Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
kekez  
#1 Posted : Thursday, April 11, 2019 12:46:49 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,214

Česa vse človek ne doživi.


Zdaj sem prvič v lajfu doživel, da se je comp sesul v post. Torej v času, ko bios prebuja hardver.
In to čisto proper razsuljad z dumpom registrov na zaslonu.


Očitno to zna le HP (enterprise). Pffffrt

Edited by user Thursday, April 11, 2019 12:50:19 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ti Koyo  
#2 Posted : Monday, April 15, 2019 12:27:12 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 938

A si pogruntu?


Po mojem mnenju je možno le troje:


  • okvara na eni od HW komponent;
  • malware, ki je najdel v BIOS;
  • faulty BIOS loader za neko od HW komponent, ki je prišla z zadnjim updateom. Processor firmware fix za Spectre?

kekez  
#3 Posted : Monday, April 15, 2019 12:45:42 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,214

Morda se zadeva občasno pregreva. Tole se mi pri tem dvočrkovnem proizvajalcu večkrat dogaja.


Navadni Nimda  
#4 Posted : Monday, April 15, 2019 1:45:34 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,804

Po mojih izkušnjah daš notr dodatni ventilator - saj pini so standardni.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#5 Posted : Monday, April 15, 2019 2:36:10 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,214

Kam naj po tvoje stlačim dodatni ventilator? Dno
Pa itak ima že ene 15 ventilatorjev.


Edited by user Monday, April 15, 2019 2:36:55 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#6 Posted : Monday, April 15, 2019 2:47:02 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,804

Preveri potem delovanje externe klime, če se lahko vsaj malo poveča pretok. Saj vemo, če  je mašina tkole do konca nabasana, ni fajn zarad diskov, če ne druzga.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#7 Posted : Monday, April 15, 2019 3:20:52 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,214

Ha, ha. Tule ne govorimo o domači garaži ampak o profi datacentru s stotinami serverjev.
Za klime je druga služba. Ampak itak se bom prehladil, če bom preveč tule notri svetil.
Klima je čisto zimsko kraška Owned!.


Po mojem se ni preveč za razburjati. tole se je zgodilo enkrat samkrat (morda sončne pege PartyTime).
V času resničnega delovanja tole zaenkrat še kar bp miga.


Ti Koyo  
#8 Posted : Monday, April 15, 2019 4:39:22 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 938

Vidu sem profi rack, kar je pač blo na sliki. Profesor


Če se je zgodilo to enkrat ob resetu, pol pa ni panike. Jasno, da so komponente vroče in ko ni več pretoka ob DOWN, je še nekaj časa toplotno sevanje (Sem mislu, da je tamle problem)


ZokiPoki  
#9 Posted : Monday, April 15, 2019 4:43:07 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,537

Imam eno štromarsko vprašanje. Ena obtočna črpalka za centralno ogrevanje s štedilnikom (40 W, max 0,44 A) mora imeti tok, če zmanjka elektrike. To imam sicer rešeno z agregatom za celo bajto, ampak za kratkoročne izpade elektrike bi to poskusil rešiti z UPS.  Napravil bi tako, da bi kar ročno črpalko priključil na ta UPS, ne rabim avtomatike. TULE je en tak cenejši UPS, ali se vam zdi v redu?. Meni je samo važno, da ima vtičnico, kamor ročno vtaknem vtikač od črpalke. Črpalka je v kleti, kurim v pritličju, zato ni termosifonskega pretoka ogrete vode.


P.S. Verjetno tale zadeva nima akumulatorja za daljše delovanje brez elektrike iz omrežja. Kaj bi bilo potem primerno?

Edited by user Monday, April 15, 2019 5:02:27 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
mungo  
#10 Posted : Monday, April 15, 2019 5:00:48 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 532
Kaj ti pomaga če ti bo tistih 5-10 minut več topleje v rit?

A imaš šporhert na jedrsko gorivo, da je potrebno neprekinjeno odvajati toploto?

Edited by user Monday, April 15, 2019 5:04:22 PM(UTC)  | Reason: Not specified

ZokiPoki  
#11 Posted : Monday, April 15, 2019 5:04:42 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,537

Če ni pretoka ogrete vode, se segreje do pare in razfajfa šporhert ali pa vrže vročo vodo ven.


P.S. Zelo si me razočaral glede poznavanja strojev in naprav.


TULE nekaj piše o tem.

Edited by user Monday, April 15, 2019 5:17:27 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
mungo  
#12 Posted : Monday, April 15, 2019 5:26:51 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 532
Za to je pomoje dovolj čisto navaden varnostni ventil. Jaz bi ga zmontiral tako, da bi hkrati pogasil gorivo.

Edited by user Monday, April 15, 2019 5:33:18 PM(UTC)  | Reason: Not specified

ZokiPoki  
#13 Posted : Monday, April 15, 2019 5:45:22 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,537

Zdaj je stvar bolj jasna. Danes sem imel izpad elektrike in sem moral vklopit agregat. Zadeva je lepo delala šele potem, ko sem izklopil vse ostale porabnike razen črpalke. Prejle sem šel pogledat podatke o črpalki in sem videl, da ima frekvenčno regulacijo. Torej bi rabil UPS z avtonomijo, ki bi ven metal elektriko z lepo sinusoido, ki je ne bi pokvarila večja obremenitev.


Namesto sistema, ki pogasi gorivo, se lahko uporabi mala zajemalka  s piskrom vode. Profesor


P.S. Rešen problem!

Edited by user Monday, April 15, 2019 6:13:00 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
kekez  
#14 Posted : Monday, April 15, 2019 6:07:33 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,214

Jaz sem na običajne UPSe zmontiral avtomobilske akumulatorje.
Tega imam eno celo rack omaro. Avtonomije imam za moj data center več kot 5 ur. UPSa imam 2 po 3kVA. Datacenter mi kuri okrog 5 kVA.
Ker pa tole ni najbolj optimalno za avtomobilske akumulatorje, jih moram kolobariti na 2-3 leta, da imam dovolj kapacitete. So pa veliki in poceni.
Pa tudi imam že nekoliko zamerkano, kateri se obnesejo bolje in kateri slabše. Tile naši iz Taba so za tako rabo dokaj zanič.


ZokiPoki  
#15 Posted : Monday, April 15, 2019 6:18:00 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,537

Sem že dogovorjen, da mi jutri pošljejo ponudbo za 500 VA in akumulator 45 Ah. Verjetno bo dovolj za 40W črpalko, lahko pa itak vzamem večji akumulator.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
ZokiPoki  
#16 Posted : Wednesday, April 17, 2019 8:33:33 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,537

Zadeva je rešena. Imam 1000 Ah akumulator in UPS 600 W, 1000 VA. Sicer je namenjeno za pogon 4 toplovodnih črpalk, je pa tudi nekaj energije na zalogi. Strošek 320 € bom prištel k stroškom ogrevanja na 10 let.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
kekez  
#17 Posted : Wednesday, April 17, 2019 10:16:23 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,214

1000 Ah? To imaš akumulator za pogon električnega viličarja?? HAAA?!


ZokiPoki  
#18 Posted : Thursday, April 18, 2019 5:46:55 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,537

Pardon, napaka v decimalki. 100 Ah.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.xyz 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.