2022-09-19T17:44:21Z
Otikurba, kaka zanimiva debata o "krumperju"! 👍

Še jaz povem svojo izkušnjo: najraje imam unega Francoskega iz LeClerc, ker je res okusen 100 na uro. Včas ga majo tud slovenački trgovci (vsi ostali). Kar se dobi pa slovenskega, je pa zanič, ali voden, ali preraznolik v dimenzijah, ali napol gnil. Un ta Francoski RULA! 

2022-09-20T10:43:16Z
Mislim, da je bolj umestno pisati o krompirju, kot pa o pogrebu kakšne stare babe. Krompir je za naš narod 1000-krat bolj pomemben.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2022-09-22T07:24:50Z
Sem se pozanimal, kako gre tehnološka predelava zamrznjenega pomfrita:

1. lupljenje s paro, 2. rezanje,  3. blanširanje 6' pri 70-90 st.C (čas cvrenja se skrajša, lepša barva, privzame manj maščobe...),

4. osušitev,  5. cvrenje do 1/3 časa, 6. imerzijsko zamrzovanje  v tekočem hladilu (dušik, freon nekoč),

6. pakiranje, skladiščenje, distribucija.

Zamrzovanje je namenjeno samo konzerviranju. Ne moreš počasi zamrzovati v domačem zamrzovalniku, mora biti hitro.

 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2022-09-24T13:12:44Z
OMG kera proizvodnja kečapa. 😮😎  A to maš za vso žlahto vključno z bratranci u 16. kolenu? 😏
UserPostedImage
2022-09-24T17:23:27Z
Bojim se, da ga bo še premalo. Pomfri je pri nas kar pogosto na mizi, npr. za malico in se naenkrat porabi 1/4 flaške kečapa.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.