z
Razmisli malo o Velenju. Lepo urejeno in prijazno mesto, jezero, nova cesta v planu, največji Titov kip, Janša je blizu, multikulti in še in še. Edino, kar bi te mogoče motilo, da so komunisti na oblasti in tako bo tudi vnaprej v tej rdeči trdnjavi.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2020-09-12T15:12:45Z
Kaj pa Bovec? SSNVG
2020-09-15T04:51:07Z

Zakon je to indijansko poletje za v višave, naj traja. Cool  Drugače sem bila pa za vikend na Vršiču in sem gledala via Trupej in Vošca - prvič opazila, da se vidi. Smile   

A svizcev ti pa še ni uspelo videti? Vsaj slišati? Dno


UserPostedImage
2020-09-15T07:10:40Z
Svizce sem videl lani ali predlani - 2 ali celo 3 hkrati sred dneva na Grajšci. Sem fotkal, a se nič ne vidi. Verjetno so bili že v lukni, ko je naredilo "klik". 😃
2020-09-15T10:37:43Z

Originally Posted by: Navadni Nimda 

Kaj pa Bovec? SSNVG

Bovec sucks! Vedno znova me razočarajo (na srečo, ali ravno zato, nisem reden gost).

Bovec se je totalno usmeril na adrenalin (raft, kajaki, zipline, padala, ...). Tole je sicer meni pisano na kožo.

Vse ostalo orng šepa. Tradicionalni hoteli so še kar poden (Alp zelo v razsulu, Kanin je podrtija), na srečo je zraslo nekaj malih družinskih.

Kulinarika je poden. In še lačen ostaneš, če nimaš rezervacije. Delovni čas je tudi poden. Popoldne nič, ponedeljek in tudi celo torek obup.

Razen kratkega dela glavne ulice je vse skupaj mrtvilo. Preprosto se nimaš kam dati, ker je tukaj pa vse ves čas zasedeno.

Ponudba je poden tudi na Kaninu. Še kar samo ena "socialistična" oštarija (tu ne štejem planinske koče, ki je zelo na samem in precej oddaljena od dogajanja in zato kljub kaninski prometni infrastrukturi zelo asketska).

Npr, Krvavec, Kranjska gora, celo Stari vrh imajo zasebno ponudbo na vsakem zavoju.

Ko sem se vrnil z unih koncev nazaj na Gorenjsko, z avtovlakom skozi tunel v Bohinj, sem upadel v prvo gostilno - k Tripiču.

Jasno so me bili veseli kot vedno in našli plac zame, pa je bilo tudi dokaj polno. Ob uri, ko imajo v Bovcu popoldansko siesto in se jim ne ljubi. Meni se je pa odvalil kamen: O na Gorenjskem smo. Spet je vse normalno!

Ne razumem. Bovec je tako zaprt med hribe, pa imajo tam kljub temu tako velik kvarni italijanski vpliv. Confuzed

Tudi nisem razumel že pred 30 leti. Na Gorenjskem tudi takrat ni bilo toliko uvožene delovne sile (predvsem z juga). Bovec je bil pa že takrat Juga v malem in kakovost primerna temu, kar je še kar.

Cene pa nebeske. Npr. kila breskev "na placu" 5 evrov.

Bovec KjePa


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.