Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
Navadni Nimda  
#1 Posted : Wednesday, February 6, 2019 10:50:57 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Podobno, kot imajo kemiki periodno tabelo elementov, imajo Mexikanci tabelo čilijev. Ne levi strani so imena sort Čilijev, na desni pa so pripadajoča imena taistih Chilijev, ko so že posušeni.


Tole si je treba sprintat, potem pa zapomnit. Da navmo tle poslušali spet "strokovnjačenje", recimo češ kako je nekdo dal v mineštro sesekljan Jalapeño, a v bistvu je pa dal sesekljan Chipòtle.


Pa dober tek! MeSpeakYouListen
 



VIR: https://twitter.com/silviamg/status/1091438779481485312

Edited by user Wednesday, February 6, 2019 11:01:47 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#2 Posted : Thursday, February 7, 2019 12:56:59 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

habanero??


Navadni Nimda  
#3 Posted : Thursday, February 7, 2019 12:48:52 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Originally Posted by: kekez Go to Quoted Post


habanero??


Sem mal googlal, nikjer ne najdem razloga. Habanero je sicer original iz Amazonskega dela Peruja, pol se je razširil gor in je danes glavna jed v Mexiki, pa verjetno še kje. In tud med chilliji je ta glaven & najbrž med najbolj hudimi.


Verjetno ga ni v periodični tabeli zato, ker je ime svežega & posušenega isto! ROFLMAO


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
Silence  
#4 Posted : Thursday, February 7, 2019 3:18:08 PM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,598

2Thumbs Chipotle so baje dimljeni. DnoKewl


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
kekez  
#5 Posted : Sunday, February 10, 2019 8:28:18 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

Pred dnevi sem jedel eno precej ostro zadevo, ki pa je bila vegetarijanske sorte.


Ampak tega človek res ne spravi skozi, niti z izdatno količino gasilnega sredstva (=piva).
Meni ponavadi ni nikoli zadosti pikantno, ampak če ni doivolj (živalske) maščobe v jedi, ima pa tole kar svoje meje.


Za moje pojme še vedno zmaga (srbska) mučkalica. Tam je pol pol, zelenjave in mesa (v glavnem svinjine).
In tisto res lahko orng zažge veryangry, pa je še vedno super.


ZokiPoki  
#6 Posted : Monday, February 11, 2019 11:40:06 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Meni je najboljša tale omaka domače izdelave, ki mi je danes začinila malico;



 


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.xyz 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.