Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
kekez  
#1 Posted : Saturday, November 3, 2018 1:48:22 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,872

Spet sem dobil, tokrat kar OPOMIN PRED IZKLJUČITVIJO.


Očitno sem v zaostanku s plačilom, ampak samo oktobrskega računa.
Zdaj sem preiskal vso korespondenco in ne najdem računa. Očitno ga nisem prejel.


Moje pravilo je, plačam VSAK upravičen račun, ki ga dobim.
Če ni upravičen, ga vsaj uradno zavrnem.


Tole s strani T-2 pa se mi zdi totalno nepoštena praksa. Ne dobiš računa, potem pa kar opomin pred izključitvijo.
Račune sicer prejemam elektronsko IN TO SEM DANES v nastavitvah SPREMENIL.
Ne vem, kaj prilaga T-2 k svojim elektronskim računom, da ne pridejo. Verjetno kakšne nasty reklame, kar potem spam fitri zmečejo v smeti? Domnevam samo.
Če že tako poslujejo, bi bilo prav vsaj, ko ne dobijo plačila, da ti najprej pošljejo pravi račun po pošti, ne pa kar grožnje z izključitvijo. Itak, da sem zamudil rok plačila grožnje, ko sem se šele danes vrnil s počitnic.


 


Po drugi strani pa sucks tudi njihove storitve. Uradno imam 500/100 Mbps net, ki ne dosega sence od tega. Na šihtu imam 100/100 pa dela dosti bolje.
TV je bila tudi pogosto kockasta in šumeča. Glasovno zatikanje (nekakšno šumeče pokanje) je bilo celo bolj moteče od slikovnega. Potem so mi zamenjali box in zdaj je še slabše. Kock ni več, ampak se program dejansko ustavlja za do 10 sekund z vrtečim koleščkom sredi slike. Včasih tudi po več 10x znotraj istega filma.


Saj bi zamenjal, pa kolikor mi je znano, so vsi glih.
Ampak očitno mi bo pri tehnikalijah kmalu zmanjkalo potrpljenja.

Edited by user Saturday, November 3, 2018 1:50:02 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#2 Posted : Saturday, November 3, 2018 1:53:57 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,375

Zanimivo, jaz sem na optiki 200/20 in sem imel nekaj cajta naročen NetFlix - in je delalo popolnoma v redu, brez kock in zatikanja (ko sem pogledu vse zanimivo, sem odpovedu). Če jim TV ne dela, je lahko vzrok tud v končni centrali, zato je treba "jodlat" tehnični pomoči. Jaz bi bil orenk tečen, če bi bile slabe storitve.


Za račune je najboljša pot elektronsko + trajna bremenitev. Če kdo zajebe pri plačilu, je to banka. Kar se seveda pol pokrije s prisilno dokapitalizacijo davkoplačevalcev, ampak to je druga zgodba. HaE


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#3 Posted : Saturday, November 3, 2018 2:38:18 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,074

Mene pri telemachu moti le to, da če si kaj večjega downloadam in me pri tem kdo pokliče na stacionarca, pride do motenj pri telefoniranju. So mi pojasnevali, kar sicer sam vem, da sta to različni liniji. Gresta pa obe na isto modemsko škatlo. Mora bit neka interferenca vseglih.


Ali kdo ve na pamet za kakšen enostaven program, s katerim lahko urejam meta podatke na audio in video datotekah? Sicer bom pogledal na guglu. (kompliciran je npr. Audacity)

Edited by user Saturday, November 3, 2018 2:42:10 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#4 Posted : Saturday, November 3, 2018 2:45:43 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,375

Une motnje so na mrežnem nivoju. Dejansko gre za "interferenco" - nimajo QoS poštiman. HaE


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#5 Posted : Saturday, November 3, 2018 3:10:49 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,872

Saj sem jaz tudi razmišljal, da ni morda QoS znotraj bajte kriv za moj TV. Do TV imam namreč po bajti 3 sviče.
Ampak tole po bajti je vse 1 Gbps. In motnje so tudi, ko nobena druga stvar ne zajeda linije.
Čeprav se včasih res dogaja, da so motnje izrazitejše, ko kaj downloadam.
Pa spet, downloadam na notesnik, kjer gre wifi praktično komaj nekje 30-40 Mbps max. Za giga linijo do TV je tole zanemarljivo (<5%).
Ozko grlo mora torej biti nekje zunaj bajte.
Tako da, T-2 pripravi se! veryangry

Edited by user Saturday, November 3, 2018 3:12:22 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#6 Posted : Saturday, November 3, 2018 5:59:21 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,375

Dejansko moraš težit HelpDesku.


Kakor se jaz spoznam, so "pomanjkljivosti" lahko tudi na nivoju posamezne centrale, odnosno posamičnih svičev. Pač kupijo kasneje dodatne sviče, in če niso iste sorte od istega vendorja, imajo lahko drug firmware, ki mogoče ni najnovejši, itd. Torej dejansko lahko dela v celem omrežju 100%, razen v tvoji centrali na tvojem dotičnem portu.  Isto velja tudi za TVSetTopBOX. Srs


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#7 Posted : Sunday, November 11, 2018 11:59:25 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,872

Sem opravil malo speed testov.


Na uradno 500/100 Mbps dosegam približno 60/80 Mbps. Confuzed


Zanimivo, da je upload boljši od downloada.
Support pravi, da pri optiki ni kakšne znanosti, ali dela ali pa ne dela. Da bi slabo delalo, pa kao ni mogoče. KjePa


Bemo lebac, glih mene se vedno spravijo farbati s takimi nebulozami.
Vem, da me je nekoč hotel podobno tudi en štromar žejnega čez vodo peljati.
A sem zato par desetletij hodil v šole in študiral štromarske maxvelove enačbe in teorije strežbe Markova v komunikacijah?


Navadni Nimda  
#8 Posted : Sunday, November 11, 2018 4:13:20 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,375

Kwa maš za en swič od T2 in kwa maš ze en router?


Jaz mam doma 200/20. Ampak ker mam 100Mbps porte na Milan swiču - in nisem delal testov z več hkratnih routerjev - niti teoretično ne gre preko 100 v download.


Na Linksys E2500 (s Tomato) dosežem tole: 74/19,5 -- lihkar sem probal. Menim, da je tule faktor moj router, torej če bi bolj zmogljiva ropotuljica dala 99,5/19,5. Če bi z dvema hkratnima, pa 199/19,5 (tole morm probat, ampak čakam še fini lot-aparat, da naredim firmware reset na drugem routerju, ki sem ga uspešno zabrickal z napačnim firmewaretom HaE).


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.si 2007-2018, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.