2022-12-15T16:46:18Z
Sem imel en problemčič z enim od družinskih avtov.

Ker trenutno nimam časa in tudi moja delavnica ni ravno primerna za ta letni čas, sem zadevo odvlekel do enega mehanika, ki ga vsi hvalijo.

Res je popravil in me pokliče, da je fertik. Jaz ga pa povprašam, koliko bo stalo, saj vnaprej se zaradi neznank ni dalo napovedati.

 

Mi butne cifro, ki me je nekoliko presenetila. Vse kar sem v presenečenju rekel, je bilo (navajam dobesedno): "U matr, a tolk!?"

Kaj hujšega! Človek je na čisto popizdil. Potem sem ga moral pol ure poslušati, ko je robantil na ves glas o kvaliteti in da naj drugič kar drugam peljem...

Sem samo začuden opazoval in poslušal izpad. Kar nič mi ni bilo jasno.

 

Ker pa me je že zdražil, sem šel potem doma res pregledati račun in zgrožen ugotovil, da je cena ure možakarja s 4. stopnjo izobrazbe več kot polovica moje cene, ki imam 8. stopnjo in sem glavni razvojnik v podjetju. Še ob tej moji urni postavki mi kdaj Nemci zabrusijo, da Portugalci pa delajo moje delo za tretjino cene.

Matr, jaz sem čisto prepoceni!

Druga ugotovitev pa: se pri nas res ne sme nič več reči ali izraziti začudenja? Zakaj ljudje takoj vzrojijo? Je treba res biti pohleven, tiho požreti in sprejeti vse, kar ti servirajo?

 

Sem zdaj že kar dokončno ugotovil, da sem z mehaniki čisto nekompatibilen in me bodo videvali še redkeje. Načeloma znam vse porihtati sam. Le čas, voljo in prostor moram ujagati. Mehaniki pa, prejšnji moj avto so zaradi napačne diagnoze spravili na odpad. Tudi takrat nisem imel časa in sem na koncu naredil potem samo še obdukcijo, da sem se prepričal o nestrokovnosti, takrat sem za nasvet vprašal kar 3 različne. Vsi fovš. En je sicer pravilno napovedal izzid, da mi bo avto zaribal in me s tem še dodatno spravil ob živce, saj sem avto peljal k njemu ne po nasvet, ampak da ga zrihta, da bo v redu. Diagnoza je bila pa tudi napačna (vzrok zaribanja je bil drug, kot napoved).

Kako vam, navadnim ljudjem uspe tole skomunicirati, da se lahko potem normalno vozite?


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2022-12-15T16:59:58Z
Če na koncu upoštevam, da mehanik lahko svoje ure štepa praktično 8 ur na dan vsem po vrsti,

jaz se moram pa za to, da lahko svoje ure zaračunam, veliko vnaprej pripravljati, potem je urna postavka še bolj izenačena.

Ni hudič, če nimajo avtomehaniki pod črto celo več od mene. UserPostedImage

 

Bo treba menjati poklic?

V mladih letih mi to ne bi bil problem, zdaj mi pa malo najeda biti ves čas zašmiran in premetavati razne težke stvari.

Me še kar čaka moj kabrio, da se bom spravil k menjavi zobatega jermena in večjemu servisu. Mehanikom ga ne zaupam niti v najhujši nočni mori.

Bo pa matr. Ima sredinski motor. Ne prideš zraven niti spredaj niti zadaj.


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2022-12-15T17:29:55Z
Ja, saj to je vedno tako, ko imaš kvalitetne storitve... vedno bodo zaračunali več, če bodo hodili k njim kvalitetnejši klienti (= uni z več dnarja). Tud pri polaganju parketa, menjavi oken, itd., je ista slika. UserPostedImage
2022-12-15T17:43:11Z
Sem se odločil, da bom še malo počakal z menjavo poklica.

Bom počakal, da bodo avti tako komplicirani, da jih mehaniki ne bodo več znali in bom samo še jaz šraufal. UserPostedImage


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2022-12-15T17:58:02Z
Ma kakvi, samo "chip" se bo zamenjalo. Ali avto odpeljalo na odpad, če bo kaj druzga narobe UserPostedImage