Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
kekez  
#1 Posted : Monday, July 16, 2018 2:50:59 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Ponavadi se hvalim z uptime...


Danes sem pa našel mašino z zelo dolgim downtime HaE


Eni so mi poslali eno programje, ki dela samo na windows. Jaz pa tega nimam v bajti sploh.
Pa sem našel eno pozabljeno virtualko z windows7, ki sem jo zdaj zagnal.
Kot že pričakovano s temi windows, takoje spet same težave.


Najprej jamra da ni genuine, čeprav je bil legalno kupljen in naložen in tega včasih ni javljalo.
Po inštalaciji softvera pa napiše, da manjkajo neke knjižnice.


Google na to pravi, da moram narediti windows update.
Zdaj sem to pognal in že 1 uro melje in naredi nič. Piše, da je bil nazadnje narejen update (in takrat enkrat je bil tudi zadnji zagon tega sistema) 9. 1. 2015.
Po mojem se jim je v MS kaj podrlo, saj verjetno ni v navadi, da nekdo tako poredko zažene njihov wirus.


Downtime je torej že 3 let in pol Histerija

Edited by user Monday, July 16, 2018 2:52:17 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#2 Posted : Monday, July 16, 2018 3:27:50 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,130

Zakaj se ni naredilo upgrade na Windows 10 je pa še dodatno vprašanje.
(Dej rebootaj mašino in preveri, če slučajno še vedno ni končal z updateanjem, majo precej smotano tole urejeno...)


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#3 Posted : Monday, July 16, 2018 3:32:45 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Zdaj je prišel do Downloading in je že pol ure na 0KB, 0%.


Glede na to, da je checking delal 1 uro, je to očitno ok?


Vsaj napreduje ... DoubleYeah!, če se lahko temu tako reče. Moonshine

Navadni Nimda  
#4 Posted : Monday, July 16, 2018 5:39:09 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,130

Preveri Internet Time pri "Date/Time prek TaskBar ali Settings"... s tem sem imel tudi jaz problem. Če daš "Update Now" in javi napako, je to lahko vzrok. Tedaj poiščeš drug provider, recimo NIST ali kakega iz EU.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#5 Posted : Monday, July 16, 2018 7:06:21 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Zdaj je že na 30% Ahahaha


Navadni Nimda  
#6 Posted : Monday, July 16, 2018 9:45:12 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,130

Verjetno se stotine Gigabajtov čez šlepajo, upam, da je dobra omrežna povezava :D


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#7 Posted : Friday, July 20, 2018 11:40:44 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Imam občutek, da bo tale update kmalu končan.


Zdaj je na 65%, izgleda da zadnje faze. Confuzed


Sicer pa tole teče že od ponedeljka. PraviVitez
Ampak kaj, ko vsake toliko zahteva klik na OK ali potrditev restarta, jaz sem bil pa v tem tednu občasno tudi do 1000km stran od čarunalnika.
Lepota opravil na windows, da vsakih veliko ur zahteva klik, da se prepriča, da si še buden in zraven škatle. VryE


 


Sploh ne vem, koliko obsega osnovna inštalacija W7. Tale update je namreč prenesel nekaj gigabytov.
Zakaj imam občutek, da je to več kot celi windows. Jojprejoj

Edited by user Friday, July 20, 2018 11:42:14 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#8 Posted : Friday, July 20, 2018 11:43:30 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,130

Škoda, da se te ne da prepričat, da je Win7 "out" in je treba iti na Windows 10, ki se vsaj ponoči potrudi, da naredi sam reset. (To potem izklopiš, ko ga imaš v redni produkciji, ker tam pa taka svojeglavost računalnika NI zaželena, LOL).

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#9 Posted : Friday, July 20, 2018 12:07:12 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Tole je čedalje lepše.


Zdaj dela: Failure configuring Windows updates. Reverting changes. Histerija


 


Ne vem, ali je za crkniti od smeha ali za zjokati se. PraviVitez
Po celem tednu. Confuzed

Edited by user Friday, July 20, 2018 12:08:40 PM(UTC)  | Reason: Not specified

kekez  
#10 Posted : Friday, July 20, 2018 12:08:07 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Kaj meni pomaga win7 out, če samo to imam.


Nimam nobenih drugih. Dno


Ti Koyo  
#11 Posted : Friday, July 20, 2018 1:15:21 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 875

Upgrade naredi, če je možno. In če je hardware dost zmogljiv.

Evo link
https://www.howtogeek.com/272201/all-the-ways-you-can-still-get-windows-10-for-free/


kekez  
#12 Posted : Saturday, July 21, 2018 1:04:23 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,707

Nisem prepričan, da bi tole šlo.


Sem iskal CD od moje inštalacije (skupaj z activation key), pa ne najdem več. Gre pač skozi moje roke preveč CD-jev in teh winsev se, kot rečeno, nisem pritaknil že 3 leta in pol.


Kot sem že omenil, mi celo po tem 3,5 letnem obdobju povsem legalno nameščeni winsi javljajo da niso več genuine in bi jih bilo treba (ponovno?) aktivirati, sicer še delajo.


V glavnem, če že zanemarimo slabo kakovost produkta, te pri teh komercialnih jajcih ves čas dodatno zaj***jo še z birokratskimi muhami. Škoda cajta za to. Grem jaz nazaj na bolj krotke živalce (pingvine), kjer večina sekiracije odpade, vključno z virusi, črvi, trojanci in podobno navlako.

Edited by user Saturday, July 21, 2018 1:23:32 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ti Koyo  
#13 Posted : Saturday, July 21, 2018 4:14:03 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 875

Včas je treba ponovno aktivirat (če dodajaš diske ali drug hardware, ali če reinštaliraš). Če so Genuine, se ni kaj bati. Ko potem narediš upgrade na Windows10 (narediš SKIP, ko te praša za License KEY), ti on sam naredi prenos hardware infota, in imaš potem zapečeno to konfiguracijo za Windows 10 v bodoče.


Tudi če potem kasneje spet sformatiraš in reinštaliraš na isto mašino, izvedeš potem Activation - po nekaj updateih - in bo normalno spoznalo hardware in aktiviralo. (Na eni starejši mašini, sem moral 2 urce počakat, da mi je prvo rundo updateov dol povlekel in je šele potem potrdil aktivacijo.)


 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.si 2007-2018, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.