Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2019-02-06T21:50:57Z

Podobno, kot imajo kemiki periodno tabelo elementov, imajo Mexikanci tabelo čilijev. Ne levi strani so imena sort Čilijev, na desni pa so pripadajoča imena taistih Chilijev, ko so že posušeni.

Tole si je treba sprintat, potem pa zapomnit. Da navmo tle poslušali spet "strokovnjačenje", recimo češ kako je nekdo dal v mineštro sesekljan Jalapeño, a v bistvu je pa dal sesekljan Chipòtle.

Pa dober tek! MeSpeakYouListen

 


VIR: https://twitter.com/silviamg/status/1091438779481485312


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 😎
kekez
 
kekez
2019-02-06T23:56:59Z

habanero??

Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2019-02-07T11:48:52Z

Originally Posted by: kekez 

habanero??

Sem mal googlal, nikjer ne najdem razloga. Habanero je sicer original iz Amazonskega dela Peruja, pol se je razširil gor in je danes glavna jed v Mexiki, pa verjetno še kje. In tud med chilliji je ta glaven & najbrž med najbolj hudimi.

Verjetno ga ni v periodični tabeli zato, ker je ime svežega & posušenega isto! ROFLMAO


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 😎
Silence
 
Silence
2019-02-07T14:18:08Z

2Thumbs Chipotle so baje dimljeni. DnoKewl


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
kekez
 
kekez
2019-02-10T19:28:18Z

Pred dnevi sem jedel eno precej ostro zadevo, ki pa je bila vegetarijanske sorte.

Ampak tega človek res ne spravi skozi, niti z izdatno količino gasilnega sredstva (=piva).

Meni ponavadi ni nikoli zadosti pikantno, ampak če ni doivolj (živalske) maščobe v jedi, ima pa tole kar svoje meje.

Za moje pojme še vedno zmaga (srbska) mučkalica. Tam je pol pol, zelenjave in mesa (v glavnem svinjine).

In tisto res lahko orng zažge veryangry, pa je še vedno super.

2019-02-11T10:40:06Z

Meni je najboljša tale omaka domače izdelave, ki mi je danes začinila malico;

 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.