Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
6 Pages<1234>»
Options
Go to last post Go to first unread
ZokiPoki  
#21 Posted : Wednesday, December 5, 2018 3:26:47 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Originally Posted by: Navadni Nimda Go to Quoted Post


Električna pečica je €100 ali manj, sploh se ni za sekirat!


Ampak POZOR:
Če naročaš online, bodi pozoren na dimenzije pečice. Nekatere (predvsem ta cenejše) so zelo majhni modeli in ni šans, da 30 cm pizzo notr strpaš! Profesor



Pri nas se v zunanji pečici, ki je v vrtni uti, od spomladi do jeseni peče ribe,zrezke in slično, da ni duha in vročine v kuhinji.


Pleskavice seveda na grilu.

Edited by user Wednesday, December 5, 2018 3:33:24 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
ZokiPoki  
#22 Posted : Wednesday, December 5, 2018 3:40:22 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Takole zgleda pečenje pizze. Se lepo enakomerno speče.



_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
kekez  
#23 Posted : Wednesday, December 5, 2018 3:51:42 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 1,921

S pico je k***c.


Praviloma jo je treba peči samo od spodaj.
Zgornje pečenje prehitro prismodi nadev.


Včasih sem si zato belil glavo, kako speči pico v mikrovalovki, ki praviloma greje samo od zgoraj.
Na misel sta mi hodili dve zamisli:
1. pokličeš v fizikalni inštitut, da obrnejo težo in potem pico obrneš narobe, da se prav peče na vrhu, kjer je potem testo.
2. mikrovalovko obrneš okrog, da potem peče od spodaj.


Nobene od teh dveh zamisli še nisem v praksi udejanil. Blsh


ZokiPoki  
#24 Posted : Wednesday, December 5, 2018 4:10:43 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Moja pizza se že prebavlja, lepo zalita s Staropramenom. Odlično se je spekla, spodaj je bila lepo zapečena, zgoraj pa tudi ravno prav. Ob sredah, ko ima gospodinja dolgo sredo, si delam zelo enostavne, bolj zelenjavne  pizze. Današnja: sveža paprika, malo česna, domač paradižnikov šugo, olive, šparglji, koščki domačega pršuta, sir. Namesto origana uporabljam domači kraški šetraj. Tudi testo je domače izdelave, pripravljeno je bilo včeraj in dano v hladilnik.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Silence  
#25 Posted : Wednesday, December 5, 2018 6:11:34 PM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,486

Mene je tole spomnlo na uno električno ponev imenovano pizza pan. Zdaj se imenuje enostavno elektična ponev. Skratka zadeva je zakon, samo pice pa nikakor ne moreš spečt v tem. Zažge se spodi preden rečeš keks, v sredini in povrh je pa surovo. HaE


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
Navadni Nimda  
#26 Posted : Wednesday, December 5, 2018 6:34:07 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,460

Originally Posted by: ZokiPoki Go to Quoted Post


Moja pizza se že prebavlja, lepo zalita s Staropramenom. Odlično se je spekla, spodaj je bila lepo zapečena, zgoraj pa tudi ravno prav. Ob sredah, ko ima gospodinja dolgo sredo, si delam zelo enostavne, bolj zelenjavne  pizze. Današnja: sveža paprika, malo česna, domač paradižnikov šugo, olive, šparglji, koščki domačega pršuta, sir. Namesto origana uporabljam domači kraški šetraj. Tudi testo je domače izdelave, pripravljeno je bilo včeraj in dano v hladilnik.


Kdo je pa testo zamesila? je imela gospodinja tudi torek podaljšan? 


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
Navadni Nimda  
#27 Posted : Wednesday, December 5, 2018 6:34:26 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,460

Originally Posted by: Silence Go to Quoted Post


Mene je tole spomnlo na uno električno ponev imenovano pizza pan. Zdaj se imenuje enostavno elektična ponev. Skratka zadeva je zakon, samo pice pa nikakor ne moreš spečt v tem. Zažge se spodi preden rečeš keks, v sredini in povrh je pa surovo. HaE


LOOOL ROFLMAO


Q: Kaj pa pečeš, KEKSe?
A: Nope, zažgano pizzo.

Edited by user Wednesday, December 5, 2018 6:35:22 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#28 Posted : Wednesday, December 5, 2018 7:08:14 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Originally Posted by: Navadni Nimda Go to Quoted Post


Kdo je pa testo zamesila? je imela gospodinja tudi torek podaljšan? 



Testo za pizzo je nekaj najbolj enostavnega narediti. Je pa dobro to napraviti vsaj nekaj ur pred peko, da se "uleži" in je potem voljno za raztegnit. Po domače povedano se v beljakovinski mreži testa nekaj disulfidnih vezi (-S-S-) spremeni z depolimerizacijo nazaj v sulfhidrilne vezi (-SH HS-). Če se komu zelo mudi, naj moki primeša čisto malo L-cisteina (0,01%) in bo prej dobil elastično testo.

Edited by user Wednesday, December 5, 2018 7:09:41 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#29 Posted : Wednesday, December 5, 2018 7:57:42 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,460

A olive se pa da na pizzo, da se okus stabilizira? Ahahaha


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#30 Posted : Thursday, December 6, 2018 8:03:15 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Tiha, da nauš puzabla tvojmu mungecu dons čestitat RD! Profesor


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Silence  
#31 Posted : Thursday, December 6, 2018 9:14:27 AM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,486

O, a res. Sem zmeri vedla, da je neki žlahtnega v njem -  je ogenj. App No Mungec, po pameti dons, pa vse tanajtabolš še naprej. UserPostedImage


A si vidi ti to, jaz sem še tvoje ime pozabila, ZokčiPokči ima pa očitno cel koledar (vsaki leto!!) popisan z RDji forumašev. UserPostedImage


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
Silence  
#32 Posted : Thursday, December 6, 2018 9:16:19 AM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,486

Evo kaj bo en izmed prvih futrov v moji super truper kuhinji (jasno NE bo pica!!) - tortilije s čičo. Kewl


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
ZokiPoki  
#33 Posted : Thursday, December 6, 2018 10:43:44 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Originally Posted by: Silence Go to Quoted Post


...


A si vidi ti to, jaz sem še tvoje ime pozabila, ZokčiPokči ima pa očitno cel koledar (vsaki leto!!) popisan z RDji forumašev. UserPostedImage



Njegov RD si pa res ni težko zapomnit. Kar na parklje se spomni.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#34 Posted : Thursday, December 6, 2018 10:47:23 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,460

Mungo, vse najboljše, velik zdravja in da bi bil še dolgo med nami! 


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
Silence  
#35 Posted : Thursday, December 6, 2018 11:03:28 AM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,486

Originally Posted by: ZokiPoki Go to Quoted Post


Originally Posted by: Silence Go to Quoted Post


...


A si vidi ti to, jaz sem še tvoje ime pozabila, ZokčiPokči ima pa očitno cel koledar (vsaki leto!!) popisan z RDji forumašev. UserPostedImage



Njegov RD si pa res ni težko zapomnit. Kar na parklje se spomni.


Aha. kaj je pa opomnik zame? 


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
Navadni Nimda  
#36 Posted : Thursday, December 6, 2018 11:23:07 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,460

Predvečer obletnice Japonskega napada na Pearl Harbor, vendar! Eeek! Profesor


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#37 Posted : Thursday, December 6, 2018 1:30:46 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Originally Posted by: Silence Go to Quoted Post


[qu...Aha. kaj je pa opomnik zame? 



Tudi na parklje pomislim: po cesti gre 1108 parkljev, torej 11-08. giggle

Edited by user Thursday, December 6, 2018 1:34:18 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Silence  
#38 Posted : Thursday, December 6, 2018 2:22:34 PM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,486

Zanimivo. Kako pa do naslovov prideš? SSN


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
ZokiPoki  
#39 Posted : Thursday, December 6, 2018 4:20:19 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,137

Enostavno, čeprav vem, da ne boš verjela. Potrebuješ le radiestezijsko nihalo, zemljevid in malo nadnaravne moči. To se dela na tešče zjutraj, še preden greš "na vodo".


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Silence  
#40 Posted : Thursday, December 6, 2018 6:09:31 PM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,486

Aha, aha. Meni pa kristali povejo kdaj ti pico pečeš. Horatio


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
6 Pages<1234>»
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.si 2007-2018, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.