2021-06-12T19:47:20Z

Originally Posted by: ZokiPoki 

Kot vsako leto, sta si kos in kosovka zgradila gnezdo v našem kiviju ob uti. To je ptič, ki čudovito poje in prireja prave jutranje in večerne koncerte. Tole gnezdo bo še moral malo utrditi z blatom.

Ne vem zakaj imam občutek, da nimam samo jaz rad ptičev, ampak imajo tudi oni radi mene. Blsh

Fula dobr, če se je razvedelo, da jim nudiš ugodne pogoje! ThmbR

Meni je petje kosov tudi izjemno simpatično doživetje. Nekako dajejo vedeti, da so polni življenja, in to je zelo fajn za njih in celo okolico. 

ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2021-06-30T18:12:30Z
Letos je hudo leto za ptiče. Sinice bodo verjetno samo enkrat valile zaradi zgodnje pozebe in peklenske vročine zdaj. Vprašanje, kako je s hrano, saj ptice kar pogosto obiskujejo krmilnico, to se poleti ni dogajalo. Bližnji kmet ima v hlevu lastovke, zdaj jih sploh ne videvam. Še nadležnih muh ni. Na velenjskem jezeru je vedno gnezdilo nekaj parov labodov, letos sem opazil samo en par s 4 mladiči. Škorci se zbirajo v velike jate in plenijo po dolini, če sploh je kaj pleniti. Letos je malo višenj, (češenj sploh ni) in še tisto malo so mi v hipu skoraj vse požrli, preden sem rešil preostanek. Ameriške borovnice sem v zadnjem trenutku rešil pred kosi. Cel eko/bio  sistem je hudi moten. Vprašanje je,kako bo s ceno hrane, ali bo sploh dovolj uvoženega pesticidnega sadja in zelenjave?
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2021-06-30T18:57:27Z

Pizda, pa res, clo tle v LJ nisem skor nobene muhe vidu, ponavad so kr tečne poleti.

Cene hrane bodo hitro poletele v nebo, ja, če bodo kaki izpadi pridelkov. Vidim v USA so bile poplave in suša, precej rastejo Futures soje, koruze, žita... Srs

kekez
 
kekez
2021-06-30T19:51:59Z

Ma ke to vi žvite? Tle je tičev kokr hočeš, mrčesa pa žal tudi.

Proti večeru sploh ne hodim več ven, saj imam občutek, da so komarji kot piraje, do kosti me hočejo oglodati. Pri odprtem oknu se sploh ne da spati. Sicer fino, da imam komarnike in mrčes noter ne more, ampak ptiči že navsezgodaj delajo tak kraval, da nič od spanja.

Pred tednom sem v Mb na Dravi gledal, je bilo pa tudi labodov, da bi šel lahko peš čez reko, kjer ni mosta.

Rastlinje pa je tudi spet znorelo. Človek sploh ne more krotiti te džungle. Očitno bo treba spet poseči po strupih vseh vrst. Pri nas so ti za zatiranje plevela voljni prodati eno mini mini flaškico boom efekta (če še?). Še dobro, da smo v EU in z nemškega amazona lahko dobiš sixpack (6x po pol litra) Roundup superkonzentrat. Potem me nekaj zafrkavajo rastlinske glivične bolezni. V vrtnariji mi nekaj mahajo z nekimi bio pripravki ..., spet na amazon.de pa lahko dobiš modro galico na kilo.

Sem pa ravnokar uspešno zalil vrt. Sem uspel še pred nevihto. Zdaj pa že bliska. PartyTime


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2021-06-30T20:29:34Z
Tle pa toča pada & bliska se. Orenk hudo mora biti... Ajetkotkoje!