Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
4 Pages<1234>
Options
Go to last post Go to first unread
ZokiPoki  
#21 Posted : Sunday, February 10, 2019 11:01:35 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Decembra sem imel redno letno sesutje sistema (ESET-ovci so to napravili) in še danes nimam nameščenih vseh programov. Zato bi rad imel mir. Bom pač pretikal USB kable. Pazim pa, da ne vtikam direkt v mašine (PC, diski, player), ampak imam povsod vmes en kratek USB podaljšek, da se tisti brusi.


 


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
kekez  
#22 Posted : Sunday, February 10, 2019 11:24:01 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

Originally Posted by: Navadni Nimda Go to Quoted Post


Ne vklapljat SMB-1 Profesor



Malo me spomin zapušča. Kateri SMB smo že mi imeli v JLA? Jojprejoj


Navadni Nimda  
#23 Posted : Sunday, February 10, 2019 11:45:51 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Originally Posted by: ZokiPoki Go to Quoted Post


Decembra sem imel redno letno sesutje sistema (ESET-ovci so to napravili) in še danes nimam nameščenih vseh programov. Zato bi rad imel mir. Bom pač pretikal USB kable. Pazim pa, da ne vtikam direkt v mašine (PC, diski, player), ampak imam povsod vmes en kratek USB podaljšek, da se tisti brusi.


 


Ne razburjaj se zaradi tega, sem ti rekel, da ti loh tle na brzino pomagamo.


TOREJ: na Rikotu preveriš IP številko Win10 mašine, recimo 192.168.1.101 (to dodeli tvoj interni router). Na Win10 mašini narediš dotičen disk SHARE (Napredno deljenje v desni-klik Lastnostih diska znotraj MyComputer). Recimo "FILMI".


Nato na Rikotu v explorerju (al karkol že je), vtipkaš Samba share name:
\\192.168.1.101\FILMI


Načeloma te bo prašu za ime in geslo Win10 mašine, ampak samo prvič, potem si zapomne za naprej. Če bo javljal Access Denied, je problem v pravicah, in se lahko tlele javiš, da spucamo še to.

Edited by user Sunday, February 10, 2019 12:30:41 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#24 Posted : Monday, February 11, 2019 8:46:17 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Ne gre.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#25 Posted : Monday, February 11, 2019 11:20:07 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Kaj imaš za en router? Najprej moraš ugotoviti IP številko od Win10 mašine. Greš v Command Prompt, Komandno okno, in vtipkaš ipconfig.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#26 Posted : Monday, February 11, 2019 11:27:18 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

Komand prompt okno in vtipkaš... Histerija


In potem vsi mene zabodeno gledajo, ko cel dan preživim pred "komand prompt oknom".
Sem mislil, da windowsarji samo klikate in da ni treba nič tipkati v komand prompt okno. Blsh


Navadni Nimda  
#27 Posted : Monday, February 11, 2019 11:30:25 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

To je najhitreje, ampak loh tud naštevam kako se priklikati do podatka. 


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#28 Posted : Monday, February 11, 2019 11:48:29 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

Saj. To jaz vedno pravim... Horatio


Navadni Nimda  
#29 Posted : Monday, February 11, 2019 1:03:28 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Ma jaz mu tule probam pomagat na čimbolj simpl način. Klikanje je bolj elegantno, ampak jaz imam English Windowse, on pa verjetno Slovenske. In bi bilo tole za naštevat in prevajat "a nightmare, if I ever saw one".


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#30 Posted : Monday, February 11, 2019 7:59:18 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Po moji kmečki logiki ni napaka na PC-ju, saj zunanji HDD, ki ga šeram na PC-ju, vidim na drugem računalniku (Asus tablet). problem je torej na rikotu.


Če pingam Asus, mi vrne TTL=128, riko pa TTL=64. A je kaj neskladno s temi biti ali kaj to pomeni?


Aja, videl, da je TTL tajm tu liiv.

Edited by user Monday, February 11, 2019 8:02:22 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
ZokiPoki  
#31 Posted : Monday, February 11, 2019 8:04:20 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Originally Posted by: Navadni Nimda Go to Quoted Post


Ma jaz mu tule probam pomagat na čimbolj simpl način. Klikanje je bolj elegantno, ampak jaz imam English Windowse, on pa verjetno Slovenske. In bi bilo tole za naštevat in prevajat "a nightmare, if I ever saw one".



Nam, ki smo zrasli z DOS-om, tipkanje ni odveč.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
kekez  
#32 Posted : Monday, February 11, 2019 8:08:55 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

Bolj elegantno, je rekel. Histerija


 


TTL zagotovo nima vloge. To je le counter v headerju mrežnih paketov, ki pomeni, čez koliko max vozlišč dovolimo da gre paket.
Vsako vozlišče mu od tega counta odzame 1 in ko pride do 0, se tak paket zavrže. Verjetno nimaš niti blizu 64 vozlišč v omrežju, kaj šele 128, da bi to zaj***alo. Namen tega TTL counterja je, da se pakete, ki zalutajo (se zaciklajo v kašni zanki) v omrežju, po nekem času zavrže.


Obstajajo tipi mrež, ki tega mehanizma nimajo in če tam narediš mrežno zanko, mreža zaradi preobremenitve neha delati.

Edited by user Monday, February 11, 2019 8:10:56 PM(UTC)  | Reason: Not specified

ZokiPoki  
#33 Posted : Monday, February 11, 2019 8:43:53 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Ko v eksplorerju pogledam omrežje, se vidita oba računalnika, Rikomagic pa kot "predstavnostna naprava", torej ne morem od njega pričakovat, da se bo obnašal kot računalnik. Podobno je, ko se Tiha predstavi z dvema čudnima stvoroma na krožniku in to še ne pomeni, da zna kuhati in peči. Če nimam prav, me naj popravi.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
kekez  
#34 Posted : Monday, February 11, 2019 8:57:09 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,067

Pa je to predstavnostno napravo mogoče kaj nastaviti, kako naj se predstavi?
Nekaterim napravam je namreč mogoče nastaviti, kako naj se predstavijo drugim priključenim napravam.


ZokiPoki  
#35 Posted : Monday, February 11, 2019 9:16:14 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Ne, nič. V brovzerju ima le opcijo Nethood. Ko to izbereš, ti pokaže IP PC-ja in ko to klikneš, zahteva geslo. Že to je butasto, saj sem dal PC na razpolago kot en curokaz v Tivoliju. (besedo curokaz sem si pravkar izmislil, op.prev.)


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#36 Posted : Monday, February 11, 2019 11:07:44 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Torej dela? Če je vse v redu, si bo geslo zapomnu za naslednjič in te nau več gnjavu.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#37 Posted : Tuesday, February 12, 2019 9:23:20 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Saj nisem rekel, da dela. Ne vzame nobenega gesla kot pravega. Pokaže IP PC-ja, ne pa šeranih diskov. Vidi internet, ne vidi pa članov omrežja na ruterju.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#38 Posted : Tuesday, February 12, 2019 10:04:16 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Iz Asusa  dela?


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#39 Posted : Tuesday, February 12, 2019 11:17:41 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,340

Iz Asusa  vidim šerane PC-diske, gledam filme na njih. Pomislil sem že, če ni štos v ruterju, ker Imam en poceni TP-Link.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#40 Posted : Tuesday, February 12, 2019 12:09:44 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,657

Če prideš gor z ASUS, potem vemo, da ti dela shareing in na strani Windows ni problema. To so dobre novice!


Če vidi Riko tvojo mašino in njen  IP, potem bomo to morali malo pogledati. Je napisana IP pravilna, je to tista od dotične mašine? Preveri, če ni mogoče od Asusa, ali česa čisto tretjega. Tle treba bit najprej 100%. Pol se gre naprej...

Edited by user Tuesday, February 12, 2019 12:11:43 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
4 Pages<1234>
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.xyz 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.