Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2021-05-12T16:08:50Z

Tokrat je UPS pripeljal Cort G300 PRO Burgundy, ki jo na našem špecializiranem webu predstavljamo, kot prvi v Evropi. (Pri Thomann majo samo še ta črno.) Kitara je odlična, vrat je super igralen, magneti Seymour Duncan vlečejo, kot je treba, izdelava je perfektna, najdu nisem ene pripombe. Trup je iz Basswood (neka ameriška Lipa) in je izredno lahek, pokrov je iz maple (tole bo javor), vrat je roasted maple in fingerboard prav tako. Vzameš iz pakunge, uglasiš tistega pol tona višje - in igraš. Nobenega frceranja ali slabe intonacije. Tko, kot je treba!

Pohvale CORTu, ki kot največja tovarna kitar na svetu, proizvaja za vse mogoče firme (G&L, Charvel, mogoče tudi za Ibanez) in sedaj se s tem top-spec izdelkom dejansko probava prebit na oder samostojnih proizvajalcev. Menim, da jim je uspelo. Aja, ker je Made in Indonesia, je cena le €750. Priporočam!

 

2021-05-12T18:50:31Z
Še vedno čakamo, da nam boš kaj zašpilal.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

kekez
 
kekez
2021-05-12T19:21:12Z

Al ni mal nenavadno, da je najnižja struna najkrajša (in obratno?) DaVidimo

Nekoč, ko sem natepaval ene druge inštrumente, je bilo to bolj fizikalno logično. SSN

 

A kitar še ne delajo, tako kot enih drugih inštrumentov, da strune sploh ne bi zares proizvajale zvokov. Elektronika bi samo detektirala, kaj si zabrenkal in vse producirala umetno elektronsko. Kot rečeno, eni drugi inštrumenti že tako delajo. Prednost: nikoli ne bi bilo treba uglaševati zadeve. Strune bi našponal na najbolj udobno napetost. Amišdamdasehecam?


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2021-05-12T20:12:59Z

Debelina strune igra vlogo pri dolžini. Uno nastavijo v tovarni, posebej za določeno sorto strun (komplet), mora bit precizno nastavleno. Če daš gor drugačne strune, je treba tist s šrafcigrom mal spet nastavit. In imet tuner ter precizno uho.

Glede zadnega prašanja: dejansko imajo že "magnete" na trgu, ki gledajo odboj ene oddane frekvence svetlobe od strune (!) in potem na osnovi tega dobiš zvok. Baje NI digitalizirano/samplano, ampak strogo analogno valovanje (wtf? pretvorba svetlobnega v zvok?!), tko da bo enkrat tud to za probat, ko pridejo cene dol na zemljo.

Silence
 
Silence
2021-05-13T07:10:58Z
A maš vsaj za sosede kak koncert sem in tja? Smile
https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2021-05-13T08:58:55Z
Zadnč je bil bruder, sva mal probavala "navit". Se je kr orenk slišalo po Šiški & Bežigradu. 😃